Álláskeresés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Miért hirdetne egyenként több online állásközvetítő portálon, ha Önnek elegendő 1 helyen kérnie, hihetetlenül alacsony áron? hihetetlenül alacsony áron?
Advertisements

A magyar felsőoktatás.
Europass önéletrajz.
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
Csináljunk üzletet! Avagy,
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
A bolognai folyamat 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter december 14.
Szakképzés és gazdaság kölcsönhatása (műhelybeszélgetés: felnőttképzési szekció) Hajdúszoboszló február 7. Soós Roland igazgató ÉRÁK.
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai”
Külföldi módszerek? Mi az amit figyelembe kell vennünk: Hagyományaink, Céljaink. Cégünk összetétele, nagysága.
Starjobs Magyarország Kft.. A Starjobs Magyarország Kft óta kínál megoldásokat munkaerő-közvetítés, -kölcsönzés területén, a diákmunkában 1983 óta.
Köszönti Önöket az és vezetője, Bohnné Keleti Katalin, okleveles közgazda, nemzetközi marketing szakértő, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja.
Hogyan írjunk motivációs levelet?
A munka világával kapcsolatos tudás
 Megbízható, jó hírnévvel rendelkező cég  A munkaközvetítés és annak minden formája INGYENES!
Pepper Rendszerház Zrt.
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
KÖSZÖNTÜNK TÁJÉKOZTATÓNKON ! Supreme2x2.
Felvételi pontszámítás. A pontszámítás alapját a középiskolai eredmények és az érettségi teljesítmény adják, amelyek például emelt szintű érettségiért,
Hogyan nézzen ki az ajánlólevelünk?
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Álláshirdetés, pályázat
Emberi Erőforrás Menedzsment Toborzás - Álláskeresés
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Foglalkoztass okosan Foglalkoztass okosan A civilek foglalkoztatási lehetőségeiről Tóth István.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
Hogyan fejlesszük ki magunkban a
Felkészülés az állásinterjúra
Szakmai gyakorlat jelentősége, tudatos karrierépítés
AZ ÁLLÁSINTERJÚK.
ÁLLÁSHIRDETÉSEK Készítették: Ádámku Renáta Karancsi Diána Nagy Magdolna Percze Dóra Szőllősi László.
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
Munkaerőbiztosítás II. TOBORZÁS
Péter Katalin December 2. Aszód.  Hol dolgozik?  Hogyan?  Kikkel?  Milyen tevékenységeket végez?  Milyen eszközöket használ?  Mit szeret csinálni?
Boltvezetői Jelentkezési lap
Outplacement, azaz „gondoskodó elbocsátás”
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
Szállítói számlakönyvelő Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Kereskedelmi Eszközök Specialista
Lear Corporation Magyarország Kft.
Árazási és árképzési elemző Dolgozz velünk az Élet habos oldalán
Értékesítési képviselő – Food Téged keresünk, ha rendelkezel:
Országos nagykereskedelmi menedzser
Sales Back Office Specialista Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – Food
Bérköltség - csökkenés - jogszerűen?
Értékesítési képviselő – Food
Minőségirányítási szakértő
Fejlesztő mérnök A MOM Zrt. 140 éve működő magyar vállalkozás, több, mint 100 évnyi vízmérő gyártásban szerzett tapasztalattal. Cégünk piacvezető a vízmérés.
Értékesítési képviselő – HoReCa
Műszaki Szolgáltató Manager (Technical Service Manager)
Értékesítési képviselő – HoReCa Téged keresünk, ha rendelkezel:
Marketing koordinátor Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Értékesítési képviselő – HoReCa
Belső ellenőrzési és pénzügyi menedzser
Értékesítési képviselő – Food
Készítette: Farkasné Veres Edina
Az alábbi pozícióba keresünk munkatársat:
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Felsőoktatási Szakképzés
Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!
Előadás másolata:

Álláskeresés

Ideális munkakör Milyen személyiségjegyekkel és képességekkel rendelkezünk? Mire vagyunk alkalmasak? Milyen cégnél szeretnénk dolgozni? Mit szeretnénk csinálni? (a munkakör megnevezése) Tehát milyen állást is keresünk?!

A „siker bűvös háromszöge” Szakmaszeretet, a munkafeladat iránti érdeklődés, önmegvalósítás Sikeres életpálya Munkakörülmények, anyagi/erkölcsi megbecsülés Kikapcsolódásra, családra fordítható idő

Hibák, amiket gyakran elkövetünk! Mennyiségi munka Kínos kérdések: Melyik állás miatt hívtak? Hogyan kapták meg az önéletrajzunkat? Milyen cég is ez? Fűzzük össze az önéletrajzot, a kísérőlevelet, a cégről megszerzett információkat

Szűrd ki a zsákutcákat! Nem pontos munkakör Magas fizetés Jelképes összeget be kell fizetni Nincs végzettség meghatározva Nézzünk utána a cégnek, tudjunk meg több információt a vállalatról

Hogyan kell értelmeznünk az álláshirdetést Alapszintű nyelvtudás: inkább írásban és alapvető témákban eligazodik az adott nyelven. Kommunikációs vagy társalgási szintű nyelvtudás: nagyjából a középfokú szintet fedi, és mindenféleképpen aktív nyelvtudásra van szükség. Általános társalgási témákban különösebb erőfeszítés nélkül képes társalogni, nem lepi meg, ha az adott idegen nyelven kell felvenni a társalgás fonalát. Felsőfokú nyelvtudás: folyékonyan, tág szókinccsel bármilyen témában korrekt nyelvtanisággal képes szóban és írásban kommunikálni. „Elvárások” , „követelmények”, „feltételek”: azokat a képzésre, készségekre, képességekre vonatkozó elvárásokat írják le, amelyek a munkakörhöz tartozó feladatok ellátásához alapvetően szükséges. Minimum középfokú végzettség: a jelölt rendelkezzen érettségi bizonyítvánnyal, vagy ennél magasabb képzettséggel. Feladatok Referenciaszám, hivatkozási szám: ezt gyakran elfelejtjük, pedig sok múlhat rajta. Akkor használják, ha a hirdető cég egyszerre több pozícióban keres munkatársakat és a pályázók önéletrajzát ennek alapján azonosítják be. Ne bízzunk abban, hogy referenciaszám vagy egyéb hivatkozás nélkül a személyzetis kibogarássza, hogy vajon melyik állás is érdekel minket. Legtöbbször az ilyen önéletrajzokat egyszerűen félreteszik.

Hogyan kell értelmeznünk az álláshirdetést Munkavégzés helye Munkatípusa: Időszakos: rövid, határozott időre szól Állandó: hosszú távra Főállású: 8 órás Részmunkaidős: 4-6 órás Szezonális: iparági sajátosságokhoz igazodva Alkalmi: nem hosszú távú Fizetés, juttatás, bérezés: érdemes odafigyelni, hogy bruttó vagy nettó bérről van e szó a hirdetésben, mert ebből kellemetlen csalódás lehet. Versenyképes jövedelem: az adott szegmensben elérhető, vagy afölötti bérezésre számíthatunk. Céginformációk: olvassuk el figyelmesen, esetleg próbáljunk meg többet megtudni a cégről. Ezek az információk jól jönnek majd az állásinterjún. Szakirányú végzettség Fejlődési lehetőség

Kik segítenek az álláskeresésben? Szakszervezeti munkaközvetítés Állami munkaközvetítés Diákszövetkezetek Internetes állásközvetítés (internet) Egyetemi, főiskolai álláskereső szervezetek Munkaerő-kölcsönzés Ismeretségi kör Szaklapok

Ismeretségi kör Nézzünk körül családtagjaink és barátaink munkahelyén. Ajánlás alapján keresnek munkatársat. Szakmai gyakorlati helyünk megkeresése. Barátok, ismerősök megkérdezése. Nyilvántartás vezetése.

Internet www.munka.lap.hu www.alla.lap.hu www.jobmonitor.hu www.kozigallas.gov.hu www.profession.hu

Mit kell tudni a munkaközvetítőkről, a személyzeti tanácsadókról és a fejvadászokról!

Rejtett álláshirdetések világa Tudatos kapcsolatépítés Célcsoportos direktkeresés Szerenecse Míg a meghirdetett állásokra több tucat, akár több száz jelentkező is akad addig a rejtett álláspiac felderítésével, szerencsés estben te vagy az egyetlen jelölt vagy legfeljebb két versenytárssal kell számod. Ha egy ismerősön keresztül kapsz információt egy álláslehetőségről, már eleve előnnyel indulhatunk másokkal szemben akár az írásbeli jelentkezés, akár a felvételi beszélgetés során, hiszen egyrészt nem kell annyit nyomozni a döntéshozó vagy a személyzeti vezető kilétével kapcsolatban, másrészt a te ismerődöd fel tud készíteni a vállalat vagy az adott szervezeti egység történetéből, kultúrájából, felépítéséből. Arról nem is beszélve, hogy ismerősöd is szólhat egy-két jó szót a te érdekedben.

Hogyan töltik be az egyes állásokat? Belső ajánlás, saját adatbank Álláshirdetések Fejvadászok 75% 25% Személyzeti tanácsadók Személyes ismeretségek, kapcsolatok Munkaközvetítők

Milyen a munkabíró képességünk? 1. Ha olyan állást ajánlanak fel önnek, ahol valamivel kevesebb a fizetése, de érdekesebb a munka, elfogadná – e? 2. Gyakran próbálja – e leegyszerűsíteni és ésszerűsíteni a munkáját? 3. Ha sok a munkája, akkor sajnálja – e az alvásra fordított időt? 4. Tudja – e mindig biztosan, hogy személyes használati tárgyait hol keresse? 5. Megpróbálja – e megtalálni minden esetben azokat az embereket, akik segíthetik feladata végrehajtásában, például mert a munka valamelyik mozzanatában jóval gyakorlottabbak önnél? 6. Tud – e jó kedvvel dolgozni túlórában is?

Milyen a munkabíró képességünk? 7. Szokott – e szorongani attól, hogy a munkájával a főnökei nem lesznek megelégedve? 8. Kikapcsolódásképpen tart – e néha szünetet, ha valami hosszabb munkát kell elvégeznie? 9. Van e megszokott, saját napirendje? 10. Ahogy múlik az idő, egyre fárasztóbbnak találja az életet? 11. Idegesíti – e, ha mások tanácsokat adnak a munkájával kapcsolatban? 12. Tiltakozik – e, ha érzése szerint indokolatlanul dicsérik munkáját?

Értékelés! 10 – 12: Ön hatékony, jó munkaerő, aki képes a kemény munkára 7 – 9: Ön átlagos munkaerő. Munkavégzése függ az aktuális hangulatától és attól, hogy éppen kedveli e az adott feladatot vagy sem. 1 – 6: Van mit javítani a hozzáállásán. Ön nem hatékony munkaerő, és nem is tud igazán keményen dolgozni. Úgy is mondhatnánk, túl sok mindentől teszi függővé, hogy hajlandó – e dolgozni, vagy sem.

Források Pintér Zsolt: Az álláskeresés enciklopédiája Hatházi Alexa – Körösi Márta – Krista Zita: Álláskeresők utikönyve www.hrportal.hu

Köszönöm a figyelmet!