Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pénzügyi tervezés, megtakarítások

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pénzügyi tervezés, megtakarítások"— Előadás másolata:

1 Pénzügyi tervezés, megtakarítások
(90 perces változat) 9-11. osztály

2 Cash flow (pénzáramlás)
A cash flow kimutatás azokat az eseményeket veszi figyelembe, amelyek pénzmozgással járnak. A szalagavató esetén ez azt jelenti, hogy a szalagavató kiadásait kell megtervezni és összegezni, és ez alapján végiggondolni, hogy havonta mekkora összegű előtakarékossággal lehet megteremteni a szükséges fedezetet.

3 A szalagavatóhoz kapcsolódó kiadások tervezése
A szakértői csoportok megtervezték a várható kiadásokat, és tisztázták azt is, hogy ezek mikor esedékesek. Gyűjtsétek össze a szakértők segítségével a kiadásokat! Vezessétek be a tervező táblába, a megfelelő időszakra! Összesítsétek a kiadásokat!

4 A kiadások áttekintése után gondoljátok végig, hogy:
Bevételek A kiadások áttekintése után gondoljátok végig, hogy: mennyi pénzre lesz szüksége az osztálynak az összes kiadás kifizetéséhez, milyen előtakarékosságra lesz szükség, mennyit fizessenek be az osztálytársak havonta 9 hónapon keresztül (márciustól novemberig), hogy a szükséges fedezet a közös kiadásokra meglegyen?

5 Cash flow (pénzáramlás) szalagavató
Ismertessétek a csoport megoldását az osztállyal! Kitöltött tervezőtábla bemutatása! 1 mondatos tapasztalatok megfogalmazása!

6 A pénzügyi tervezés jelentősége

7 A pénzügyi tervezés jelentősége szalagavató esetén
A szalagavatóra (tevékenység) időben előteremteni a megfelelő forrásokat (előtakarékossággal), ami a kiadásokhoz biztosítja a megfelelő pénzmennyiséget.


Letölteni ppt "Pénzügyi tervezés, megtakarítások"

Hasonló előadás


Google Hirdetések