Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bankszámla és bankkártya
Advertisements

Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
Tisztességtelen Devizahitelek?
Hogy akarsz gyorsan pénzhez jutni? Avagy a jótündér elhagyta a varázspálcáját, úgyhogy ez maradt...
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Diákhitel Lehetőség és felelősség
Környezeti hatások közgazdaságtan előadás. Egy kis kitérő... •A pénz jelen értéke •Mennyit ér ma Ft ?
Kamatszámítás.
5 éves a Diákhitel „Ötről a hatra” fotó és novella pályázat avagy A Diákhitel ma már a felsőoktatás szerves része.
Kivonat.
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Egyetemisták a pénzügyi kultúráért
PÉNZÜGYI ISMERTEK Aktív bankügyletek
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév 2. félév.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
Kedvezményes ajánlatunk
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Matl Gábor osztályvezető Diákhitel Központ Zrt. Budapest, július 10.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
A továbbtanulás ANYAGI oldala Előadó: Márkus Attila Diákhitel Központ Zrt.
A hallgatói mobilitás és a pénzügyek Németh Péter hivatalvezető-helyettes.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%? A) F 3 = 7000$ B)
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
Program kamat Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
A bankok.
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
EBKM számítási módszerei Készítette: Pál János Raj Gergő.
A lakossági ügyfelek részére kínált hiteltípusok.
A hitelekről hitelesen
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Vállalkozói mikrohitelek
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
Devizahitel  A devizahitel olyan hitel, ahol mind a hitel folyósítása, mind pedig a törlesztése az adott devizában történik.
A pénz időértékének további alkalmazásai Gazdasági és munkaszervezési ismeretek, 2. előadás Készítette: Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
A pénz időértéke Gazdasági és munkaszervezési ismeretek 2., 1. ea. Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
A hitelekről hitelesen
Magyarázatok a forintra váltott gyűjtőszámlahiteles jelzáloghitel elszámoló leveléhez Budapest, május 18.
Jogszabályok, intézményi szabályzatok Törvények, kormányrendeletek A nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet.
A családi költségvetés
23–24. Hitelekhez kapcsolódó pénzügyi számítások A. Milyen hiteltörlesztési módokat különböztetünk meg? B. Hogyan számítjuk a hitelek törlesztőrészletét?
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
OTP Pénzügyi Pont KFT február. 1-től létrejött egy új partneri hálózat, mely kizárólag az OTP Bank termékeit közvetíti az ország egész területén.
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
A hitelekről hitelesen
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
Gazdasági informatika
SZÁMVITEL.
Tisztelt Hallgatók! Az alábbi példamegoldások segítségével felkészülhetnek a vizsgafeladatra, ahol azt kell majd bizonyítaniuk, hogy a vállalati pénzügyek.
Gazdasági informatika
SZÁMVITEL.
Az Erste Bank Hungary Zrt
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
A hitelekről hitelesen
Előadás másolata:

Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel? Eddigi megtakarításaid Szabadon felhasználható pénzed

A hitelekért a bank kamatot kér, ez az ára ugyanis annak, hogy azonnal pénzt bocsát rendelkezésünkre. A kamat mellett - a hitel típusától függően - várhatóan számolnod kell kezelési költséggel és egyéb díjakkal is (pl. hitelbírálati díj, folyósítási jutalék stb.). Mennyibe kerül a hitel? A hitelt terhelő, egy évre számított költséget és kamatot a Teljes Hiteldíj Mutató – ismertebb nevén THM – tartalmazza, százalékban megadva. Hitel felvételkor a jövőbeni jövedelmed egy részéről lemondasz, hiszen azt a törlesztések kifizetésére kell majd fordítanod!

Biztonsági tartalék (10-20%) HITEL TÖRLESZTÉSÉRE FORDÍTHATÓ ÖSSZEG

MILYEN HITELFAJTÁK KÖZÜL VÁLASZTHATSZ? KONKRÉT CÉLRA Lakáshitel Gépjármű hitel Diákhitel Áruhitel SZABAD FELHASZNÁLÁSRA Hitelkártya Folyószámla hitel Személyi hitel Szabad felhasználású jelzáloghitel

DIÁKHITEL – KÉT JÓ LEHETŐSÉG A szabad felhasználású DIÁKHITEL1-et az állami ösztöndíjas, valamint az önköltséges képzésre felvételt nyert hallgatók egyaránt igényelhetik. DIÁKHITEL 1 DIÁKHITEL 2 A kölcsön összegét bármire elköltheted, amire szükséged van, te döntesz a hitelcélról. Mivel a havi törlesztőrészlet nagysága a jövedelmedhez igazodik (annak 6%-a), a hitel futamideje – vagyis a visszafizetés időtartama – nincs előre rögzítve. Maximum havi 50 ezer Ft-ot igényelhetsz, szemeszterenként legfeljebb 5 hónapig. Az ún. kötött felhasználású DIÁKHITEL2-t kizárólag önköltséges képzésben tanuló hallgató veheti fel. Az igényelhető hitelösszegnek nincs felső korlátja, annyi kölcsönösszeget igényelhetsz, ami ténylegesen fedezi a képzés költségtérítésének/önköltségének összegét. Az igényelt hitelt a Diákhitel Központ közvetlenül az egyetemed/főiskolád számára utalja. A törlesztést a tanulmányaid befejezése után kell elkezdened, legkésőbb 35 éves korodban.

FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGED SEMMIBEVÉTELE ROSSZ TAKTIKA, MIVEL ETTŐL ADÓSSÁGOD BIZTOSAN NEM FOG ELTŰNNI! Mindenképp tarts folyamatos kapcsolatot a bankoddal! Ilyen helyzetben a legfontosabb, hogy ne folytass struccpolitikát, ne hagyd bontatlanul a bank leveleit! Bátran kérj pénzügyi tanácsot!