3 hónap Izlandon NCTA támogatással. A teszt Life Long Learning? Semmi korbéli, nembéli, faji, nemzetiségi megkötés? Ösztöndíjprogram 3-6 hónapra? Itt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Advertisements

Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Ami a Tiéd.
A BÍBLIA E O CELULAR Klikej Mit gondolsz, mennyivel más volna, ha mostantól a mobiltelefon helyet a Bibliát használnánk?
A Családoktól tanulunk Kutatást végezte: Hegedűs Réka és Dávid Beáta 2005 Home-Start International Otthon Segítünk Alapítvány MTA Szociológiai Kutatóintézet.
legszimpatikusabb maileknek,
Remélem, hogy vissza küldöd nekem!!!!
A pillangó tanítása Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült mellette, és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy.
A Socrates / Grundtvig program pályázati lehetőségei.
Teleházakban telementorálás •Cél korosztály év •„Virtuális kitekintés” •„ On-line ” képességfejlesztés •Informatika tanárok hiánya a régióban Egyéni.
Mentorszülők – mentőszülők autizmusban
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
Szakmai gyakorlat és tantárgy elfogadtatások 2012/2013-as tanévre
„ Hogyan tovább?.
Parajdi István.
Hogyan építs fel egy termelő hálózatot, ami minden hónapban növekvő forgalmat generál?
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
Nemzeti alaptanterv Választható kerettantervek Vizsgák és mérések követelményei Helyi tantervek Oktatási program- csomagok A tanítás gyakorlata A háromszintű.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Ez egyike a legszimpatikusabb és legszebb maileknek,
Hogyan rontsd el gyermeked jövőjét?
Tibeti személyiségteszt
Szülői értekezlet és 5. évfolyam. Téma Hogyan halad iskolánkban a „Korszerű oktatást Mándokon” című projekt megvalósítása? (beszámoló,
 2 egér  Sorozat feladatok: 80 pénz érme 4 mérés  Egymásután következő számok és csak a szembelévőét látja 5-ször mondják, hogy nem tudom utána tudom.
Az életedet TE írod.
Cicognani a bolognai Sant’Orsola Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.
Kína hegyes tájai Kínai tanácsok.
VALENTIN NAPRA „Aki keresi a szerelmet, sose fogja megtalálni, mert az akkor veti ránk magát, amikor a legkevésbé várnánk.” / George Sand/
Óvodai portfólió Ferenczei Éva óvodapedagógus
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Reformáció = Megújulás. Tegnap megértettük, hogy megújulni… csak szabadon lehet!
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
Olvasd lassan és csendben!.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A Magyar Köztársaság kormánya
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
Oxford Czinege Julianna Trinity Term Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
A víziközmű- szolgáltatás érdekvédelmi szemmel Halasy Károly.
LLP program - Comenius Tempus Közalapítvány LLP Nemzeti iroda Kiss Tímea, Comenius asszisztens november 24.
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi.
BARÁTSÁG KARKÖTŐ.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
Kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek képzése a Dél-dunántúli régióban AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE - AZ EU ELVÁRÁSOK MEGISMERÉSE.
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Szép napot.
Személyes akcióterv.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Megfigyelési teszt Hölgyek részére
Fogalom Kérdezz! Felelek.
Olvasd lassan és csendben!
Norvég Civil Alap A Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében.
Bölcsességek, aforizmák
Maximális teljesítmény
Tantra Indiából
Hogyan indítsunk cserkészcsapatot közösségünkben?
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
Közoktatási alapismeretek
Előadás másolata:

3 hónap Izlandon NCTA támogatással

A teszt Life Long Learning? Semmi korbéli, nembéli, faji, nemzetiségi megkötés? Ösztöndíjprogram 3-6 hónapra? Itt hagyni családot, munkahelyet ennyi időre? Elértem oda, hogy ”SENIOR EXPERT” lettem? MIND-MIND CSUPA ÚJDONSÁG! LÁSSUK!

A Norvég és az EEA Alap  Izland, Liechtenstein és Norvégia  Cél: a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése  Kétoldalú kapcsolatok erősítése 16 EU országgal Közép- és Dél Európában.

Az Ötlet ECNAIS Partnerség és barátság Megfelelés a kiírásnak A kapcsolat létrehozatala  Első ek  Pozitív válasz A pályázat beadása

Céljaim Bepillantást nyerni egy olyan civil szervezet életébe, mely – legalább is területét tekintve – egy Magyarországra hasonlító országban működik. A fogadó szervezet működésének megfigyelése a gazdasági válság nézőpontjából: problémák, módszerek, megoldások tagintézmények és családok számára. Megtanulni – szoros megfigyelés módszerével – sikerük titkát. Néhány (esetleg valamennyi) jó gyakorlatuk adaptációja saját, magyarországi szervezetem számára.

A 2 szervezet Hjallastefnan amiben egyforma: Kis országban működik Országos működésű FÜGGETLEN közoktatási intézmények Elnöke és elnöksége van A független tanítás és tanulás jogáért küzd Saját működési szabályzattal és minőségbiztosítási rendszerrel működik Alapítványi és Magániskolák Egyesülete Kis országban működik Országos működésű FÜGGETLEN közoktatási intézmények Elnöke és elnöksége van A független tanítás és tanulás jogáért küzd Saját működési szabályzattal és minőségbiztosítási rendszerrel működik

A 2 szervezet Hjallastefnan amiben különbözik: 17 intézmény Közös, és egyforma tanterv: a Hjalli Model Tagintézményeinek fenntartójaként működik Szoros és személyes kapcsolatrendszer Alapítványi és Magániskolák Egyesülete 110 intézmény Minden intézmény a saját tantervével működik Nem fenntartóként, hanem tagjaink érdekeinek képviselőjeként működünk Inkább hivatalos, formális kapcsolatrendszerben

A 3 hónapos ösztöndíjprogram ideje alatt megfigyelési szempontjaim az alábbiak voltak:  A tagokkal való kapcsolattartás formái  Szervezetként hogyan tartják fenn magukat?  Az érdekvédelmi tevékenység formái és módszerei. Az érdekképviseleti munka stratégiái.  Konfliktuskezelés és problémamegoldás a szervezeten belül.  A tagok jogszerű és szakmai működésének minőség- biztosítása.  A szervezet felépítése, működésének legitimitása.  Hogyan formálja a szervezet közeli és távolabbi környezetét tagintézményei által?

Modus Operandi Job shadowing A mindennapi életben való részvétel Ha Izlandon vagy, élj úgy, mint az izlandiak: - találd meg a tanulás útját! -Dolgozz keményen egész héten! -Ha van kérdésed, tedd föl! -Tanuld meg megszervezni magad izlandi módra!

Ösztöndíjasként: -Légy bátor! -Légy nyitott! -Kérdezz, és kérj segítséget, ha szükséged van rá! -Tanulj, amennyit csak bírsz! -Találj vidám pillanatokat! -Láss és nézz! -Ne félj változni, ha kell!

Vendéglátóként: -Válaszolj az ekre! -Semmi sem magától értetődő! -Légy a lehetőségeidhez mérten nagyvonalú! -Folyamatosan tájékoztasd az ösztöndíjast! -Tanulni jött, úgyhogy tanítsd!

Ne röstellj blogolni! Esténként segít végiggondolni, mi minden történt veled aznap. Naplóként használva örök emlék. Az IT világának egyik leghasznosabb vívmánya. Kiderül, hogy MÁSOKAT is érdekel! Végül pedig nagylányod a legjobb karácsonyi ajándékkal lep meg.

„Újra itthon” gondolatok Izland elvarázsolt. *3 hónap egy másik életben szintén elvarázsolt. *Új célokat, új perspektívát kaptam, új eszközöket a kezembe. *Biztosítsd magad afelől, hogy mindezekre szükség van otthon, készülj fel az irigység és a féltékenység elleni harcra! *Bátorítsd kollégáidat a kihívás elfogadására!

6 perc multimédia Frá Íslandi