Készítette: Bujdosó Villő

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Advertisements

Híres épületek a Reformkorban
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Készítette:Fekete Ágnes
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Albert Krisztina
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
PARLAMENT ( ).
Készítette: Sziráki Dániel, 7.c
Budapest, mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest Mint Világváros
Középületek.
Pannonia Városai.
5. NAP.
Mátyás király, az igazságos
Szendrő nevezetességei
Somogybükkösd.
Világ város születik: BUDAPEST
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Budapest turisztikai marketingje
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Pécs turizmusa.
Budapest.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Az ország háza F: Laci A parlament épülete A Duna felől
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
Magyarország Lánchíd.
Budapest nevezetességei!
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Napkor A mi településünk.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
DEBRECEN I. RÉSZ.
Készítette: Tóth Ildikó Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.
Mátyás templom Készítette: Veszi Viktória.
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Gorsium Forrás: Wikipédia Képek: Ruzsa Miklós.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Magyarországi művészet
Eger Télanyók csapata.
Susann Nordströms Orkester - True Love
Látogatás a Parlamentben április 14.
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
A világ 7. legszebb villamosvonalán
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
Chris Spheeris – EROS(Rain) Klösz György nem csupán a magyarországi városfotózás úttörője volt, hanem egyik máig legjelentősebb alakja. A németországi.
Már a kvád törzsek is bányásztak itt ércet a hegyekben, a honfoglalás után kis bányatelepe a zólyomi vár tartozéka volt. A várost a németek alapították.
Budapest Programajánló
Szalay Petra, Almási Lilla
Székelyderzs a becsület falva
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
MAGYARORSZÁG SZÉP VAGY, GYÖNYÖRŰ VAGY EGER
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Készítette: Bujdosó Villő Budapest Készítette: Bujdosó Villő

A Budai Vár A Duna nyugati oldalán, 1987 óta a Világörökség részeként, márgából épült hegyen áll a vár, benne a királyi palota. A hegy gyomrában labirintus, a felszínen évszázadok építészeti és kulturális emlékei őrződtek meg.

Halászbástya Egy régi erődítmény helyén, XVIII. századi várfalakra épült fel 1895-1902 között az új Halászbástya, ami sosem szolgált védelmi célokat. Schulek Frigyes tervezte. Hét tornya a hét honfoglaló vezért szimbolizálja.

Mátyás-templom A Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt, de Mátyás-templomként emlegetett épület koronázások, királyi esküvők színhelye volt. Gótikus stílusban épült, többször átalakították, mai neogótikus alakja a XIX-XX. század fordulóján készült el.

Parlament A kupolacsarnokban látható a magyar korona és a koronázási ékszerek. A vezetéssel látogatható épületben kapott helyet a nyilvános Országgyűlési Könyvtár is. Az Országház eklektikus, a Duna-part mentén hosszan elnyúló épületét Steindl Imre tervezte. Nemcsak látványa, méretei is lenyűgözőek: 268 méter hosszú és 118 méter széles.

Keleti pályaudvar A Keleti pályaudvar 1881-ben épült. A Keleti építésekor Európa egyik legkorszerűbb pályaudvara volt. Ma, a tatarozásának befejeztével - szép is. Főhomlokzati fülkéiből James Watt és George Stephenson szobra szemléli a lesüllyesztett aluljáró és a teret áthidaló közúti felüljáró forgalmát.

Szent István-bazilika Budapest legnagyobb, az ország rangban második temploma a Szent István-bazilika. Hild József, Ybl Miklós majd Kauser József építette neoreneszánsz és klasszicista stílusban. Itt őrzik István király jobbját. Szent István-bazilika

Aquincum római település és katonai tábor, a mai Budapest (Óbuda) területén. A rómaiak az időszámításunk kezdete körüli időkben foglalták el a mai Dunántúlt. A mai Budapest területének írásos történelme a római helyőrséggel, Aquincummal kezdődik, amelyet Kr. u. 89 körül alapítottak a Duna jobb partján egy kelta település – a mai Óbuda – közelében. Aquincum 106-tól a 4. század végéig Alsó-Pannónia központja volt. Virágkora a 2.-3. századra esett. Aquincum

Itt rendezik meg az év legnagyobb szabású társasági eseményét, az Operabált. Az Operaház a főváros egyik legjelentősebb XIX. századi műemléke. A barokk elemekkel fűszerezett neoreneszánsz palota Ybl Miklós tervei alapján 1875-1884 között született meg a kor építészetének minden leleményét hasznosítva. Operaház

Lánchíd A fővárosi hidak közül korát és hírnevét tekintve is első a Lánchíd. A Duna teljes szakaszának is második állandó hídja! Széchenyi István kezdeményezésére 1839-1849 között W. Th. Clark tervei alapján Adam Clark építette.