STARTKÉPZÉS 2014. november 8..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az A vércsoport.
Advertisements

Alap Termékek.
Lehetnek számunkra hasznosak a mikrobák?
Formula 2: Multivitamin-komplex
Mikroelemek LSA komplexel A növény tápanyag felvételének javítása
Becslések szerint a felnőttek 70%-a nem fogyasztja a napi gyümölcs és zöldség mennyiséget, és a gyerekek 90% szintén nem fogyasztja el az ajánlott napi.
Zöldségfélék.
Táplálékok, tápanyagok
Testünk építőkövei: A vitaminok
A vitaminok és ásványi sók
A PECSÉTVIASZ GOMBA GANODERMA LUCIDUM.
Flavon max termékcsalád
A határmenti együttműködés szerepe a két megye élelmiszeriparának fejlődésében Dr. Máthé Endre.
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
A Family-Business legújabb terméke Budapest, november 4. Dr. Bérci István.
Reformtáplálkozás.
TÁPLÁLKOZÁS.
Kutatási eredmények bizonyítják, hogy kb. 650-féle kórokozót 6 percen belül elpusztít. /Science Digest magazin(1978/03.)/ Ezzel szemben egy antibiotikum.
Vérszegénység Olyan állapot, amikor a vérben található vörösvértestek száma jelentősen a normál érték alá csökken. Ez gyengeség, energiahiány, rövidült,
A helyes táplálkozás.
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
Oszteoporozis ( csontritkulás ).
A táplálkozási szervrendszer felépítése és működése
Horváth Krisztián A Vitamin.
C-vitamin Készítette Skrován Mónika.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
NÖVÉNYI ALAPÚ, INSTANT ITALPOROK HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI KIVONATOK A MODERN VILÁGUNKBAN.
Hitek és tévhitek az influenzáról
Paul Clayton Organic Mission 28/5/11 21 C 21 CImmunitY Kulcs az immunrendszerhez Kulcs az immunrendszerhez.
Dr Kovács Ágota Péterfy Sándor utcai Kórház Gasztoenterológiai Osztály
Nano Silver.
Illóolaj Fehérjék Cukrok Köhőgés Emésztés Ánizs csoki Epe bántalmak.
Gránátalma (Punicaceae). A növényről néhány szót Gyümölcse kemény héja alatt sok sötétpiros beágyazódott édeskés, savanykás húsos mag található. Származási.
Resveratrol "Borban az igazság!"
A húgyuti bántalmak természetes ellenszere
Kaposvár, április 28. FEJLESZTÉSI IRÁNYOK, EREDMÉNYEK HÚSIPARI VONATKOZÁSBAN Dr. Zsarnóczay Gabriella Országos Húsipari Kutatóintézet.
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
ÚJ Partnertermékek. SANKOM A Sankom egy tökéletesen kiegyensúlyozott energianövelő, amely természetes módon csökkenti az étvágyat.
Flavon csoda = Komplexitás
Flavonoidok élettani hatásai
„Bor és egészség” A bor érrendszerre gyakorolt pozitív hatása.
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
STARTKÉPZÉS szeptember 20..
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
VITAMINOK.
„A gyógynövények királya”
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
Testünk építőkövei – a vitaminok
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Az algák világa A 3,5 milliárd éves élet a Földön 1.
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
Gyomorsav és epe szerepe a szervezetben
Méregtelenítés Gégényné Osztó Zsuzsanna Okleveles természetgyógyász, Reflexológus, arcdiagnoszta Biyovis megoldások a gyakorlatban.
Tápanyagaink.
PUREX Phase-3 Program. PUREX Phase-3 Mottó: „Legyél kívül és belül mindig tiszta, Ez a hosszú, egészséges élet titka!” (Ősi indiai mondás) (Ősi indiai.
1 A test kívül és belül Tibai Eszter: június 06.
VT Mechatronics Kft. Támop / Győr, Ipari park 24. Az egészséges táplálkozás.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Réti gyógynövények.
A TÁPLÁLKOZÁS HATÁSAI SZERVEZETÜNKRE
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

STARTKÉPZÉS 2014. november 8.

”AZ VAGY, AMIT MEGESZEL” (Hippokratesz) (Hippokratesz) Előadó: Dr. Deák Sándor Belgyógyász Szarvas, 2014.11.08.

Egészség - betegség TE MIT TESZEL? Hol vannak az egészség határok? Óvodai, iskolai egészség oktatás (helyes légzés, táplálkozás, stressz faktorok, dohányzás, taurin tartalmú gyorsítók, stb.) A rákot nem legyőzni, hanem megelőzni kell! Az egészség nem természetes dolog, vigyázni kell rá! Az egészséges embernek millió vágya van, a betegnek csak egy. Változásra van szükség! TE MIT TESZEL?

Mióta használunk gyógyszereket? A gyökerek Hippokratész(i.e 460 – 375) orvosi esküjéig erednek. Nála a gyógyítás módszere a diaetetikus rendelésről vagyis a táplálkozási- és életmódbeli tanácsadásról szólt. „A gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered!” 2450 éves Hippokratész

Szervek védelme Flavon termékekkel Ősz: tüdő, vastagbél, légző rendszer, bőr Tél: kiválasztó-, keringési rendszer, csontok Flavon Aktive, Flavon Max+, Flavon Protect és Flavon Green és/vagy Flavon Green Plus+

Gyógyszerek Amelyik gyógyszernek nincs mellékhatása, annak főhatása sincs! A természet mellékhatások nélkül alkotott meg mindent. A mellékhatásokat az ember találta fel! Miért kell nekünk elfogadni a mellékhatásokat? Gyógyszerek okozta haláleset magasabb mint rákban

A mai emberek gyengébb immunrendszere 1./ -természetellenes steril környezetben élünk: szappan, fagyasztott ételek 200 éve, antibiot. 70 éve, 1-3, 1-6 béta glucanok nem jutnak szervezetünkbe 2./ antibiotikumok túlzott felírása 3./ B-tipusú alultápláltság (fölös kalória, kevés vitamin, ásványi és növényi anyag felvétel), vitatott RDA értékek, kórházi fertőzések, nemzetközi légi közlekedés, vírus járványok, stressz, elektroszmog, stb.

Vitaminhiány a népesség %-os arányában (USA 1997) C E A B1 B2 Niacin Folsav B6 B12 --------------------------------------------------------------------- 37 68 55 32 31 27 34 54 17 Vitamin % 9

Hiánybetegségek kialakulásának okai 1. Tápanyag bevitel zavara: - A és B-típusú éhezés - élelmiszer feldolgozás - szokásrendszer és életmód, fogyókúra 2. Stressz, érzelmi zavarok, depresszió, krónikus betegségek miatt fokozott tápanyagigény 3. Felszívódási zavarok - bél mikroflórája, dysbiosis, májbetegségek, emésztőenzimek „hiánya”, 4. Nehézfémek, gyógyszerek és toxinok lerakódása

Tápanyag felszívódási zavar Okai: - az elfogyasztott étel lebontási zavara (enzimhiány, bélperisztaltika) - a felszívó felület csökkenése (gyulladás, dysbiosis) - aktív felszívódás zavara (fertőzések, hormonális zavar, pH, fitátok, csersav, tej) - májbetegség vagy a máj fokozott terheltsége - rendszertelen táplálkozás, rossz ételkombinációk - gyógyszerek szedése (antacidum, PPI, kelátképzők, tartós antibiotikum szedés)

Gyógyszerek okozta hiányállapotok Savlekötők - enzimhiányt okoz - B12,folsav, vas, cink, D-vitamin, kalcium, magnézium felszívódását gátolja Savcsökkentők (PPI) - tartós szedéskor bélflóra pH-ja eltolódik, bélfertőzések Koleszterinszint csökkentők( sztatinok): Q10 hiány! Antibiotikumok - bélflóra károsítása, candidiasis, felszívódási zavar Aszpirin: C vitamin hiány főként gyomor nyálkahártyában Fogamzásgátlók, hormonkészítmények: folsav, B6, B12, Mg, Zn és C vitamin hiány Szívritmus szabályozók (béta-blokkolók): Q10 hiány Vízhajtók: kálium, kalcium, magnézium, B1,B6, folsav, cink, C vitamin Szteroid gyulladáscsökkentők: kalcium, D-vitamin, szelén, cink, réz

Tápcsatorna

Modern táplálkozás Rengeteg méreganyag jut be szervezetünkbe Az évek során felhalmozódnak. Bélcsatornánk emésztőrendszerünk és immunrendszerünk fő alkotóeleme. Itt rengeteg salakanyag rakódik le. A salakanyagok módosítják a bélflórát, akadályozzák a táplálék felszívódását, csökkentik a táplálék hasznosulását, valamint annak hatékonyságát. Immunrendszeri gyengeség, allergia, ekcéma, gyulladások, ízületi betegségek, csontritkulás, érelmeszesedés, daganatok Naponta méregtelenítés

Mérgek táplálékainkban Hippokratész úgy tartotta,hogy az ember 120-150 évig kell,hogy éljen. Majdnem minden betegség szájon keresztül jut el hozzánk,élelmiszerek bevitelével. A szervezetünk abból áll,amit megeszünk,de a betegségek is az által keletkeznek,amit megeszünk. A világon több,mint 100 millió vegyi anyagot számlálnak és évente 100 ezer körüli a szintetikusan előállított anyagok száma. Ezekkel az ember egész élete folyamán állandó vagy ideiglenes kapcsolatban áll A pektinek oldhatatlan élelmi rostok, funkcionális táplálékok

Pektin  A pektin bonyolult felépítésű növényi eredetű poliszaharidok,melyek különböző gyümölcsökben,zöldségekben és más növényekben találhatók.  Legnagyobb mennyiségben a nagyobb termésű citrusfélékben,az almában,a barackban,a szilvában,a fekete ribizliben,a sárgarépában és egyéb növényekben található. A pektin anyagok jótékony hatású,abszolút veszélytelen természetes méregtelenítők,melyek kivonják a szervezetből a nehézfémeket,a rádionuklidokat és más méreganyagokat

Bélflóra A megdöbbentő számadatok tükrében: Az egészséges bélflóra felnőttkorban hihetetlen számokkal, adatokkal írható le. A normál bélflórában mintegy 400-500 faj található, melyek összes tömege kb. 2-3 kg lenne, ha lemérnénk. A széklet száraz súlyának 40-60 százalékát is ezen baktériumok adják.

K2 vitamin és osteocalcin K1 vitamin (phylloquinon) zöldekben K2 vitamin (menoquinin) bélbaktériumokból – Az osteocalcin csontsejtek által termelt fehérje, mely a Ca beépülését segíti a csontokba. Csak K2 vitamin jelenlétében működik. Érelmeszesedés ellen, csontritkulás ellen

A K2 vitamin szerepe A homocisztein vagy az LDL sérülést okozhat az erek belső falán. Az érfal, hogy gyógyítsa a sérülést, kollagén bevonatot képez. Ez a kollagén bevonat magához vonzza és felhalmozza a kalciumot, Sok kutatás bizonyítja, hogy a K2 vitamin hiánya gyorsítja az erek meszesedését. Sok betegség kapcsolható össze a meszesedéssel: vesekövek, az ízületi  gyulladás, a szürke hályog, a szívbillentyű elégtelenség, a csonttörés, a ráncos bőr, a szenilitás, a szíverek elmeszesedése.

Vastagbél nyálkahártya Bélbolyhok nincsenek, csak mucint termelő kehelysejtek. Vízfelszívásra a béltartalom ¼-re, 1/6-ára besűrűsödik

Autoimmun betegségek Colitis ulcerosa Crohn-betegség

IBS=irritábilis bél szindróma

A vastagbél egyéb betegségei székrekedés Végbél berepedés diverticulum

Vastag- végbél egyéb betegségei Berepedezések, sipoly Vastagbél polipok Aranyér

Vastag- és végbélrák Más a kiváltó ok Hosszú a kialakulása

kolorektális daganatok vastagbél- és végbéldaganatok 3691 bőrrák 3307 férfiak nők tüdőrák 6099 emlőrák 5610 kolorektális daganatok 3981 vastagbél- és végbéldaganatok 3691 bőrrák 3072 3307 ajak- és szájüregi daganatok 2369 2728 prosztatarák 2304 nyirok- és vérképzőrendszeri rák 1598 húgyhólyagrák 1436 méhnyakrák 1132 méhtestrák 1119 gyomorrák 1248 petefészekrák 1027 gégerák 1043 927 veserák 886 hasnyálmirigyrák 703 736 melanóma 701 585  

Táplálkozási ajánlások rákterápia alatt /USA NCI,2012/ Konzultáljon orvosával! Naponta 4-5 alkalommal gyümölcs/zöldség fogyasztás! Táplálék kiegészítő a kemoterápia összetételével összhangban, konzultáció után Ne egyedi antioxidánsokat fogyasszon (pl. A-,C-,E- vitamin, Se, CoQ10, melatonin, L-karnitin, β-karotin, stb., hanem komplex antioxidáns keverékeket! A szervezet energia igényének biztosításához teljes kiőrlésű gabonatermékeket fogyasszon, Kerülje a finomított lisztet. A rostos táplálkozás döntően fontos A finomított cukor helyett használjon xillitet, steviát,mézet. .

Táplálkozási ajánlások rákterápia alatt /USA NCI,2012/ A protein szükségletet NE vörös húsokkal, hanem hallal, babfélékkel biztosítsa! A tejet, tejtermékeket helyettesítse rizs,szója,mag-termékkel (a tej kazein tartalma gyulladáskeltő, csökkenti az immunaktivitást!). Csökkentse a zsírfelvételt, tolja el ω-3/ω-6 irányba (hal, magvak(dió), növényi olajok, hal olaj, Krill olaj) Igya meg a napi 2.5-3 l folyadékot, aminek része 2-3 csésze zöldtea (kurkuma, fahéj, gyömbér).

Táplálkozás és antioxidáns védelem ANTIOXIDÁNS ENZIMEK NEM SZERVES ELEMEI Zn Se Mn Cu I FITOKÉMIAI ANYAGOK polifenolok/flavonoidok S-vegyületek terpenoidok karotinoidok VITAMINOK C,E, vitamin B9 ( folát)

Flavonoidok hatásai Szív-érrendszerre: Rusznyák és Szentgyörgyi 1937: érfalakra gyakorolt hatás, francia paradoxon (1990), európai paradoxon tünetek 75% szűkületnél! Agyi ischaemiás károsodás csökkentése Vérlemezkék összecsapzódásának gátlása Daganatos prevenció, radio-, kemoth mellékhatások csökkentése Hepatoprotektiv hatás Gyulladáscsökkentő (arachidonsav) Immunmodulans Baktérium, vírusellenes hatás Antiallergén Diabetes mellitus szövődményeinek kivédése Neuroprotektív hatás

A FLAVON – CSALÁD FŐ ÖSSZETEVŐI POLIFENOLOK (FLAVONOIDOK), VITAMINOK, KAROTINOIDOK, POLISZACHARIDOK, NITROGÉN – VEGYÜLETEK (MELATONIN, BETALAINOK) FITOHORMONOK, ELEMEK (NYOMELEMEK) PREBIOTIKUMOK SZERVES KÉNVEGYÜLETEK TERPÉNEK

Flavon termékcsalád (Flavon Max, Flavon max Plus+, Flavon Kids, Flavon Aktíve, Flavon Protect, Flavon Green ) Válogatott, egészséges alapanyagok – az összetevők szinergista hatással rendelkeznek Hatóanyag és vitaminkímélő, speciális előállítási technológia Valóban egészséges termék, tartósítószer nélkül Tudományosan megalapozott tények és ismeretek, pontosan meghatározott, állandó receptúra Kiválóan illeszkedik a funkcionális élelmiszerek sorába

Flavon Max: homoktövis, cékla, ginzeng, kékszőlő, fekete áfonya, fekete ribizli, fekete bodza 50 év felett, dohányos, daganatos, kemoterápia, számítógép, érelmeszesedés Falvon Max plus+: Flavon Max + acerola és gránátalma

Flavon Active: fekete berkenye, acai, acerola, ananász, málna, fügekaktusz, zöldtea, guarana Főlek nőknek (fogyás, fiatalság, húgyutak, cellulitisz, cukorbetegség, pajzsmirigy) , cukorbeteg, elhízott férfiaknak

Flavon Kids: Homoktövis, fekete ribiz, fekete áfonya, fekete szeder, cékla, meggy Kismamáknak: magzatvédelem, gyulladáscsökkentés, Betegség-, stressz mentesség, anyatej minősége Csecsemőknek, gyermekeknek: immunrendszeri védelem, látásjavítás, agyfejlődés (tanulás), májvédelem

Flavon Protect: fekete berkenye, ribizli, bodza, csipkebogyó, meggy, sütőtök, szőlőmag, tőzegáfonya Érrendszeri védelem – kortalan, stressz, daganatok ellen (kemo-, sugárkezelés), nőknek (tőzegáfonya) Férfiaknak (sütőtök), fertőzésekkel szemben, vitamin- és ásványi anyag, elektroszmog ellen

Flavon Green Brokkoli: vitaminok, vas, inulin, klorofill Spenót: ásványi anyagok, vitaminok, fólsav, rost, omega-3 Zöldtea: B, C, K vitamin, polifenol Spirulina: magas fehérje, vitaminok, omega-3, ásványi anyagok Homoktövis: béta karotin, vitaminok, máj védelme, hajhullás, ráncok ellen Sárgarépa: ásványi anyagok, vitaminok, béta-karotin Petrezselyem: ásványi anyagok, vitaminok, szájszag, székrekedés ellen, Zeller: ásványi anyagok, vitaminok, rost Fokhagyma: természetes antibiotikum, daganat ellen, epe, máj, Grapefruit: vitaminok, pektin, vírus ellenes Búzafű: ásványi anyagok, vitaminok, klorofill

Flavon Green Vitaminok:C, B komplex, A, E, K vitamin Magas ásványi anyag tartalom Magas pektin tartalom (prebiotikum) Magas bioflavonoid (érrendszer, immunrendszer) Antimikróbás hatás Magas klorofill tartalom

FLAVON GREEN PLUS+

ALMAPEKTIN Vízben oldódó növényi rost, zselésítő, kocsonyásító anyag Tartalmaz A-, B-vitamin komplexet és C-vitamint, kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot és káliumot Prebiotikus hatású

Napi egy alma, és a dokinak se híre, sem hamva? A pektinek fehér, formátlan komplex szénhidrátok csoportja, melyek gyümölcsökben és különféle zöldségekben fordulnak elő. Legmagasabb az almában. Vastagbél rák, koleszterin csökkentő, epekő ellen, cukorbetegségben, nemkívánatos mérgek és nehézfémek ellen

NARANCS/CITRUS SŰRÍTMÉNY 170 FITONUTRIENS, ebből 60 FLAVONOID: - döntően LIPOFIL FLAVONOIDOK (naringin, naringenin, hesperidin), - antociánok és egyéb polifenolok; Nagyon magas természetes C-vitamin tartalom! Karotenoidok: β-kriptoxantin; Limnoidok (terpének, terpén-glikozidok Magas antioxidáns kapacitás (szív-érrendszer védelem, gyulladás gátlás, koleszterin csökkentés)

MÓDOSÍTOTT CITRUS PEKTIN (MCP) A pektin nem oldódó, emészthetetlen rost; poli-galakturonsav: - Nem szívódik fel! Módositott citrus pektin(MCP): a citrus pektint kémiai (lúg és hő) kezeléssel kisebb (3-15kDa), jól oldódó és FELSZÍVÓDÓ egységekre bontják: Különösen jó (szinergetikus) hatása van alginátokkal együtt!! USA: táplálék kiegészítőként: GRAS

MÓDOSÍTOTT CITRUS PEKTIN (MCP) Az MCP antiadheziv anyag, gátolja a tumorsejtek összetapadását: -csökkenti a tumor növekedését, gátolja az angiogenézist,a metasztázisokat(főleg a tüdőben!), apoptózis indukáló, segitő. Hatásai eddig főleg a PROSZTATA RÁK és a MELANÓMA esetén igazoltak, de jó hatású a mell, a kolorektális tumorok ill. a leukémiás kórképek estén is. Bizonyított,hogy: - csökkenti a radioterápia mellékhatásait, -fokozza a hagyományos kemoterápiás szerek hatékonyságát (pl.Doxorubicin,Etoposid,cis-Platin; prosztata tumorok esetén csökkenti a cis-platin iránti rezisztenciát); Az eddigi adatok/tapasztalatok alapján helye van a kiegészítő rákterápiákban!

OLAJFALEVÉL(Moringa oleifera) Levele/virága az Ayurvédikus orvoslásban ősi; Nutriensekben kivételesen gazdag! Rost tartalom: 22g/100g Aminosavak: Phe, Lys, Tre, Val, Vitaminok: D, C, B, E(α-T) Elemek: K, Fe, Ca, Mg, P, Zn 25x vas, mint a spenótban 15x kálium, mint a banánban 17x Ca, mint a tejben, 6x C-vitamin, mint a narancsban 4x béta karotin, mint a sárgarépában

OLAJFALEVÉL(Moringa oleifera) Olajfalevél kivonatot és élesztő béta glükánt tartalmaz   Az olajfalevél kivonat talán a világ leghatékonyabb vírus-, baktérium-, gomba-, és parazitaellenes természetes anyaga az olajfalevél hatóanyagai annyira erősek, hogy magának a fának sincs természetes ellensége, parazitája; kedvező körülmények esetén 1000 évnél is tovább élhet a fa.

OLAJFALEVÉL (Moringa oleifera) Gyulladáscsökkentő, vércukor csökkentő, Koleszterin csökkentő, immunerősítő, Bőrvédő, csökkenti a ráncokat Látásjavító, vérnyomáscsökkentő, Daganat ellenes, deperesszió ellen, Gomba ellenes, fekélyellenes, Méregtelenítő, étvágyjavító, emésztés javító, Javítja a sebgyógyulást, Energia erősítő

SPÁRGA Ie.3000: Egyiptom, India (Ayurvedikus orvoslás), Nutriens jellemzők: -nagyon alacsony energia tartalmú, - rost:11%, főkomponens: INULIN, - különleges aminósavak: Asp (aszparagin és aszparaginsav, Glu, Tr, His, Ser, Ala, Val, Cys) -vitaminok:B1,B2,B3,B6,K,C,fólsav, -elemek:K,Cu,Mn,Zn,Se,Ca, -flavonoidok:kvercetin,rutin,kempferol, -karotenoidok:lutein,zeaxantin,β-karotin; -szaponinok(gyulladásgátlók!), -GLUTATION(GSH,28MG/100g).

SPÁRGA Magas B2 vitamin – homocisztein csökkentő Magas K vitamin – Alzheimer kór rizikó csökkentés 2-s tip. Diabetesz: fokozza az inzulin termelést Erős antioxidáns (GSH!!) –neuroprotektív Antimikróbás hatás Diuretikus hatás Májvédő hatás Stresszcsökkentő Természetes afrodiziákum

Mennyit ér a szerelem? Egy spermium 37,5 MB-nyi információt hordoz. Egy normális ejakulációban tehát 1587 GB-nyi adatforgalom bonyolódik le 3 mp alatt. Ez GB-onként 150 Ft-tal számolva 238.050 Ft Egy ejakuláció: 35.707.500-Ft

ARTICSÓKA A bogáncs rokona! Őshonos: Észak-Afrika (Egyiptom, Etiópia), innen kerül át a Mediterrán-medencébe; Görögök/rómaiak: zöldség és gyógy/ dísznövény, ma tipikus „olasz” növény; Részletesen vizsgált növény: sok humán- és állatkísérleti adat ismeretes;

ARTICSÓKA Nutriens jellemzők: - tipikus összetevő: cynarin (epehajtó, koleszterin csökkentő, májtisztító = Legalon) - szénhidrát:10.%; protein:2.9%, - vitaminok: C, B1, B6, pantoténsav, folsav;, - elemek: K, Mg, P, Fe, Mn, Cu, Zn, Se; - rost: 5.4% (INULIN!) - karotenoidok: zeaxantin, lutein, - keserű anyagok: sesqiuterpén-laktonok. Rák megelőző, emésztés javító, másnaposság ellen. Jól kombinálható kurkumával (szinergizmus)

KURKUMA Az ezeréves Ayurvedikus gyógyítás alapanyaga; fűszeralkotó: curry, Kémiai összetevői: kurkuminoidok Hidrofób jellegű: át tud jutni a vér-agy gáton, emiatt neuroprotektív hatásokat mutat Erős antioxidáns, fokozza a SOD aktivitást és növeli a GSH (glutathion) szintet

Kurkuma A kurkuma olyan sok támadáspontú szer, amelynek nincs mellékhatása, olcsó, és hatásos számos betegség megelőzésében és kezelésében. A kurkuma első terápiás felhasználása 1937-ben történt, amikor is epehólyag gyulladásos betegeket sikeresen kezeltek A kurkuma ígéretes szer, ezt jelzi, hogy 2012-ig 67 klinikai vizsgálat zajlott le, és 35 van folyamatban. Napi 8 g mennyiség még nem okoz mellékhatásokat.

KURKUMA A kurkuminról bizonyították, hogy sok hagyományos kemoterápiás szerekkel szinergikus hatást fejt ki. A kurkuminoidok bizonyosan átjutnak a vér-agy gáton, ami miatt a jó kiegészítő terápiaként használható az agydaganatok kezelésében A kurkumin gátolja az NF-κB aktivitását, a COX-2, a STAT3 és az IL-8 expresszióját

KURKUMA A kurkuma (Curcuma longa) hozzájárul a bélrendszer megfelelő működéséhez, a megfelelő emésztéshez és az intisztinális komfortérzethez. A kurkumin erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, daganatellenes, antibakteriális, vírusölő, antimikrobás, immunstimuláló vegyület. A kurkumin gátolja az angiogenézist, a rákos sejtek növekedését, burjánzását és szóródását,. Blokkolja az ösztrogén képződését, ezzel gátolva a sejtek sokszorozódását. Elősegíti az úgynevezett rákmegelőző állapotban lévő sejtek pusztulását.

Kurkuma A rák egy többlépcsős folyamat, számos fázissal, melynek során több mint 500 gén működése válik szabályozatlanná. Bár a jelenleg használatos, egy célpontú rákellenes szereknek van némi hatása, ezek a szerek számos mellékhatással rendelkeznek és drágák A kurkumin ígéretesnek tűnik vastagbél, hasnyálmirigy, tűdő, prosztatarákban, gyulladásos bélbetegségekben, ízületi gyulladás, fekély, pszoriázis, Alzheimer, epe, cukorbetegség, prosztata gyulladásban.

BÉTA-GLÜKÁN Természetben előforduló különleges poliszacharidok Piacon található legjobb minőségű, élesztőből kivont Béta-glükán

Előfordulás Az élesztő sejtfala (Saccharomyces cerevisiae), de árpa, zab, búza, rozs korpából is kinyerhető, valamint bizonyos gombafélékből Fontos a részecske méret: 1-2 mikron A nagyobb méret és súly nem pozitív tulajdonságok a béta-glükán esetében az élesztősejtből kivont béta glükánok immunológiailag sokkal erősebb hatásokkal rendelkeznek mint a gombákból vagy például az árpából kivont glükánok. Ez az 1-3 glükánok alacsonyabb arányával magyarázható.

Az élesztő beta-glükán szerkezete vízoldható  (1-3)-kötésű lánc ( ) CH 2 OH CH OH 2 O O O O OH  (1-6) leágazási pont HO HO n OH OH CH 2 OH CH 2 OH CH OH 2 CH CH OH 2 2 The chemical structure of yeast beta glucan is shown in this slide. We see the beta 1,3 backbone composed of the beta 1,3 linkage between glucose molecules. Above it is the beta 1,6 branch point with a long chain beta 1,3 oligosaccharide. In yeast, the end is approximately 4 to 6 microns. In medicinal mushrooms, the end would be zero, thus having a single glucose residue. So you can see, there’s a big difference between fungal and yeast beta glucans and ultimately, it is this difference in primary structure that correlates with differences in biological activity. O O O O O O O O O O HO HO HO HO HO OH OH OH OH OH  (1-3)-kötésű gerinc 63 63

Élesztő béta 1,3-1,6 d-glükán Vízben nem oldható

Beta-glükán Béta-glükánok vízben oldodó/nem oldódó poliszaccharidok 1940 .-Zymosan gyógyszer –mellékhatás nélküli 1960- hatás az 1,3-D glükánnak köszönhető 1975 bőrrákos beteg inj-s kezelése 1980: csontvelő működés serkentés . Az 1-3 béta glükánok stimulálják a daganatellenes és antimikrobális aktivitást a makrofágok és más fehérvérsejtek speciális receptoraihoz kötődve és aktiválva azokat.”Sir William Dunn, Oxfordi Egyetem

Klinikai vizsgálatok “A glükánok drámai módon fokozzák a makrofágok aktivitását a különféle bakteriális, vírusos, gombás és parazita fertőzésekre.”Myra L. Patchen, PhD. Kísérletes Hematológiai és Sugártani Intézet, USA Koleszterinszint-csökkentő hatású, szív- és érrendszeri betegségekben. Hozzájárul a szervezetben keletkező méreganyagok eltávolításához. A bőr szépségének és egészségének megőrzése, Antioxidánsként megköti a káros szabad gyököket, valamint növelheti egyes gyógyszerek hatékonyságát.

A béta-glükán klinikailag igazolt hatásai 1. Növeli a természetes ölősejtek (NK sejtek) számát és aktivitását 2. Fokozza a fagocitotikus aktivitást 3. Fokozza a fehérvérsejtek vándorlási sebességét a fertőzés helyéhez és a szervezet immunológiai aktivitással rendelkező szerveihez (lép, nyirokcsomó, csontvelő) a retikuloendotheliális rendszeren keresztül. 4. Serkenti a fehérvérsejtek toxikus, pusztító hatású aktív anyagainak termelődését.

Az élesztő beta-glükán Antimikróbás hatás (baktérim, vírus, gombaellenes) Koleszterincsökkentő Vércukor csökkentő Allergiaellenes Daganatellenes hatás

B-G: hatásmechanizmus Tumorrölő granulocita 3. A béta-glükán a természetes falósejtekhez kötődik, „élesíti” azokat. 2. A komplement (iC3b) a ráksejthez kötődik, és kemotaxint bocsát ki Ráksejt 4. Az élesített természetes falósejtek a komplementhez kapcsolódnak a ráksejten, a megsemmisítési folyamat kezdetét veszi. -G iC3b Y 1. A monoklonális antitest (mab) a ráksejthez kötődik és aktiválja a komplementet 69

Beta-glükán Ősztől tavaszig: a bakteriális és vírus fertőzések ellen. A közösségekben szerzett fertőzések (bölcsőde, óvoda, iskola, intézmények, kórházak, stb.) Az influenza járványos megelőzésére. Immunrendszer ilyenkor gyengül meg Daganatok keletkezésének kivédésére Keringési rendszer támogatására Prosztata-hólyaghurutok kivédésére

Kiknek ajánlható a Flavon Green? Gyermekeknek „Egészséges felnőtteknek” Kismamáknak Glutén érzékenyeknek Betegeknek, életkortól függetlenül MINDENKINEK

TOTAL ANTIOXIDÁNS KAPACITÁS (Total Antioxidant Capacity/TAC/ ) ORAC (OXYGEN RADICAL ABSORBANCE CAPACITY

A KÖVETKEZŐ VILÁGBAJNOK!

A bölcs embernek rá kell döbbennie, hogy egészsége a legdrágább kincs Hippocrates

MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET!