Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2005 február 7Dr. Tánczos László BME EISZK1 Az oklevélmelléklet előállításának technikai és informatikai háttérbiztosítása. Tánczos László igazgatóhelyettes,
Advertisements

Program funkciók USB porton keresztül kommunikál és egy kiegészítő eszköztől (kontrollertől) kapott jel hatására az előre elkészített minta fájlt kinyomtatja.
Hogyan készítsünk e-adóbevallást?
• Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere • Két számítógép akkor összekapcsolt, ha információcserére képesek • Az összekapcsolás többféle módon történhet,
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Készítette: Kun Béla.  Operációs rendszernek nevezzük a számítástechnikában a számítógépeknek azt az alapprogramját, mely közvetlenül kezeli a hardvert,
E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
06M29 adatszolgáltatás elkészítés lépései
KSHXML internetes adatgyűjtési rendszer Az utolsó módosítás dátuma: december 18.
Hálózati és Internet ismeretek
Rendszer kezelési ismertetés
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Adatbázis alapú rendszerek 1. Gyakorlat Követelmények / SQL.
Bemutató Számviteli rendszer. Személyesen Postai úton Vállalat vagy vállalkozás Könyvelőcég vagy könyvelő Ez a megoldás kiszámíthatatlan nem biztos hogy.
Ügyfél Elégedettségi Vizsgáló és Elemző Program
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat Virtuális méréstechnika levelező Mingesz Róbert 5. Óra MA-DAQ – Műszer vezérlése November 26.
OSI Modell.
Mérés és adatgyűjtés Kincses Zoltán, Mingesz Róbert, Vadai Gergely 10. Óra MA-DAQ – Műszer vezérlése November 12., 15. v
Virtuális méréstechnika MA-DAQ műszer vezérlése 1 Mingesz Róbert V
DS1620 és FPGA segítségével
Partner a méréstechnikában és az elektronikai tesztelésben.
Számítógép-hálózat • Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere
A Neumann-elvű számítógép jellemzői:
Megatrend Rt. INFOSYS-v2 CONTROLLING CO330. Controlling.
EISZ Elektronikus Információszolgáltatás melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
Átállás.
Instant alkalmazások SharePoint platformon. A fejlesztés és a testre szabás határai elmosódtak. A testre szabást végző legtöbbször nem programozó A.
Adatbázis-kezelés Papp-Varga Zsuzsanna. Elérhetőségek    as.
Module 1: A Microsoft Windows XP Professional telepítése
A KFKI AFS szolgáltatás Hernáth Szabolcs MTA KFKI RMKI
WEB MES (webes gyártásirányító rendszer)
Kikerülhetetlen, mert kötelező a használata több területen: - az intézmény alapvető dokumentumainak közzététele
Felhasználók azonosítása és jogosultságai, személyre szabás Borsi Katalin és Fóti Marcell NetAcademia Oktatóközpont.
A számítógép elindítása
Az operációs rendszer Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
SZTIR Projekt Szaktanácsadási Tartalomszolgáltató Információs Rendszer Névjegyzék december 20. Nagy Attila, GAK TSzK.
Eszterházy Károly Főiskola Élelmiszerbiztonsági nyomkövető rendszer 1 Az EGERFOOD élelmiszerbiztonsági tudásközpont projekt információs rendszerének kialakítása.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
IZOTÓP INTÉZET KFT. COMPLEXLAB
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Two countries, one goal, joint success!
Az NVU webszerkesztő program
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
Az Office 2007 új grafikus felülete
Készítette: Derecskei Nikolett
Makró készítés Excelben
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
Fórum alkalmazás tervezése Készítette: Lückl Roland és Horváth Gergely és implementálása.
Partner a méréstechnikában és az elektronikai tesztelésben.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
Ismétlés:grafikus felületek Felső panel Indítópanel Asztal Indikátorok Kuka.
TRD.  Jelszóval védett tartalom  Több felhasználó név és jelszó  Egyedi jogosultságok  Mérőeszközök  Riportok  Biztonsági mentés  Felhasználók.
Egyszerűsített foglalkoztatottak számfejtése. Általános jellemzők Bérszámfejtő rendszer részeként működik, de külön kezelhető. Számfejtési lap készíthető.
Szakdolgozatok kezelése a MIDRA adatbázisban. 1. lépés Feltöltés Az elkészült, végleges szakdolgozatot a szerző, vagy megbízottja feltölti a MIDRA adatbázisba.
Webáruház rendszerek Reisz Péter G-3S
eeszt A csatlakozás feltételei és körülményei
PHP függvények MySQL adatbázisok kezelésére
Információ és kommunikáció
EVA 1 – 5. kurzus Kanyó Kristóf.
Az ET 91 frekvenciabeállítási módjai
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Menetrendes adatszolgáltatás
Ubuntu – ismerkedés Fájlok és könyvtárak
Novell+Hálózat Szekció
Hálózati struktúrák, jogosultságok
Hozzáférés az Ügyfél portálhoz szeptember 27.
Kisvállalati hálózat kialakítása raspberry szerverrel
Előadás másolata:

Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez

A program funkciói Jogosultsági szint alapján történő beléptetés Önteszt funkció Önteszt eredmények és önteszt mérési paraméterek mentése adatbázisba Önteszt eredmények és önteszt mérési paraméterek mentése hálózati adatbázisba Teszt adatok betöltése, minden teszt megkezdése előtt Mért adatok és mérési paraméterek mentése adatbázisba Log fájl készítése Nyelvválasztás Soros kommunikációs csatorna kiválasztása Szervíz funkció

Jogosultsági szint alapján történő beléptetés Jogosultsági szintek: Operátor Mérnök Szervíz A felhasználói hozzáférések adatbázisban tetszőlegesen módosíthatóak.

Önteszt funkció Célja: a teszt rendszer megbízhatóságának ellenőrzése Operátor szintű belépés esetén műszakonként ennek sikeres elvégzése kötelező (ellenkező esetben a teszt funkció nem érhető el) Az önellenőrzéshez használt eszköz azonosítója adatbázisban szerkeszthető

Önteszt eredmények és önteszt mérési paraméterek mentése adatbázisba Az önteszt mérési eredmények és az önteszt során felhasznált mérési paraméterek egy adatbázisban kerülnek mentésre. Az önteszt méréshez felhasznált paraméterek szintén egy adatbázisból kerülnek kiolvasásra, minden megkezdett önteszt mérés előtt. Így közvetlenül a paraméter módosítását követően a következő mérés már az aktuálisan szerkesztett paraméterekkel futhat le. A paraméterek beállítása egy külön programmal valósul meg. Hibás paraméter beállításának elkerülése érdekében.

Önteszt eredmények és önteszt mérési paraméterek mentése hálózati adatbázisba A mérés során felhasznált paraméterek és mérési eredmények több útvonalon, akár hálózatra is menthetőek, biztosítva ezzel a mérési eredmények biztonságos tárolását, illetve hozzáférhetőségét.

Teszt adatok betöltése, minden teszt megkezdése előtt Minden teszt megkezdésekor a program adatbázisból kiolvassa a kívánt mérési paramétereket akár egy hálózaton elérhető adatbázisból, melynek sikeres elérése esetén azt lementi a helyi számítógépre. Ha a hálózati paraméter adatbázis nem érhető el, akkor a helyi adatbázis paramétereit olvassa be a méréshez. Opcionálisan több paraméterezés is készíthető, melyből a teszt megkezdése előtt szükség esetén választani lehet.

Mért adatok és mérési paraméterek mentése adatbázisba Hasonlóan az önteszt méréshez, szintén lehetőség van több útvonalra is elmenteni a mért eredményeket és a mérési paramétereket. Biztonsági és hozzáférhetőségi megfontolásból is előnyös. A menteni kívánt adatok akár hálózati adatbázisba is mentésre kerülhetnek.

Nyelvválasztás A program alapvetően két nyelv kezelésére állítható be, mint angol és magyar. A program hibaüzenetei, menüpontjai, log fájl szöveges részei tetszőlegesen módosíthatóak egy ini fájlon keresztül, így akár más nyelvre is könnyedén implementálható a program.

Log fájl készítése Minden mérési eredményről log fájl készül, mely menthető opcionálisan titkosított és szöveges formátumban (txt kiterjesztés). A log fájl tartalmazza a mérés dátumát és időpontját, eredményét, a mérés paramétereit, a mérést végző személy nevét és a műszerhez beállított azonosítót.

Soros kommunikációs csatorna kiválasztása A programból kiválasztható a méréshez felhasználni kívánt soros csatorna száma. Előnye, hogy meghibásodás esetén másik soros csatorna használatával a mérés tovább folytatható.

Szervíz funkció A műszer programozói könyvében található parancsok segítségével utasítás küldhető a műszerre. A soros kommunikáció ellenőrizhető vele.

Testre szabás Igény szerint a program módosítható. Továbbá vállaljuk más műszerek vezérléséhez, lekérdezéséhez szükséges programok elkészítését. Elérhetőségeink: Tel: 30/ / Web: