Szerbia két tartománya a Vajdaság (itt kb. 400000 magyar él), illetve Koszovó, ahol a lakosság nagy többségét albánok alkotják. A Vajdaság termékeny.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.
Az olasz diákok megérkezése Az első napon, mikor az olasz diákok megérkeztek, két csoportban ismerhették meg közelebbről is a magyar a nyelvet. Később.
Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
 - pedig volt itt szép főtér  - egy középkori templom  - gyönyörű,motorcsónakok és yachtok ringatóztak a kikötőben  - a várba sajnos.
Vitorlázás Horvátországban. 1.nap • Szombat reggel 7 órai indulással dél körül a Plitvicai tavakhoz érkezünk. Magánháznál a szállás birtokba vétele után.
JÁSZKISÉRRŐL KÁRPÁTALJÁRA Történelmünk nyomában Kárpátalján - nemzettudat formáló kirándulás -
Partner Országok Partner Countries. Hungary Hungary is situated in Central Europe, in the Carpathian Basin. About ten million people live in Hungary.
 1709-ben pestisjárvány pusztított a városban. A katolikus templom 1757-ben, a református 1787-ben épült ben újabb járvány, kolera pusztított.
1 Építőipari beruházások Szerbiában június 4. Szeged.
Munka témája:Törökbecsei kirándulás
Téma:Becse és környéke
INNOINFO A szerb és magyar kis- és középvállalkozások közötti üzleti - információs korlátok innovatív felszámolása Karagics Dusko, külgazdasági szakdiplomata.
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
Róma.
INTERDISZCIPLINÁRIS OKTATÁS A DIGITALIZÁLT TÉRKÉP SEGÍTSÉGÉVEL
EUROPA A DUNA hosszában A Duna, mint a második legnagyobb folyó földrészünkön(az els ő a Volga) kilométer hosszan nyújtózik. A Fekete-erd ő ben.
Húsvéti miserend a szécsényi Ferences Templomban
Temető mint közpark - a fiumei úti nemzeti sírkert helye a fővárosi zöldfelületek között budai péter //
COMENIUS KINCSESSZIGET Erdélyi találkozó
Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Növényvédelmi ismeretek átadása szeptember – július Serbian-Hungarian Co-operation.
.:: Bulgária ::..
Gazdasági körzetek Oroszországban
1848/49-es szabadságharc nemzetiségi, kisebbségi vonatkozása
A Szerb,Horvát,Román és Szlovák Nemzetiségi kultúra kibontakozása Készítette: Rezi Noémi.
A Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió helye a Kárpát-medencében és gazdasági jellemzői Dr. (habil) Pál Ágnes főiskolai tanár HUNGARY, SZTE JGYTFK Sopron,
EUROPA NAGY FOLYAMA A DUNA.
Pécs turisztikai marketingje 2356/4
BELLEZAS DE PERSIA IRAN.
MÁRCIUS 15. Antal Márton Mohácsi Mihály 5/A.
Dél Ausztrália.
AUSZTRÁLIA FELFEDEZÉSE
Afrika a fiatal kontinens
Impact of Metro construction on the long term sustainability of a Metropolitan city: The case of Thessaloniki Szigetvári Andrea2014. április 7.
Csehország és Szlovákia
A H I D.
Barcelona Hamar Márk.
Zsolt Námesztovszki, Hungarian Language Teacher Training Faculty, Subotica, University of Novi Sad, Subotica, Strosmayer 11., Márta Takács Budapest.
A turizmus szerepe és fejlesztési lehetőségei a határmenti területeken INNOAXIS project Pap Ági „Jó szomszédok a közös jövőért” Szabadka, november.
Tudományos és …együttműködés Magyarország – Szerbia
Délszláv államok.
Az Amerikai Egyesült Államok ásványkincsei és gazdasága
Olaszország.
Felvidék.
Spanyolország Madrid.
Határtalanul pályázat
Comenius project. 3-kor indultunk az iskola elől kisbusszal a reptérre, ahová 4-kor érkeztünk ki. A rep- téren jól teletömtük ma- gunkat KFC-s kajával.
Ausztria 8.A Pongrácz Emese.
Jugoszlávia utódállamai
Románia mezőgazdasága
A MEZŐGAZDASÁG FÖLDRAJZA
Oroszország mezőgazdasága és iparvidékei
Horvátország.
Hörstel. A városról Tartomány : Nordrhein-Westfalen Megye : Münster Járás : Steinfurt Terület: 107,54 km 2 Lakosság : fő.
IRODALMI KINCSKERESÉS ERDÉLYBEN! Agg Anna Bajorfi Eszter Fekete Antónia Németh Cintia.
Határtalanul. 1. nap Utazás 04:15-kor indultunk el Győrújbarátról. 11-kor már a határon voltunk. A vámosok mindenkinek elkérték a személyi igazolványát,
VAJDASÁGI VÁROSOK.
Készítette: Kállai Péter
Szerbia – Szerb Köztársaság
Mik valójában a baktériumok? Baktériumok nélkül nincs élet a Földön!
Svédországi beszámolóm TanumStrand
Wrocław Green School 2016.
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
Gyakorlati kérdések Készítsen kalkulációt az őszi búza várható melléktermésére egy adott termőhelyen Készítsen kalkulációt a rozs várható melléktermésére.
Dánia.
Kolozsvár ÜZLETEK KIINDULÓPONTJA ERDÉLY SZÍVE 
21. FÖLDMŰVELÉS.
21. ÁZSIA GAZDASÁGI JELLEGZETESSÉGEI.
41. VAJDASÁG.
SZÁRAZFÖLDI KÖZLEKEDÉS
Előadás másolata:

Szerbia két tartománya a Vajdaság (itt kb magyar él), illetve Koszovó, ahol a lakosság nagy többségét albánok alkotják. A Vajdaság termékeny területén a búza, a kukorica, a cukorrépa és a napraforgó termesztése kiemelkedő, de jellemző a szilva- és szőlőtermesztés is. Fejlett az élelmiszer- és a textilipara. A Vajdaság tartományi székhelye Újvidék (Novi Sad). Jelentős városa Szabadka (Subotica). A legnagyobb iparváros a főváros, Belgrád. Koszovó gazdaságilag elmaradott, igen szegény vidék.

Hétfőn kb. 8:30-kor indultunk el Szerbiába és kb. 13:30-kor érkeztünk meg. Délután elmentünk a testvér iskolánkba, utána a templomba. Este páran elmentünk (kb. 10-en) sétálni, aztán beszélgetünk stb.

Kedden elmentünk egy temetőbe, ahol az 1848/49-es szabadságharc emlékművét néztük meg, a Hungary-t.

K ös z ön ö m a f ig y elm e t!!!