Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fodor Edina, fodina@gmail.com App inventor 2 Fodor Edina, fodina@gmail.com.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fodor Edina, fodina@gmail.com App inventor 2 Fodor Edina, fodina@gmail.com."— Előadás másolata:

1 Fodor Edina, fodina@gmail.com
App inventor 2 Fodor Edina,

2 Miért jó ez? Ingyenes Android mobilapplikáció készítés egyszerűen, programkód pötyögése nélkül! Blokkból építjük össze a programjainkat. Ki nem szeret Legozni? :) Valós időben, azonnal tudjuk tesztelni a programjainkat a telefonunkon. Könnyen telepíthető a kész programunk a telefonokra, megoszthatjuk ismerőseinkkel, sőt akár a nagyvilággal is az App Inventor oldalán vagy a Google Play-en keresztül. (Előbbi ingyenes, utóbbiért fizetni kell)

3 Mi szükséges hozzá? Google fiók
Ha nincs, gyorsan regisztrálj a oldalon. Androidos telefon, rajta MIT AI2 Companion Ezt mindjárt telepítjük. A számítógép és a telefon ugyanahhoz a hálózathoz kapcsolódva Mobiladattal nem működik. (Számítógépen: AIStarter, adatkábel)

4 Alternatív tesztelés Emulator: setup-emulator.html USB-n keresztül: setup-device-usb.html Ha otthon a fenti lehetőségek valamelyikét szeretnéd használni, és problémád van a beüzemeléssel, szólj óra előtt/után vagy ben, segítek!

5 Ideiglenes wifi

6 MIT AI2 Companion

7

8 Megszorítások a projekt nevére
Nem lehet benne szóköz, Nem lehet benne ékezetes betű, Tartalmazhat számot, de betűvel kell kezdődnie Alulvonás megengedett

9 Blokk nézet Eszköztár Képernyő Komponensek Komponensek tulajdonságai

10 Csatlakozás wifin

11 Project mentése szgépre

12 Gyakori kérdések Mi az a hat jegyű kód, amit az app kér? A szgépen választd a Connect/AI Companion menüt, és megjelenik a QR kód mellett, de egyszerűbb a QR kóddal csatlakozni. Akkor használd a kódot, ha nincs vagy nem jó a kamerád. Csatlakoztatva van a telefonom, mégsem látom a programot. Mi a baj? Néha elveszik a kapcsolat. Csatlakozz újra!

13 Gyakori kérdések Otthon hogyan tudok dolgozni? Ahogyan az iskolában. Jelentkezz be a Google fiókoddal, és minden ugyanúgy működik. Hogyan mentem el a projektet? Nem kell menteni, a program automatikusan ment mindent.

14 Gyakori kérdések Hogyan telepíthetem a telefonomra a kész programot? Ha van QR kód olvasód, akkor választd a felsőt, és akkor letöltődik az .apk fájl a telefonodra. Ha nincs, akkor választd az alsót, és adatkábellel át tudod tenni a fájt a szgépről a telefonra. A telefonon az .apk elindításával tudod telepíteni.


Letölteni ppt "Fodor Edina, fodina@gmail.com App inventor 2 Fodor Edina, fodina@gmail.com."

Hasonló előadás


Google Hirdetések