Készíts költségvetést! Gazdálkodj okosan! www.penzugyitanoda.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

Bankszámla és bankkártya
Rövid áttekintés, hogy mi történt a magán- nyugdíjpénztári fronton!
Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
BUDAPEST, – Lukács Ferenc
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
ONLINE ÉRTÉKESÍTÉS május 14 A MARKETINGBEN ÉS AZ ÉRTÉKESÍTÉSBEN.
Hogy akarsz gyorsan pénzhez jutni? Avagy a jótündér elhagyta a varázspálcáját, úgyhogy ez maradt...
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Biztosítás. Mi jelent a biztosítás? •A biztosítás a nyugalom megvásárlásának egy formája •Ha valamilyen szerencsétlen előre nem látható veszteséget szenvedsz.
Csináljunk üzletet! Avagy,
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
1 Bevásárlás, az árak összehasonlítása. 2 Mária, 20 éves egyetemista, félállásban dolgozik Mi a közös ezekben az emberekben? Teréz, 30 éves, dolgozó édesanya.
A lakosság megtakarítási, ingatlan- és autóvásárlási szándékának változásai az elmúlt két évtizedben Mérők Klubja február 27. Horváth Gábor Kutatásvezető.
1 Az egészségügy tematizálása a médiában Marketing, public relations és reklám az egészségügyben VII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, 2004.
A tudatos élet alapelvei
Vigyázz – Kész - Rajt (Az adományszervezés alapjai)‏ AMBRUS KIRY NOÉMI.
A nulla-bázisú költségtervezés
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév 2. félév.
HelpforYou Vedd a kezedbe a pénzügyeidet! Egy realizálható vízió, az álmaid Megvalósítására! Minden jog fenntartva: HELP FOR-ROH LTD.
Gazdagság-identitás.
Pénz kivétele AlertPay-ről bankszámlára Menj fel a oldalra Írd be a bejelentkezéshez szükséges azonosítóidat ( .
Navigációs segédlet: Elite Alliance Club MINDENKI 1 SZÁMÍTÓGÉPRŐL CSAK 1 SZÁMLÁT NYITHAT KI! SOKKAL BIZTONSÁGOSSABB HA A CSALÁDNAK EGYBEN FEKTETED BE!PROBLÉMA.
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
M. O. S. T. Mértékkel, Okosan, Spórolj, Tervezz
It Italo Santelli Gerevics Aladár It Ha van egy leírt célod, ne azon aggódj, hogy hogyan éred el. Dolgozz rajta és a tudatalattid szállítja a megoldást.
Hogyan építs fel egy termelő hálózatot, ami minden hónapban növekvő forgalmat generál?
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
Menedzser Lecke - 1 Hirtelen feltűnt egy tigris, ráugrott a nyúlra
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
A MILLIOMOS KÉPZÉS © Success Systems International – 2006
PDCA módszer és a folyamatok
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
A bemutató címe akár kétsoros is lehet, vagy még hosszabb. Szerzők, intézmények felsorolása tetszőleges sorrendben, okosan, szépen. A betűméret automatikusan.
2009. december 8. Pomázi Gyula SZTE felsőoktatási stratégiai szakértő
Ingatlanértékelés matematikai eszközei
Készítette: Bakos Bálint Európai Közösségek Tanácsa kontra Európai Parlament Ügyszám:C-284/90.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban
Biztosítások : Kárigény érvényesítése. Mi a biztosítási kárigény?
Dolceta - Pénzügyi ismeretek
Matematika felvételi feladatok 8. évfolyamosok számára
1 Az egészségügy tematizálása a médiában Marketing, public relations és reklám az egészségügyben VII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, 2004.
Személyes akcióterv.
Mennyire tudsz relaxálni?. Az alábbi kérdések közül hányra tudsz igennel válaszolni? Előre szólok a tévézés és a semmittevés nem azonos a relaxációval.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Gazdasági és vagyoni helyzet, gazdálkodás, költségvetés.
Általános tájékoztató
Tájékoztató a kollégiumi díj fizetéséről 2014/2015 tanév
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában
A pénz időértékének további alkalmazásai Gazdasági és munkaszervezési ismeretek, 2. előadás Készítette: Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Széchenyi István Egyetem Szalay György szakértő április 16.
A családi költségvetés
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Kiket keress, hogy az üzleted fejlődni tudjon? Farkas Attila
Pénzügyi tervezés, megtakarítások
5–6. A családi költségvetés
Pénzügyi tervezés, megtakarítások
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
Gazdasági rendszerek.
Néhány közgazdaságtani ismeret átismétlése
A TUDATOS MEGTAKARÍTÓI MAGATARTÁS KORLÁTAI
A nulla-bázisú költségtervezés
Előadás másolata:

Készíts költségvetést! Gazdálkodj okosan!

Mi a fene az a költségvetés? Egy eszköz, amellyel egyensúlyban tudod tartani a kiadásaidat és bevételeidet Amivel hatékonyan szervezheted pénzgazdálkodásodat

Miért készíts költségvetést? Mert segít, hogy Kiadásaid ne haladják meg a bevételeidet, Nyomon követhesd, hová megy el a pénzed, Ki tudd fizetni a számláidat, Átgondold mire van szükséged, Időben észrevedd, ha túlköltekezel, Tudatos vásárlóvá válj!

Hogyan készíts költségvetést? ÍRÁSBAN! Így könnyebben tudod rangsorolni a dolgokat, Előre láthatod, mennyit tudsz megtakarítani, Előre tudod tervezni a nagyobb kiadásaidat.

Hogyan csináld? Avagy a költségvetés készítés lépései

Válassz egy időtartamot (lehet akár hét, hónap vagy év) ! Vedd számba az összes bevételed! Tervezd meg az összes kiadásod! Hasonlítsd össze a bevételeidet és a kiadásaidat! Rendszeresen ellenőrizd kiadásaidat! Határozd meg céljaidat! Tegyél félre rendszeresen megtakarítási céllal valamekkora összeget! Vigyázz, nehogy adósságot csinálj magadnak! Értékeld az eredményedet negyedévente, félévente! Ha szükséges, változtass!!

Vésd észbe!! Pénzügyeid kézbentartása nem azt jelenti, hogy garasoskodnod kell és csak a legszükségesebbeket veheted meg. Ha ügyes vagy,akkor azt is meg tudod venni, amire eddig csak vágytál. Légy realista! Olyan költségvetést készíts, amit be is tudsz tartani!