Általános lakossági ismeretek a szén-monoxid elleni védekezés vonatkozásában Honeywell Szabályozástechnikai Kft. 2014. november 11.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az internetezők véleménye a magyarországi vállalatok ügyfélkezeléséről. Az Infoteka Kft. – a Sugar CRM partnerje - magyarországi képviseletének megbízásából.
Advertisements

Eredmények egész Európa és Magyarország vonatkozásában május
Mennyi az annyi, avagy a szegedi médiumok olvasottsága, hallgatottsága, nézettsége az Informédia felmérései alapján szeptember 11.
A helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása Bodor Ákos – Grünhut Zoltán MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete ÁROP
TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
A PÁLYAKÖVETÉSI KUTATÁSOK MÓDSZERTANI SAJÁTOSSÁGAI KABAI IMRE ZSIGMOND KIRÁLY FŐISKOLA TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT (ZSKF TKK) DPR Szakmai Nap 2009.
MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
Kutatási gyorsjelentés Omnibuszos kutatás meghatározott szakpolitikai témában – Egészségügy január.
Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet
Öko-tudatosság és fogyasztóvédelem ÖKOLOGIKA „Szemléletformálás és tudásközvetítés a Dél-alföldi régióban” KEOP-6.1.1/B/ A projekt célja.
2007 szeptember 13. helyi nyilvánosság, helyi közélet helyi média.
Papp János Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinika
Négy fal között – egészségesen. Négy fal között – egészségesen Pál János Levegő Munkacsoport Tatabánya, november 23.
Hulladékkezelés, szén monoxid
1 …mert mindenki fogyasztó ! Tájékoztató kampány a Közép- dunántúli Régióban TAMOP /2 KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS A projekt az Európai Unió támogatásával,
A funkcionális élelmiszerek ismertségének vizsgálata
KÉMÉNY.
sajtótájékoztató a felnőtt lakosság egészségmagatartása, motivációi
Reklámelőteszt és reklámhatás-vizsgálat
T HE G ALLUP O RGANIZATION 1 „Bulisofőr” reklámkampány vizsgálat a HAFRAC számára két hullámban 2007.
1 GYÓGYSZERFORGALMAZÁS GYÓGYSZERTÁRON KÍVÜL. 2 Nem-gyógyszertár gyógyszert forgalmazhat: ha erre a Kormányhivatal helyi népegészségügyi szakigazgatási.
Csecsemők táplálási szokásai Magyarországon
Környezeti kontrolling
Veszélyes webes világ? Aggódnak-e a szülők gyermekük internethasználata miatt?
A borpiac kibővítése az Internet segítségével Készítette: Fancsali Éva, Sárossy Gábor, Stverteczky András, Szabó István.
Alvás Világnapja, március 13. Kiss Katalin, kutatás vezető Szinapszis Kft. Így alszanak a magyarok - Egy piackutatás tanulságai -
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
A bio- és funkcionális élelmiszerek fogyasztói megítélése
Ismerjük meg a szmogot kicsit közelebbről.
Dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok főigazgató-helyettes
1 Rádiós közönségmérés. 2 1,8 1,5 5,6 2,8 4,7 3,0 3,2 2,6 3,9 Source: Ofcom, EBU, WARC, Kantar Media, index.hu …továbbra is szól a rádió… napi rádiózással.
TRUEFOOD záró-konferencia április munkacsomag A hagyományos élelmiszerekkel és azok innovációjával kapcsolatos fogyasztói vélemények Margrethe.
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 BÁTAAPÁTI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC. TETT.
TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2009 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Nyugat-Mecseki TIT területi kutatás Összefoglaló 2005.április.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2009 Nyugat Mecseki TIT NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Oktatás kiemelkedő fontossága
1 GYÓGYSZERFORGALMAZÁS GYÓGYSZERTÁRON KÍVÜL. 2 Nem-gyógyszertár gyógyszert forgalmazhat: ha erre ÁNTSZ-engedélye van, amit az üzlet működését engedélyező.
1 Válság a fejekben is Nem látják át és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok - Gulyás Emese - Tudatos Vásárlók Egyesülete.
A MINŐSÉG GARANCIÁJÁNAK EGYIK VETÜLETE: KOCKÁZATELEMZÉS Sipos Gáborné Minőségirányítási vezető.
2014. augusztus 20. Új kialakítási koncepció augusztus 20.2 A postabolt elhelyezésével és belső elrendezésével kapcsolatos levárások Egyfelől legyen.
A jövő az energia hatékony lakásoké nyílászáró csere, külső hőszigetelés és megtakarítási lehetőségek :19.
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
Confidential & Proprietary Copyright © 2010 The Nielsen Company Hirdetési formák lakossági elfogadottsága Piackutatási eredmények Január.
Egy rendszer életünk, egészségünk és értékeink megóvásáért.
MAGYAR AUTÓS SZAKMAI SZÖVETSÉG SZIGET FESZTIVÁL HAMIS ALKATRÉSZEK ÉS ANNAK VESZÉLYEI.
Tüzeléstechnika Gázfogyasztó készülékek mikroklímában
Marketing információs
Levegő védelem Készítette: Kánya Gergő.
MEEI Kft. member of TÜV Rheinland Group 1 Megújuló energiaforrással működő készülékek vizsgálata A hőszivattyútól a tüzelőanyag-celláig. A megbízható napkollektor.
A „tudatos vásárló” – avagy „hiszünk-e a felelős vállalati magatartásban?” Készítette: Páthy-Dencső Blanka TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. 1112,
A friss hal és haltermékek fogyasztói megítélése 2014-ben Ózsvári László – Fodor István – Bódi Barbara – Kasza Gyula HALÁSZATI TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁS SZARVAS,
A magyarországi vállalatok rendezvényszervezési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink.
Budapest, március 24. A húsvéti ünnepi időszak rendőri feladatai Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály.
A FELSŐ-TISZA VIDÉKI LAKOSSÁG SEBEZHETŐSÉGE: ÁRVÍZI ÉS ÉGHAJLATVÁLTOZÁSI KOCKÁZATOK Vári Anna - Tamás Pál - Ferencz Zoltán MTA Szociológiai Kutatóintézet.
1 © GfK Hungária | Superbrands 2015 SUPERBRANDS KUTATÁS 2015 GfK Hungária, Consumer Experiences január 28. Alap / Premium kutatási csomagok leírása.
Új rádiók, új lehetőségek Változások éve 2010
A kutatási program leírása
A kérdőív összeállításának módszertana, kiértékelése
Nagykanizsán fürdés közben halt meg egy 3 gyerekes 33 éves nő, aki egy alig másfél éve épült házban lakott. Az orvos szakértői vizsgálat megállapította:
Fogyasztóvédelem Vevőszolgálati előadás 2017 Előadó: Lehotkai Péter.
Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok
ÉMI Kht. Mechanikai Tudományos Osztály
Közvélemény- és piackutatási igazgató
A csomagolással összefüggő hazai és nemzetközi szabályozások
Előadás másolata:

Általános lakossági ismeretek a szén-monoxid elleni védekezés vonatkozásában Honeywell Szabályozástechnikai Kft november 11.

2HONEYWELL - CONFIDENTIAL A kutatás háttere és módszertana Cél: A Honeywell fel akarta hívni a figyelmet a szén-monoxid mérgezések veszélyére. Azért készítettük ezt a kérdőívet hogy felmérjük mennyire tájékozott a magyar lakosság a témával kapcsolatosan. Kutatási design: Omnibusz kérdőív országos reprezentatív minta alapján a éves magyar lakosságra nem, kor, lakóhely és végzettség szerint 800 fő megkérdezésével. Hibahatár: +/- 3,5%

3HONEYWELL - CONFIDENTIAL Kérdőív eredményei Szén-monoxid „szennyezésnek” való kitettség Bázis: N=800Bázis: N=511 CO1: Kérem, mondja meg, hogy van-e az Önök háztartásában olyan fűtő / vízmelegítő készülék, amely gázzal, olajjal, fával, szénnel üzemel? (pl. gázkazán, bojler, cserépkályha stb.) Bázis: N=800 CO2: Tudja-e, hogy ezek a készülékek bizonyos esetben halálos szén-monoxid gázt bocsáthatnak ki? Bázis: N=511 (Csak azoktól kérdezve akik a CO1-ben Igent válaszoltak)

4HONEYWELL - CONFIDENTIAL Lakóhely szerinti eltérések Budapesten és a megyeszékhelyeken a lakosság 45%- nak van ilyen készüléke A falvakban azonban 90% feletti ez az arány A dél-keleti régióban 10 háztartásból 8-ban található tüzelőberendezés Míg az észak-nyugati háztartások felében van olyan berendezés, amely gázzal, olajjal, fával vagy szénnel üzemel

5HONEYWELL - CONFIDENTIAL Részletes eredmények Szén-monoxid mérgezés elleni védekezés CO3: Az alábbiak közül milyen módszereket használ arra, hogy megelőzze a szén-monoxid mérgezést? (TÖBB VÁLASZ LEHETSÉGES) Bázis: N=511 Összesen 16 válasz: Szellőztetés (8 válasz) A kazán nem a lakótérben van, szellőzése biztosított (6 válasz) Van CO-mérő, de rossz (1 válasz)

6HONEYWELL - CONFIDENTIAL Részletes eredmények Szén-monoxid érzékelő vásárlási preferencia CO4: Ha most elhatározná, hogy szén-monoxid érzékelőt vásárol, mely tényezők játszanának szerepet a vásárlási döntésében? Kérem, mondja meg, hogy az alábbiak közül melyik illik leginkább Önre! Bázis: N=511 Bázis: N=511

7HONEYWELL - CONFIDENTIAL Ajánlásaink A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2014 eleji vizsgálata szerint a piacon kapható szén-monoxid vészjelzők zöme – tízből kilenc – veszély esetén egyáltalán nem, vagy nem megfelelő időben riasztott, ezért ezek használata súlyos kockázatot jelent, az ilyen készülékkel rendelkező fogyasztók hamis biztonságérzetben élnek. A fogyasztóknak azt javasoljuk, hogy szén-monoxid vészjelző vásárlása előtt tájékozódjanak a gyártó weblapján, keressék a vonatkozó MSZ EN :2014 szabvány előírásainak való megfelelőséget igazoló tanúsítványt. Olyan készüléket vásároljanak, amelyen magyar feliratok vannak, a termékhez részletes használati útmutatót mellékelnek és a gyártó elfogadhatóan hosszú, akár élettartam garanciát biztosít. A szén-monoxid vészjelző minősége mellett az elhelyezése is kulcsfontosságú lehet a mérgezések elkerülésére, ezért javasolt a készüléket szakemberrel felszereltetni. Ha erre nincs lehetőség, akkor mindenben a használati útmutatóban leírtak szerint eljárni. Ha egy a szabványnak tanúsítottan megfelelő szén-monoxid vészjelző riaszt, semmiképpen ne kételkedjünk a riasztásában, haladéktalanul nyissunk ki minden ablakot, kapcsoljuk ki a gázkészülékeket és menjünk ki a szabad levegőre. Hívjuk a 112-es segélyhívót és győződjünk meg arról, hogy mindenki elhagyta a lakást.