Református Egyház Nyíregyháza &. Dorcas Dorcas, biblia női alak akiről az Ap. Cselekedetei 9,36 skv.-ben olvashatunk Ő Jézus Krisztus követésére kötelezte.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kapcsolatok hiánya Kulturális környezet Kicsi a terem.
Advertisements

A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Bibliai lelkigondozás Mi a célja? A materialista és a humanista ugyanarra törekszik: Érezze jól magát a segítséget kérő Önértékelésében Társkapcsolataiban.
Feltehetek egy kérdést?
Milyennek akarta Jézus Krisztus a közösséget?
MBE Gyülekezetplántáló regionális találkozó április 20. Eger
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
A házasság még nem a mennyország
A pasaréti református templom írásos úrasztali terítője
EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért.
Nyírségi Református Egyházmegye Területi Presbiteri Találkozók február 26. Rakamaz március 4. Nyírmada március 18. Nyírbogát március 25. Ibrány április.
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
FERENCES ÉLETÜNK SZENT FERENC KISN Ő VÉREI KÖZÖSSÉGÉBEN.
A Székesfehérvári Református Egyházközség diakóniája
Szentlélek jöjj, a világ vár!. Egység Lelke Béke Lelke.
A keskeny úton vígan megyek, jöhetnek közben völgyek, hegyek,
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola
Jézus te vagy minden álmom
Másság-tisztelet vagy személyi méltóság: a társadalompolitika válaszútja Kővári János
Gitáros énekek.
Lelkész-presbiteri konferencia Miskolc, április 12.
A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon KÜLDETÉSNYILATKOZATA MUNKAANYAG: az augusztus i csoportmunkák, a vezetőségi együttgondolkodás,
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Ébresztő!.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
ISTEN hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
A boldogság is kegyelemből fakad
Mi is az az Advent?.
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Mi a gyülekezet? Mi a célom? Bibliai gyülekezetplántálás
Nehéz kérdések sorozat, Kaposvár, 2011., Jóföldi Endre.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Az Élet Igéje február „Boldogok a tisztaszívűek, mert meglátják az Istent.” (Mt 5,8).
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
1 Továbblépés - Az üzenet.
Az Élet Igéje május.
Mindig kapcsolatban Vele
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
Isten szeretetének szabad szerető viszonzása nem lehet pusztán spekulatív vagy elméleti. Az elméleti elveknek mindenáron döntő cselekvéshez kell vezetniük:,,a.
Új hálaének áldja Istent
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Jézus és a tízparancsolat
A házasság = elköteleződés megbocsátásra, hűségre, szeretetre
A közösség kötőeleme, mely hitelesít
ÖKUMENIKUS IMAHÉT a Krisztus-hívők egységéért
Igeolvasás „Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. 8Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének.
Igeolvasás.
A keskeny úton vígan megyek, jöhetnek közben völgyek, hegyek,
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Vecsés gyülekezet látása
Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozói Szolgálat
FOUCAULD ATYA IMÁJA.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Felszólító igék Máté evangéliumában
Kérdések az alkalom előtt
A) Jézus Krisztus személye
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
Előadás másolata:

Református Egyház Nyíregyháza &

Dorcas Dorcas, biblia női alak akiről az Ap. Cselekedetei 9,36 skv.-ben olvashatunk Ő Jézus Krisztus követésére kötelezte el magát Elől járt a szegények közötti jótékonykodásban Ő példaképe volt a korai keresztyén egyházban

A Dorcas küldetése Kik vagyunk A Nemzetközi Dorcas, segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó szervezet Motivációnk Elkötelezzük magunkat a Jézus Krisztustól kapott nagyparancsolat betöltésére (Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szívedből…és szeresd felebarátodat) Fő célkitűzésünk Gondot viselni a szegényekre és üldözöttekre (Matt. 25:31-46), fajra, vallásra, nemre és politikai meggyőződésre való tekintet nélkül Hogyan tesszük ezt? Támogatást nyújtunk a fejlesztési programokhoz és sürgőségi segélyt juttatunk a katasztrófa sújtotta területekre Kikkel végezzük Helyi gyülekezetekkel vagy keresztyén közösségekkel összefogva, azért hogy együtt láthatóvá és megtapasztalhatóvá tegyük Krisztus szeretetét

Mi a kékvödör-akció célja? 1.Az egész világot nem tudjuk megváltoztatni, de megváltoztathatjuk sok ember kicsiny világát. 2.Krisztus szeretetének tanúbizonyságaivá lenni! 3.Minél több gyülekezeti tagot bevonni! 4. Az akció közelebb hozza az embereket egymáshoz. 5.Engedelmeskedünk Isten Igéjének. 6.Örömöt szerzünk a gyülekezetben és azon kívül élő rászorulóknak.

Tervezés, kivitelezés Dorcas eljuttatja a gyülekezeteknek a kék vödröt és a bevásárló szatyrokat ( a helyi gyülekezet és a Dorcas logójával ellátva). Dorcas és az egyházközség tájékoztatja a sajtót Dorcas összeállítja a vásárlási listát Az egyházközség mozgósítja a tagjait Kiosztják a szatyrokat vagy a vödröket Megadott határidőig a hívek megszervezik a lista szerinti vásárlást A gyülekezeti tagok összegyűjtik a templomban az élelmet

Folytatás A gyülekezet megbízott munkatársai elviszik a rászorulóknak a csomagot A Dorcasnak felajánlott élelmet Kárpátaljára szállítjuk A Dorcas prezentáció keretében beszámol a gyűjtésről és az elosztásról

Vásárlási lista Tésztaféle Rizs Cukor Tea Zöldségkonzerv Húskonzerv Lekvár/Dzsem Olaj Keksz Levespor Konzervgyümölcs fogkrém Fogkefe gyertya Szappan / Sampon

A rászorulók – a ránk utaltak

Nagyik

Betegek

Nagycsaládosak

A kellékek – a kék vödör

Bevásárló központ