Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC."— Előadás másolata:

1 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.

2 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG2 Minta:  2005: 800 fő megkérdezése  2007: 800 fő megkérdezése  véletlen minta Adatfelvétel módja  személyes interjúk  standardizált kérdőív  háztartásonként egy fő megkérdezése Adatfelvétel időpontja  2005. január  2007. február Kutatási design

3 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG3 A minta megoszlása települések szerint Az adatokat a KSH 2005. év végi adatai alapján számítottuk ki.

4 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG4 A tároló létezésére vonatkozó ismeretek Kérdés: Tudja Ön, hogy Püspökszilágy térségében hulladéktároló működik? Az „igen” válaszok gyakoriságai.

5 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG5 A radioaktív hulladékokat „termelő” tevékenységekről alkotott kép Kérdés: Fel tudna néhány területet, tevékenységet sorolni, ahol hasznosítanak olyan anyagokat, amelyek után radioaktív hulladék keletkezik? Az „igen” válaszok gyakoriságai.

6 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG6 A radioaktív hulladékok származási helyei (cégek, intézmények) Intézmények, cégek, ahonnan ide szállítják a hulladékot (N=343 fő, nem válaszolt 1 fő)

7 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG7 A működésből származtatott lakossági előnyök egyéni/családi szinten Az „igen” válaszok gyakoriságai.

8 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG8 A működésből származtatott lakossági előnyök település szinten Az „igen” válaszok gyakoriságai.

9 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG9 A működésből származtatott lakossági hátrányok település szinten Az említett hátrányok listáját az egészségre gyakorolt káros hatások vezetik (N=186 fő, nem válaszolt 1 fő) Az „igen” válaszok gyakoriságai.

10 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG10 A működésből származtatott környezeti károk Kérdés: Ön szerint a tároló működésének néhány évtizede alatt okozott valamilyen érzékelhető környezeti kárt a faluban, illetve a falu környékén? Az „igen” válaszok gyakoriságai.

11 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG11 A tároló biztonságának megítélése (N=800 fő) (5 – teljes mértékben biztonságos volt … 1 – egyáltalán nem volt biztonságos)

12 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG12 A tároló működésének összességében megnyilvánuló hatása (N=800 fő)

13 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG13 Személyes félelmek (N= 800 fő)

14 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG14 A beruházásokra vonatkozó spontán említett információk (N=195 fő)

15 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG15 A beruházásokkal kapcsolatos információk szükségessége Az információk tartalmát, jellegét illetően az alábbi igények merültek fel (N= 227 fő)

16 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG16 Az eddig begyűjtött információk csatornái a tárolóval kapcsolatban

17 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG17 A hitelesnek tartott információs csatornák

18 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG18 A leginkább közérthetőnek tartott információs csatornák (N=800, nem válaszolt 123 fő)

19 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG19 Kinek a feladata elsősorban a tájékoztatás

20 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG20 Az Izotóp Információs Társulással kapcsolatos ismeretek, információk (N=800 fő) (N= 800 fő)

21 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG21 A Társulás létrehozásának céljai (N= 253 fő, nem válaszolt 103 fő)

22 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG22 A társulás tevékenységének („hasznosságának”) értékelése

23 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG23 A rendezvények hasznosságának értékelése

24 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG24 A Kisnémediben létesített bemutatóterem ismertsége (N=800 fő)

25 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG25 Fő kutatási eredmények A tároló jelenléte továbbra is általánosan ismert a térségben, de az ismertség kis mértékben romlott. 2007-ben lényegesen kisebb mértékűnek ítélték a tároló környezetkárosító hatását mint 2005-ben. A tároló biztonságos. A működéséből fakadó előnyöket hasonló, míg a hátrányokat kisebb mértékűnek értékelte a lakosság 2007-ben mint 2005-ben. Az információszolgáltatás megítélése javul, de még van mit javítani rajta.  Tízből öt megkérdezett több információt igényel a tároló működéséről, a tárolóban folyó beruházás(ok)ról.  Az információ átadás leghatékonyabb módja az Hétközlap újság, valamint a független tudósok közreműködésével tartott lakossági fórumok lehetnek. Az Izotóp Információs Társulás ismertsége alacsony, de kis mértékben nőtt.  Az IIT működésének, tevékenységének megítélése kis mértékben javult.


Letölteni ppt "KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC."

Hasonló előadás


Google Hirdetések