Könyv Kamilla kalandjai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Iskolai Könyvtári Világnap
Advertisements

♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers! CLICK TO ADVANCE SLIDES Egy fiatal nő várakozott egy nagy repülőtér várójában gépe indulására.
.. Történetünk egy morózus id ő s férfiról szól,- akinek senkije nem volt, nem szeretett senkit, és mogorvasága miatt ő t sem szerette senki..Haragban.
Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Szeretem a könyvtáram!.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!
Élménybeszámoló június 15-én kezdetét vette az osztálykirándulásunk. Még alig szálltunk fel a vonatra, de már korgott is a gyomrunk. Elővettük.
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
A M E R C É D E S.
PROJEKT A GYAKORLATBAN AVAGY A TANULÓPÉNZT MEG KELL FIZETNI.
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
Szegénység-sírás-nevetés a krajcárkeresés történetében
A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégiumban
December 1. Címzett: Cégünk minden dolgozója Örömmel tudatom Önökkel, hogy vállalatunk karácsonyi ünnepsége december 12.-én lesz az Argentina Steakhous-ban.
Húsvét az élet ünnepe.
VAN Választásunk? Munkától lóg a nyelve.  Milyen lehet az IQ tesztje? Ha jól van beállítva a stopper, válasza egy kérdésre sem nyer.
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Albert Einstein idézetek.
8.C OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: KUTTOR CSABA. TALÁLKOZÁSUNK M ár óvodában is összetalálkoztunk, de más-más csoportokban voltunk. Az 1. osztályban találkoztunk,
Burai Béla Történelem Szakkör december 4.. Mi a szakkör? - iskolán (órákon) kívüli tevékenységi forma - más országokban már több évtizede működik.
a titokban tartott fekete sebész. Dr. HAMILTON NAKI.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Közös katalógusok melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
KI AZ EMBER? Erdő Péter From Darkness, the Light Borúra derü Hungarian Academy Of Sciences Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kar.
A tengerparton Egy csaj története. Nataniellel azt beszéltük meg hogy a tengerparton találkozunk.És így is volt.
Közösségi portálok használata
„Jaj annak,aki alkotójával perbe száll, holott cserép a föld többi cserepeivel! Vajon mondja-e az agyag alkotójának: Mit csinálsz?” Ézsaiás:45,9.
A teáscsésze Egy házaspár elment vásárolni, hogy vegyenek valamit közelgő házassági évfordulójuk alkalmára. Mindketten szerették az antik tárgyakat, kerámiákat,
MELLÉRENDELŐ ÖSSZETETT MONDATOK
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
EGY FELESÉG VALLOMÁSAI
Napra Valentin.
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Oxford Czinege Julianna Trinity Term Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot.
Konfliktusfelismerés fáziskéséssel (meghalljuk-e a másik vészjelzéseit…)
A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium könyvtára
A világ 7 csodája Egy vidéki iskolában a tanárnő azt a feladatot adta az osztályának, hogy írják le egy papírra: szerintük a mostani világnak mi a 7 csodája?
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Készítette: Bacsó Beáta
ISTEN hozott köztünk!.
Egy ismerősünk egy elhagyott mexikói strandon sétált napkeltekor. Ahogy ment, egy férfit pillantott meg a távolban. Közelebb ment és ráismert egy helyi.
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
Zrínyi Miklós Általános Iskola
Gaudium et Spes: Kihívások és kilátások Szeptember 10. Előadó: Dr. Tomka Ferenc.
Before 4th Surány song contest american tour :-D Avagy Szanyi „Gaga” Ádám amerikai útja ahogy én gondolom :-D.
Készítette: Müller Klaudia Mohás Dóra
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
FEKETE VALÉR (SIOR) PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Ilyenek voltunk vadak és jók bűnösök közt is ártatlanok….
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
Más lettem? Más lettem..
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Más lettem? Más lettem. Polgár Fanni
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Agykontrollos továbbképző éveseknek
A Pun-Római háborúk.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Bemutatkozik a TotálGáz csapat 
KÖNYVEK TUSÁJA ELSŐ FORDULÓ - BÓNUSZFELADAT
A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában
Előadás másolata:

Könyv Kamilla kalandjai Nébli Eszter, Kovács Fanni, Kádár Anetta 9.L Könyv Kamilla kalandjai a Kölcsey Könyvtárban Zalaegerszeg, Kölcsey Ferenc Gimnázium, 2012

Kölcsey Ferenc Gimnázium 8900 Zalaegerszeg, Rákóczi út 49-53 Kölcsey Ferenc Gimnázium 8900 Zalaegerszeg, Rákóczi út 49-53. 92/510-944 Készítették: Nébli Eszter 9.L Kovács Fanni 9.L Kádár Anetta 9.L Könyvtárostanár: Németh Andrea ena@kfgz.sulinet.hu http://www.kolcsey-zeg.hu/drupal2

Könyv Kamilla egy átlagos diák volt, míg a könyvtár csodája meg nem változtatta az életét. A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium 9. L osztályos tanulójaként minden hétköznap iskolába járt. Ez a foglalatosság nem volt a kedvenc időtöltése, nagyon nem szerette.

Egy történelemórán, éppen akkor, amikor a 100 éves háborúról tanultak, szokásához híven unatkozott.

A tanárnő észrevette, hogy nem figyel, és a füzetébe sem ír A tanárnő észrevette, hogy nem figyel, és a füzetébe sem ír. Ekkor odament, és kiabálni kezdett vele: Hé, ez itt a Kölcsey Ferenc Gimnázium! Fekszel az órákon, nem érdekel semmi. Ha ennyire tudod az anyagot, bizonyára nem esik nehezedre a következő órára Jeanne d’Arc-ról egy 30 perces előadást tartani. Menj le most a könyvtárba!

Kamilla unottan lépkedett az iskola forrásközpontja felé Kamilla unottan lépkedett az iskola forrásközpontja felé. Ott leült az egyik asztalhoz 1-2 könyv társaságában. Nagyon gyűlölt mindent, semmi kedve nem kiselőadást készíteni. Csak egyre idegesebb lett, és ezt kiabálta: - Utálom az iskolát, utálom a könyvtárat és a könyveket is!

Ekkor hirtelen felreppentek, majd leestek a földre a dokumentumok Ekkor hirtelen felreppentek, majd leestek a földre a dokumentumok. Aranyszínű csillagok és fényesség árasztotta el a helyiséget. Kamilla nagyon megijedt, ki akart szaladni. A szakirodalmi állományrész végéből próbált kimenekülni.

Ám megérintett egy könyvet, az kinyílt, és a lányt magába szippantotta.

A könyv, mint később kiderült, Pernaud Jeanne d’Arc ön- és tanúvallomások (Ecclesia K., 1991) címet viselte. Kamilla először nem értette, mi történik vele, miért szólítják az emberek Jeanne d’Arcnak? Így ő vezette az Orléans elleni támadásokat 1429-ben. Hamar belejött a szerepbe. Bár sokáig nem élvezhette a sikert, hiszen elfogták, és máglyahalálra ítélték. Csak az utolsó pillanatban tudott - egy csoda folytán - kimenekülni a könyvből.

Szerencséjére a 797-es raktári jelű Pásztor A mélység mámora (BP Szerencséjére a 797-es raktári jelű Pásztor A mélység mámora (BP.: Sportprop. V., 1986) című műben a Hawai-tenger partjaira vetődött, ahol szörfdeszkára pattanva élvezte a hullámokat. Nem is akart kijönni, de a dokumentum sajnos csak 179 oldalas, ezért hamar véget ért. Kamillát kidobta magából.

Nem esett messzire, hiszen a 791-nél landolt Nem esett messzire, hiszen a 791-nél landolt. Ott is Mark Colta Vaz Twilight-Alkonyat: illusztrált nagykalauz a filmhez (Szeged:Könyvmolyképző K.,2009) című színes albumba esett bele. Mivel a Twilight-ot még sosem látta, és nem is olvasta, de nagyon megtetszett neki. Megígérte magának, hogy a közeljövőben ezt is el fogja olvasni.

Sajnos a lány innen is kiesett Sajnos a lány innen is kiesett. Nem sok időt töltött a valóságban, a következő könyvet már önszántából szedte le (Horsch: Számítógépvírusok,Műszaki K.,1992). Sajnos rosszul tette, hiszen szerencsétlenségére, a vírusok üldözni kezdték. Nemcsak a 681.3 körül, hanem a világhálón, sőt még azon túl is.

Menekülőre kellett fognia, hiszen vérdíjat is tűztek ki a fejére

A következőkben már a Holdon járt. Fantasztikus űrutazást tett A következőkben már a Holdon járt. Fantasztikus űrutazást tett. Rengeteg mindent tanult az Űrhajózási lexikon (szerk. Horváth András. Bp.: Zrínyi, 1981) segítségével. Személyesen élhette át azt, amiről más csak álmodik.

A lányt már nem hagyták megszökni a könyvek A lányt már nem hagyták megszökni a könyvek. A következő egy kísérleteket tartalmazó ismeretterjesztő dokumentum volt (Rainer Köthe : Kísérletek könyve. Bp.: Tessloff és Babilon K., 2010). Eddig nem is gondolta, hogy ilyen érdekes a kémia. Különböző kísérleteket végzett el. Kedvence az volt, amikor a kezét meggyújtotta, és egy cseppet sem fájt neki.

Kamilla a 370-es raktári jelű Neveléstörténet: Bevezetés a pedagógia és az iskoláztatás történetébe ((Bp.: Osiris K:, 2005) sem önszántából esett bele. Itt átélte a régi leánynevelde szigorát. Egyenesen kellett ülnie, a diákok csak engedéllyel szólalhattak meg órán, sőt hátra tett kézzel és egyenes derékkal kellett ülniük. Néhányszor kapott is pálcával, vagy épp egy jó vastag matekkönyvvel a kezére.

Már alig várta, hogy visszatérhessen saját világába, a Kölcseybe és a könyvtárba. A varázslat ahogy jött, elmúlt.

A diáklány rájött, hogy milyen jó neki, és már örömmel vetette bele magát a történelem prezentációba, melyet az osztály előtt adott elő. Ez nagyon jól sikerült, a tanárnő egy hatalmas ötössel jutalmazta.

Kamilla ezután nagyon szívesen járt könyvtárba, nemcsak egyedül, hanem a barátnőivel, Búbos Blankával és Retek Rékával. Nemcsak hárman, hanem nagyon-nagyon sokan várták a csodát, a varázslatokat. A könyvtári varázslat folytatódik!