BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Advertisements

Híres épületek a Reformkorban
Képeslapok a Dunáról.
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
NOSZTALGIA BUDAPESTIEKNEK
Világörökségünk A budai vár.
Start : F5 Ének : Németh Juci Képek : fortepan
PÓTVIZSGAANYAG 10.A. Magyarország 1985-ben csatlakozott a Világörökség Egyezményhez és júniusa óta már nyolc világörökségi helyszínnel képviselteti.
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
„A múlt ajándékai a jövőnek..” Készítette: Németh Krisztina
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
NOSZTALGIA BUDAPESTIEKNEK
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
PARLAMENT ( ).
Készítette: Sziráki Dániel, 7.c
Budapest a századfordulón
Start : F5 Ének : Németh Juci Képek : fortepan
BUDAPEST, MINT VILÁGVÁROS
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest, mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest Mint Világváros
Középületek.
Világ város születik: BUDAPEST
Budapest a világváros.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Budapest turisztikai marketingje
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Greges Dániel
Pécs turizmusa.
Budapest.
Készítette:Szőke Gréta
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
Transz-Szibériai Vasút
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
SZÖUL 서울 특별시.
Klauzál Gábor Élete és munkássága!
Budapest nevezetességei!
Andrássy út Hősök tere Vajdahunyad vára
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
Készítette: Bujdosó Villő
DEBRECEN I. RÉSZ.
Automatikus diaváltás A hangszórókat kérem bekapcsolni Most: van A pontos id ő : 19:58
Pécs-Megyeháza.
Cegléd Prezentáció.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
1948 Budapest Start : F5 Ének : Németh Juci Képek : fortepan.
Susann Nordströms Orkester - True Love
A világ 7. legszebb villamosvonalán
Világörökségek Magyarországon
SZÉKESFEHÉRVÁR.
Chris Spheeris – EROS(Rain) Klösz György nem csupán a magyarországi városfotózás úttörője volt, hanem egyik máig legjelentősebb alakja. A németországi.
UNESCO - Világörökségi Bizottság november 16-án született meg az ezidáig legjelentősebb eszköz földünk egyetemes természeti és kulturális értékeinek.
Földrajzi helyzete Kütahya város Nyugat-Anatóliában
Budapest Programajánló
Holnemvolt Budapest.
MAGYARORSZÁG SZÉP VAGY, GYÖNYÖRŰ VAGY EGER
Start : F5 Ének : Németh Juci Képek : fortepan
Mont Saint Michel Zene: Masters Of Chant – Brothers In Arms.
Hungary.
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Előadás másolata:

BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi

A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról. Vörösmarty tér- Adventi vásár

A Budai várnegyed Budapest I. kerületének egyik városrésze. A Budai várnegyedben számos középkori eredetű műemlék, Valamint17-18.századbeli lakóházak és középületek találhatók.

A Széchenyi Gyógyfürdő, becenevén a Szecska, Budapest és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, melynek építését 1909-ben kezdték meg Czigler Győző tervei alapján. A Városligetben található fürdő termálvízellátását jelenleg az 1938-ban átadott II. számú, „Szent István” kút, hidegvízellátását 6 darab kisebb kút biztosítja.

A parlament a francia „parler” („beszélni”) szóból származik. Eredetileg a középkori Franciaországban a királyi bíróságokat nevezték parlamentnek (1789-ig).

A Nyugati pályaudvar Budapest egyik legrégebbi vasúti pályaudvara a mai Nagykörút (Teréz körút) mellett. Nevét nem a földrajzi fekvéséről, hanem a vasúttársaságról kapta. A főbb távolsági vonatok Keleti pályaudvarra történt átcsoportosítása után a Déli pályaudvarhoz hasonlóan itt is a hivatásforgalom dominál.

Az Andrássy út (korábban Sugárút, Sztálin út, Népköztársaság útja) Budapest 2310 m hosszúságú sugárútja, mely Budapest VI. kerületében, a Terézvárosban található. Az út a Belvárost köti össze a Városligettel. Az Andrássy út az alatta haladó Millenniumi Földalatti Vasúttal együtt 2002-ben a világörökség része lett.

A Pesti Vigadó Budapest belvárosának egyik épülete, komolyzenei intézmény és egyben kulturális- és szórakoztatóközpont. Pollack Mihály tervei alapján készült az első Vigadó, a Redoute, mely 1833-ban nyílt meg.

A Budavári Sikló egy különleges vasút, Budapest I. kerületében a budavári palota megközelítésének egyik eszköze, Budapest Duna-parti látképének szerves részeként 1987 óta az UNESCO Világörökség listájában is szerepel, mint Budapest Duna-parti látképének egyik meghatározó szelete.

Az Astoria Szálló Budapest egyik patinás szállodája a róla elnevezett közlekedési csomópontban, az Astoriánál, az V. kerület határán, a Kossuth Lajos utca és a Múzeum körút sarkán.