Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Formula 2: Multivitamin-komplex
Advertisements

Egészséges táplálkozás
Zöldségfélék.
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
Testünk építőkövei: A vitaminok
Sporttáplálkozás.
Táplálékok,tápanyagok
Táplálkozási allergiák
készítette: Ruska Izabella Mercédesz Bajnóczi Krisztián Sándor
A vitaminok és ásványi sók
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
A takarmányok összetétele
Készítette: Angyalné Kovács Anikó
E G É S Z S É G N A P Dévaványa.
C-vitamin (Aszkorbinsav)
Mese a tejről.
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Természetes Színezékek
A takarmányok összetétele
A takarmányok összetétele
A szem betegségei.
A helyes táplálkozás.
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
A táplálkozási szervrendszer felépítése és működése
Horváth Krisztián A Vitamin.
B12 vitamin By: Pánczél Merci. B12 szerkezete Szerkezete hasonlóságot mutat a porfirinvázzal. Központi részét négy pirrolgyűrűből álló rendszer képezi,
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
D – vitamin ! (: Készítette: Pafit Zoli Tomi Patrik.
C vitamin By: Aknai Ramóna.
KészÍtette: Járóka Viktória Szigetvári Cintia Imelyi Brigitta
Készítette: Farkas Dzsenifer Klaudia és Sarkadi Réka
A-Vitamin Készítette: Pánczél Emiliána, Joó Dóra.
A-VITAMIN Készítette: Malinovszki Dárius.  A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy él ő lény számára.
A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
ANATÓMIA-ÉLETTAN.
VITAMINOK 1912: vitamin = vita amines (Casimir Funk)
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
Táplálékok , tápanyagok
A TALAJ.
Táplálkozási ismeretek II.
Tápanyagok.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
Vírusok.
VITAMINOK.
Vas-kobalt-nikkel A periódusos rendszer VIII/B csoportja
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
Egyed alatti szerveződési szintek
B12 vitamin Kozma Vivien. B12 hiánya A B12-vitamin hiánya a vészes vérszegénység (anaemia perniciosa)
Testünk építőkövei – a vitaminok
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
Tápanyagaink.
Lipidek.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
rendellenességei, betegségei
A hasznos kender Cannabis sativa L..
Pulyka az egészséges táplálkozásban
rendellenességei, betegségei
A parton és a partközelben. Partközeli tengerek Parttól a nyílt tenger felé haladva kevesebb a vízmélység 200 m-nél. Gazdag élővilág Tápanyagban gazdag.
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Készítette: Máté-Kovács Dávid

A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két nagy csoportra oszthatjuk: Vízben oldódó vitaminok Zsírban oldódó vitaminok (A-vitamin)

Szürkületben való látás Felfrissíti, feszessé teszi a bőrt zavartalan növekedés a csontok, fogak fejlődése

farkasvakság vagy szürkületi vakság a bőr megvastagszik érdessé, szárazzá válik egyes daganatok kialakulása esetleg vakság

felhalmozódáshoz, esetleg mérgezéshez vezethet fejfájás, hányás, gyomorpanaszok, rossz közérzet, étvágycsökkenés, fáradékonyság, ingerlékenység, ízületi fájdalmak, vesebántalmak, hajhullás a bőr sárgára színeződhet

állati belsőségek tej és tejtermékek, tengeri halak, tojássárgája, méz

sárgarépa, sárgabarack, paraj, sütőtök, sárgadinnye, paprika,

A fejlődő világban a vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány Az A-vitamin a májban raktározódik Kismamáknak különösen ügyelniük kell az A- vitamin fogyasztására, mivel mind hiánya, mind túl nagy mennyisége magzatkárosító hatású lehet!