AZ ÁLLÁSINTERJÚK.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Mennyire szolidáris a magyar társadalom? Alapjövedelem, közmunka, segélyezés április 25. Előadó: Závecz Tibor.
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
MEGHÍVÁS TÁRGYALÁS. MEGHÍVÁS 1. lépés Az üzenet: Szia! A segítségedet szeretném kérni! Beszélhetünk valamikor? Köszönettel: Sanyi Igen! Ez a számom: +36.
Tanulmányok szerepe a karrierben Kozellné Szabó Csilla Ozeki Informatikai Kft.
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
Az adományozás fogadtatása a médiában Kutatási eredmények október.
Savanya Erzsébet HR Igazgató
Gondolatok a barátságról
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai”
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
B EFOGADÓ MUNKAER Ő PIACI POLITIKÁK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK Krémer Balázs
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
Szakdolgozat, mint a legjobb referencia a pályakezdéshez
ELTE Bologna Szeminárium február 7.. „A”- szekció kérdései I. 1. Hogy értendő a mesterképzés 35%-os hallgatói létszáma? Minek a 35%-a ez, illetve.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
7. előadás Ember és vezetés, vezetési stílus
Az esszé Segédlet tanulóknak és tanároknak
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Családi vállalkozások - prezentáció
Gazdasági informatika II 19 colos monitorok bemutatása.
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Óvodai portfólió Ferenczei Éva óvodapedagógus
Széchenyi István Egyetem, Győr
Kell –e érzékenyíteni a munkáltatókat? Csapó Gábor OSGOOD Szolgáltató Az OFA FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban című TÁMOP – /
Hogyan nézzen ki az ajánlólevelünk?
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 14.
Munkaerő mobilitás Magyarországon
 1.Interakcióban jön létre!  2.A megoldás is csak interakcióban  lehetséges, melynek eszköze a  kommunikáció  (speciális kommunikáció)  Kommunikációm.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
Hogyan kell megírni egy önéletrajzot, hogy behívjanak állásinterjúra?
Többváltozós adatelemzés
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Hogyan fejlesszük ki magunkban a
Felkészülés az állásinterjúra
Szakmai gyakorlat jelentősége, tudatos karrierépítés
Key To Success DUPLIKÁCIÓ 3 Résztvevős Hívás /3-way/ A Duplikáció Egyik Alapja Ez!!! Mikor lehet használni? /IDŐZÍTÉS/ Legjobban működik amikor a jelölt.
Tízből négy férfit zavarna, ha női főnöke lenne
Kurzus adatlap Transzparens, a legfontosabb információkat tartalmazó saját kurzus adatlap Minden kurzusnak külön adatlapja van Minden oktató a saját admin.
Szoftverfejlesztés az Informatikus Szakigazgatási Agrármérnök szakon Bakó Mária Várallyai László DE, Gazdaságtudományi Kar.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
Motiváció.
Boltvezetői Jelentkezési lap
A nevelő munka hatékonyságának mérése
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
FERENCES ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM
Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
Egy perc múlva belép a csodák birodalmába.... …és tanúja lesz a csodáknak.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara által szervezett „Magyarország társadalmi-gazdasági helyzete a 21. század első évtizedeiben”
A magyarországi vállalatok rendezvényszervezési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink.
Az üzletek operatív működtetése
Karrier.
Előadás címe: Tudom, változnom kell!!!
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
Miért válaszottam a BME-VIK-et?
2. Kezdjük az legérdekesebbnél
Előadás másolata:

AZ ÁLLÁSINTERJÚK

VÁZLAT Néhány tipp a sikeres interjúhoz! Gyakori kérdések állásinterjún A rémes interjúztató 5 típusa Hogyan készüljünk fel a stresszinterjúra? Csoportos állásinterjúk

Néhány tipp a sikeres interjúhoz! Csak a weboldalról nem tudható dolgokról érdeklődjünk! Nézzünk utána a várható kérdéseknek! Már a megmérettetés előtti hetekben "árazzuk be" magunkat Keressünk fel karrierirodákat, álláskereső tréningeket! Szimuláljunk interjúhelyzeteket baráti körben! Nem kell felülni a rémtörténeteknek!

Gyakori kérdések állásinterjún Szakmai alkalmasság firtatása ( képes-e a jelölt elvégezni az adott munkát? alkalmas-e; megvannak-e a szükséges képességei, ismeretei, tapasztalatai?) 1. Beszéljen a mostani munkájáról/a szakmai tapasztalatairól! 2. Mit tart kiemelkedőnek eddigi szakmai életútjában? 3. Mit tart nagy sikernek az életében? Mi volt a legutóbbi sikerélménye? 4. Mit tart nagy kudarcnak az életében? Mi volt a legutóbbi kudarcélménye? 5. Melyek a legfőbb erősségei? 6. Melyek a legfőbb gyengeségei? 7. Miért válasszuk éppen önt? Miért gondolja, hogy ön a legalkalmasabb személy erre a munkára? 8. Volt olyan szituáció, amikor többet bíztak önre, mint amennyit teljesíteni tudott? friss diplomásoknak szánt speciális kérdések: 1. Mit tevékenykedett egyetemi/főiskolai tanulmányai mellett? Miért? Melyiket élvezte a leginkább? 2. Hogyan töltötte a nyarat egyetemi/főiskolai évei alatt? 3. Volt-e már vezető szerepben (ifjúsági szervezetben vagy a sportban)? 4. Volt-e már valamilyen szervezésért felelős, saját projektben vagy máséban? A motiváció körüljárása (a jelölt el akarja-e végezni ezt a munkát? Megfelelően motivált-e; milyen célkitűzései, karrier-elképzelései vannak; ezek egybeesnek-e az adott munka jellemzőivel?) 1. Mit tud a cégünkről? Miért szeretne nálunk dolgozni? 2. Mi motiválta önt, hogy megpályázza ezt az állást? Miért akarja otthagyni a jelenlegi munkahelyét? 3. Mennyi ideig szeretne nálunk dolgozni? 4. Miért akar ehhez a kis céghez jönni? (ha előtte egy nagyvállalatnál volt) 5. Miért akar ehhez a nagyvállalathoz jönni? (ha előtte egy kis cégnél volt) 6. Mit szeret leginkább a szakmai munkájában? 7. Mit szeret legkevésbé a szakmai munkájában? 8. Mit szeretne elérni öt év múlva? Mit szeretne elérni rövid, illetve hosszú távon? E kérdéscsoporton belül friss diplomásoknak szánt speciális kérdések: 1. Mely tantárgyakat/fakultatív tárgyakat szerette a leginkább az egyetemen/főiskolán? Legkevésbé? Miért? 2. Miért éppen azt a területet választotta, ahol most tevékenykedik? Mit tud a szakterületén lévő lehetőségekről? 3. Miért ezt az egyetemet/főiskolát (szakirányt) választotta? Ha újra kezdhetné, mit választana? 4. Mi a véleménye a túlóráról? 5. Mennyire tartja fontosnak a pénzkeresetet?

Gyakori kérdések állásinterjún 2. A személyiségjegyek nyomában (milyenek a jelölt főbb személyiségjegyei? irányítható-e; be tud-e illeszkedni a meglévő csapatba; nem konfliktusos személyiség-e?) 1. Mi a véleménye jelenlegi (korábbi) munkahelyéről (főnökéről, kollégáiról stb.)? 2. Ha felhívnánk a legutóbbi munkáltatóját, mit mondana önről? 3. Tudna olyanokat említeni, akikkel nem tudott kijönni? 4. Milyen vitás kérdések vannak ön és a főnöke között? Milyen főnököt szeretne magának és miért? 5. Mikor tudna munkába állni? 6. Dolgozott-e már csapatban? Hogy tetszett? 7. Mit tesz, ha felbosszantják? Hogyan kezeli a stresszes szituációkat? E kérdéscsoporton belül friss diplomásoknak szánt speciális kérdések: 1. Mit szeret jobban: egyedül, vagy másokkal együtt dolgozni? 2. Sértőnek veszi, ha utasítják valamire? 3. Kit tart példaképének? Miért? 4. Egyetemi/főiskolai évei közül melyiket tartja a legnehezebbnek? Miért? 5. Élvezte a tanulmányait? 6. Szereti a rutinmunkát? Miért?

A rémes interjúztató 5 típusa A zöldfülű A hallgatag A szószátyár A figyelmetlen A hajcsár

HOGYAN KÉSZÜLJÜNK FEL A STRESSZINTERJÚRA? A stresszinterjú ismertetőjegyei (az interjú készítője nyomással terhelt légkört teremt; kényelmetlen kérdésekkel bombázza a pályázót; a kérdező olykor udvariatlanul viselkedik) Mikor ildomos bevetni a stresszinterjú nagyágyúját? A stresszinterjú kezelése: A jelölt mindig őrizze meg az önuralmát, hidegvérét. Adjuk önmagunkat, legyünk magabiztosak, és hűek önmagunkhoz! Nem muszáj eltűrni a sértegetéseket!

Csoportos állásinterjúk Előforduló feladatok: Prezentáció pár perces rákészüléssel, meggyőző beszéd szabadon választott témakörben, csoportos vita A jelöltnek öt perces előadásban kell jellemeznie egy korábban megismert vállalatot, részletesen kitérve a cég személyzeti politikájára. Ki kell fejtenie, hogy mit javítana a cég reklámtevékenységén stb.

Források: Jobpilot Pályacsúcs Magazin (Takács Gabriella cikke) www.hrportal.hu (Paraszt Imre és Gyimóthy Éva cikke)

Köszönöm a figyelmet!

Készítette: Silling Judit Emberi erőforrások szak III. évfolyam. 2008