A bankok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Pénzintézeti cash-flowk
Advertisements

Bankszámla és bankkártya
Tisztességtelen Devizahitelek?
Hogy akarsz gyorsan pénzhez jutni? Avagy a jótündér elhagyta a varázspálcáját, úgyhogy ez maradt...
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Gazdasági informatika
Tőzsde az Interneten Nagy György Péter.
Elektronikus ügyintézés
Kamatszámítás.
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
Kivonat.
INTERNET BANK A FEJLŐDÉS ÚTJÁN Juhász Róbert Elektronikus Banki Igazgatóság.
HOGYAN CSÖKKENTHETŐ A FORGALOMBA KERÜLŐ KÉSZPÉNZ MENNYISÉGE? IIR Cash Management konferencia október 1. Homa Péter, Bankkártya.hu.
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
Egyetemisták a pénzügyi kultúráért
Készítette: Schiszler Anett Szekeres Kornél H7T9UZ IQCPCZ
PÉNZÜGYI ISMERTEK Aktív bankügyletek
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
Kedvezményes ajánlatunk
A bankrendszer helye a makrogazdasági folyamatokban
A hitelintézeti számvitelre vonatkozó szabályozás
- 5.PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI FOGALMAK ELKÜLÖNÍTÉSE –
Pénzügyi munkakör a tanirodai gyakorlatban
Nemzetközi pénzügyi ügyletek
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Banki szolgáltatások közbeszerzése önkormányzatok részére
PÉNZÜGYI ISMERETEK A takarékszövetkezeti rendszer
Internetes bankok piacformáló hatása
PÉNZPIACI SZABÁLYOZÁS 1.
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
A magyar háztartások fizetési szokásai
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Kivonat a Wikipédiából
A bankok. A bankokról röviden A bank a pénzügyi közvetítő rendszer legjellemzőbb eleme. A bank olyan intézmény, amely pénzügyi szolgáltatásokat nyújt.
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
ÉRTÉKPAPÍR PIACI MŰVELETEK
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%? A) F 3 = 7000$ B)
NEMZETKÖZI BANKOLÁS Moór Marianna Március 27.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Fizetési művelet, fizetési számla, pénzforgalmi számla, fizető fél
Makrogazdasági pénzügyek
Bevezetés Szerző: Varga József, egyetemi docens
A hitelekről hitelesen
4. Tétel A kereskedelmi bankok mérlegen kívüli bankszolgáltatásai, a kereskedelemfinanszírozás (bankgarancia, elfogadványhitel, akkreditív)! A bankgaranciák.
A hitelintézeti rendszer felépítése
Modern megtakarítási formák kezelése e-banking felületeken
Pénzügyi szolgáltatások gazdaságtana 2. Dr. Vigvári András
III. További finanszírozási alternatívák
Pénzügyi ismeretek Bankműveletek- bankszámvital Katona Klára.
Korszerű pénzkezelés otthon
Pénzforgalom a bankszámlán
23–24. Hitelekhez kapcsolódó pénzügyi számítások A. Milyen hiteltörlesztési módokat különböztetünk meg? B. Hogyan számítjuk a hitelek törlesztőrészletét?
2015. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 III.4. Határidős kamatlábügyletek Kamatlábak változásából eredő kockázatok fedezésére. 16.
Bankrendszer Pénzügyi tervezés osztály.
SZÁMVITEL.
A bankrendszer.
Gazdasági informatika
Feladatok.
Korszerű pénzkezelés.
Gazdasági informatika
SZÁMVITEL.
Elektronikus ügyintézés
SZÁMVITEL.
A családok és a vállalkozások pénzügyei
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%?
Előadás másolata:

A bankok

A bankokról röviden A bank a pénzügyi közvetítő rendszer legjellemzőbb eleme. A bank olyan intézmény, amely pénzügyi szolgáltatásokat nyújt. Legfontosabb tevékenysége hitelek nyújtása és betétek gyűjtése. Vagyis a gazdaság fölös, jelenleg felhasználatlan pénzmegtakarításainak begyűjtése (passzív bankügylet), és azok kihelyezése, aktiválása a gazdaság pénzszükségben lévő alanyaihoz (aktív bankügylet). Ekképpen a modern tőkés gazdaság egyfajta motorjai.

Bankszolgáltatások Pénz betétbe helyezése és kamatoztatása egy bankszámlán (passzív bankügylet) Hitel nyújtása magánszemélyek és társaságok részére (aktív bankügylet) Készpénz-helyettesítő fizetési eszközök: Bankkártyák, hitelkártyák kibocsátása és pénzkiadó automaták üzemeltetése, Csekkek kiállítása, beváltása Értéktárgyak biztonságos tárolása (például egy széfben) Pénzforgalmi szolgáltatások (pl: átutalások intézése, kötegelt pénz összegyűjtése és szállítása) Kezesség és bankgarancia Magán és üzleti pénzügyi tanácsadás nyújtása Nyugdíjas évek megtervezése, nyugdíj előtakarékosság lehetővé tétele

Pénzügyi tranzakciók fajtái bankfiók: a fiókhálózat egyik tagja, melyen keresztül a pénzügyi műveletek széles köre elvégezhető ATM: komputerizált telekommunkációs eszköz, mely pénzügyi műveletek elvégzését teszi lehetővé egy pénzintézet ügyfelei részére nyilvános területen, melynél nincs szükség személyzetre a kiszolgálás alatt. levél telefonos bankolás: egy olyan szolgáltatás, amit pénzügyi intézmények nyújtanak, mely lehetővé teszi ügyfelei részére, hogy telefonon keresztül bonyolítsák le pénzügyi műveleteiket Online bankolás: egy kifejezés, melyet az interneten bonyolódó kifizetésekre, átutalásokra használnak, melyhez használni kell a bank vagy hitelszövetkezet internetes oldalát

A feladat A legfontosabb dolog, aminek az ember utánajár, ha személyi hitelt akar felvenni, az a teljes hiteldíj-mutató (THM). A teljes hiteldíj-mutató. A hitelfelvétel kapcsán az ügyfél összes költségéről nyújt viszonyítási alapot, százalékos formában. Azt mutatja meg, az ügyfél valójában mekkora kamatot fizet a folyósított kölcsön összegéért (az ügyleti kamat, a kezelési költség, a hitelbírálati díj, a devizahiteleknél alkalmazott vételi és eladási árfolyamok közötti különbség és egyéb más költségek figyelembe vételével). A THM segítségével összehasonlíthatjuk a különböző ajánlatokat, melyik éri meg nekünk jobban: egyenlő futamidejű, azonos hitelösszegre vonatkozó szerződések esetén a magasabb THM-nél magasabbak az ügyfelet terhelő költségek. Ha a különböző ajánlatokat tanulmányozzuk, sohasem a havi törlesztés összegét kell nézni, hanem a THM-et, mivel abban olyan költségeket is kötelező megjeleníteni, amelyek egyébként elkerülhetik az ember figyelmét. Tehát, ez az egyik legfontosabb tényező. Emellett azonban fontos az is, hogy milyen könnyen juthatunk hozzá a kedvező THM-et kínáló konstrukcióhoz. Ez feladatom témája.

Wikipédia (http://hu.wikipedia.org/wiki/Bank) Felhasznált irodalom Wikipédia (http://hu.wikipedia.org/wiki/Bank)