Avagy nincsen pénz drága telóra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Advertisements

Grafikus felhasználó felület Windows alatt
okostelefon alkalmazások a turizmusban
Számítógépes operációs rendszerek
Az operációs rendszer Egy olyan szoftver, ami a számítógépeink használatához nélkülözhetetlen. Főbb feladatai: programok betöltése, futtatása perifériák.
Az operációs rendszer.
BIOS újdonságok és érdekességek
A mobiltelefonok.
Operációs rendszerek Beállítások.
iOS Android Symbian WebOS Kernel Multi-Touch Multitask.
Wireless Home Gateway Handover és roaming kérdések Készítette: Tóth Balázs Viktor.
Weben publikált térképek a földrajzi kutatásokban Ádám Eszter Geográfus MSc hallgató.
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
A szoftver.
Az operációs rendszer.
Útmutató Java telepítéséhez windows 7-re
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
CCleaner Skyman ™.
Microsoft Virtual PC 2007 Beszerzés, telepítés
Ember László Damn Small Linux Microsoft VPC környezetben.
Készítette: Hanusz Zoltán /Hazlaat/
Az operációs rendszer.
A Gimp képszerkesztő program
Mit jelent böngészni? Bizonyára ismerjük már ezt a kifejezést.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Takács Béla Eset: Egyenrangú (peer-to-peer) hálózat Mi kell hozzá? A számítógépekben (PC-kben) legyen hálózati kártya (Network Interface Card)
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Prezentáció a prezentációról
2008. Április 8. Előadó: Schneider Henrik Online alkalmazások e-üzleti használhatósága a PC-s szoftverek kiváltásával.
Visual Basic 2008 Express Edition
Bevezetés az operációs rendszerek világába TMG SZK.
A gyakorlatok munkakörnyezete
Operációs rendszerek fejlődése
Web-alapú humán lekérdező rendszer
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Kísérletek mobilszámítógéppel
Az internetes keresési módszerek
A PDA felhasználási területei, jellemzői
Okostelefon (smartphone) Gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefon. Teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot.
ASZTALI GÉPEK KONTRA TABLETEK Melyiket válasszam? Készítette: Kiss László IALMGR)
Felkészítő tanár: Czuforné Kleszó Éva
Téma: Kedvenc mobilom Készítette: Présing Zsófia Osztály: 7.G Felkészítő tanár: Huschekné Szabó Ildikó Iskola: Türr István Gimnázium és Kollégium 8500,
Kedvenc mobilom Készítette: Orsós Martin
Multimédiás lejátszóprogram
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Wireless Home Gateway Handover, roaming, keletkező veszteségek Készítette: Tóth Balázs Viktor.
Tárgy: e-mobil applikációk Mentor: Dr. Zlatko Čović Hallgató: Vadlja Róbert 2015, Szabadka Firefox Open OS.
Mobil operációs rendszerek
Rövid összefoglalás: © 2013 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Lync kezdőképernyője A Lync kezdőképernyőjének bal oldalán lévő központban.
Digitális írástudás fejlesztése korhatár nélkül, okoseszközökön június 25.
Készítette: Ondok Lilla Geográfus MSc. Microsoft fejlesztésű mobiltelefonos operációs rendszer Rövidítése: WP Elődje: Windows Mobile Átlagfelhasználói.
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
Operációs rendszer Készítette: Schäfer Benedek Felkészítő tanár: Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskola Herend, Iskola.
Szoftver Program – a számítógép számára érthető utasítássor Operációs rendszer – Programcsomag. Kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között.
Szoftver Program Operációs rendszer – Programcsomag, kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között. Pl: Windows és DOS, Linux (ingyenes), Unix.
Web alapú humán lekérdező rendszer
O RSZÁGGYŰLÉS MOBILALKALMAZÁS BEMUTATÁSA. B EVEZETŐ Az Információs és Rendszer Üzemeltetési Főosztály irányí- tásával az informatikai főosztályok, illetve.
Kis Gergely MattaKis Consulting Fejlesztői szemmel.
E107 CMS rendszer Készítette:Nagy Péter.  Az e107 egy tartalomkezelő rendszer (CMS), amelyet PHP-ban írtak és az ismert MySQL adatbázist használja. 
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
Az operációs rendszer.
Fodor Edina, App inventor 2 Fodor Edina,
Chrome Készítette: Szimku Kornél Felkészítette: Ravasz Imréné
Az első lépés a C++ végtelen és izgalmas útján
Az első lépés a C++ végtelen és izgalmas útján
Készítette: Sedlák Kata
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
SZOFTVEREK (programok)
Játszunk telefonon Készítette: Homlok Dávid
Előadás másolata:

Avagy nincsen pénz drága telóra. ANDROID EMULÁTOR Avagy nincsen pénz drága telóra.

Mi az az android? Operációs rendszer. Linux kernelt használó. Android Incorporated kezdte el, majd a Google 2005-ben felvásárolta, az Open Handset Alliance folytatta. Magyarul az android nem a Google készítette. Az első telefon amelyiken android üzemelt 2008 októberben jelent meg. Az OHA-nak jelenleg több mint 50 cég tagja, köztük 11 készülékgyártó (HTC, LG, Motorola, Samsung, Asus, Garmin, Huawei, Sony Ericsson, Ericsson, Toshiba, Acer), 13 félvezetőgyártó (többek között az Intel, a Marvell, az nVidia, a Broadcom, a SiRF, az ARM és az Atheros), 10 operátor (köztük a T-Mobile és a Vodafone), 12 szoftveres cég (maga a Google, az eBay és pár kevésbé ismert név), valamint 7 egyéb vállalat.

Miért pont android? Az android egy nyílt forráskódú operációs rendszer, nagy előnye az iOS-el, és a többi rendszerrel szemben hogy a felhasználó egészen gyökeresen a sajátjává varázsolhatja. Rengeteg házilag készített verzióját találhatjuk meg az interneten, amit akár egészen könnyen a készülékünkre telepíthetünk, így lecserélve a megunt, esetleg nem elég friss operációs rendszert. Sőt, saját android rendszer írásával is megpróbálkozhatunk, az interneten minden ehhez szükséges segédlet megtalálható.

Custom ROM A gyártótól kiadott, eredeti operációs rendszeren kívül lehetőségünk van “Custom ROM”-ok , egyedi ill. sorozaton kívüli ROM-ok használatára, mely egy módosított Android operációs rendszert jelent (néha magasabb verziószámú, mint a gyári, láttam már 7.2-est is. Igaz nem akart működni valamiért rendesen). Ezek a ROM-ok új funkciókat tehetnek lehetővé, gyakran gyorsabbak mint a gyári operációs rendszer. Telepítése saját felelősségre hajtható végre, a telefon garanciája érvényét veszíti. A legelterjedtebb Custom ROM a CyanogenMod. Fejlesztője Steve Kondik.

EMULÁTOR Miért van szükségünk android emulátorra? Mivel a különböző rendszerek között az átjárás sokszor elég nehézkes, ezért emulátor segítségével egy meglévő rendszeren belül tudunk indítani egy virtuális rendszert, amellyel el tudunk indítani olyan alkalmazásokat, amit alapesetben rendszerünk nem támogat. Így például le tudunk futtatni egy apk kiterjesztésű fájlt Windows rendszerünkön.

BlueStacks A BlueStacks egy pc-re készített android emulátor, melynek segítségével kedvenc alkalmazásainkat, vagy saját magunk által telefonra írt programjainkat tudjuk kipróbálni, úgy hogy nem kell hozzá okostelefon. Jelenleg ez tűnik a legjobban kiforrott emulátornak, igaz rajta kívül vannak még páran akik próbálkoznak, azonban nagy előnyei vannak a többi emulátorral szemben: - csatlakozni tudunk meglévő Google fiókunkhoz, így elérve mindent, amit a telefonunkon is használhatunk, beállításokat, alkalmazásaink beállításait, telefonkönyvet, emailt (mivel a google fiókkal gmail cím is jár) - Mindenféle különleges varázslat nélkül futtathatjuk külső applikációinkat, amit a play áruházon kívülről töltöttünk le. - Vagy akár Play áruházról is letölthetünk alkalmazásokat.

Telepítés A BlueStack ingyenesen letölthető a készítő honlapjáról, pár kattintás az egész.

Ha véget ért a letöltés az exe fájl futtatásával elindítjuk: A következő szerintem nem kérdés. Pillanatnyi töltőablak… …majd…

…elindul a telepítés, tovább, tovább, tovább, telepít, kis töltődés még, aztán programunk elindul.

A program két szükséges dologgal fogad minket A program két szükséges dologgal fogad minket. Először be kell lépnünk google fiókunkkal. Ez ugyan úgy működik mint bármelyik androidos eszközön, beírjuk az email címet, a jelszót, és bejelentkezés. Apró hiba hogy a z és az y billentyűk fel vannak cserélve.

Láthatjuk hogy az egyik feladatot már meg is tettük, van még egy Láthatjuk hogy az egyik feladatot már meg is tettük, van még egy. Itt is értelem szerűen járunk el, utána kicsit tölt ismét, majd láthatjuk hogy minden kész van amit szeretne.

Kezelőfelületünk leginkább egy tablet kezelőfelületére hasonlít, de egy picit eltér tőle. A kezdőlapon alkalmazásokat találhatunk felsorolva, azonban kereshetünk újakat is, letölthetünk playről, vagy telepíthetünk számítógépünkről.

Saját, playen kívüli alkalmazásaink telepítéséhez egyszerűen csak duplán kell klikkelnünk az ako fájlra, amelynek ikonja a telepítés után megkapja a BlueStacks ikonját, majd egy pillanatnyi telepítés, és az ‘All Apps’ menün belül megtalálhatjuk bármikor, amíg le nem töröljük.

Néha amikor elindítjuk ez az ablak fogad minket, akinek tetszik az fizessen elő a prémium verzióra, akinek meg nincs 24 dódója évente az feltelepít pár appot, amit aztán letörölhet nyugodtan. Ezen kívül minden teljesen ugyan az mint bármelyik androidos eszközön.

Érdekesség: Mi ez a sok süti meg csoki embléma? Az android fejlődésével jöttek sorban az újabnál újabb verziók, és az ‘eredeti’ fejlesztések kapnak mindig egy-egy emblémát.