Fels ő - Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot (FIP) M ű ködése.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Advertisements

Beszámoló a közszférát elhagyó munkavállalók részére létrehozott Szolgáltató Centrum munkájáról Készítette: Tóth Edit.
Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szolnoki Kirendeltség és Szolgáltató Központ Szolgáltató Centrum  augusztus 21. óta működik  az Észak-alföldi.
Foglalkoztatási Információs Pontok Bács-Kiskun megyében.
„Az ifjúság társadalmi integrációjának segítése a Szekszárdi Kistérségben” TÁMOP-5.2.5/B-10/
A SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSI RENDSZER MUNKÁRA ÖSZTÖNZŐ ÁTALAKÍTÁSA ÚT A MUNKÁHOZ február.
Munkaerő-piaci szolgáltatások és foglalkoztatást elősegítő támogatások
Tájékoztatás a munkaerő-piaci szolgáltatásokról
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
Pályaorientációs és álláskeresési tanácsadói szolgáltatások
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
általános főig. helyettes
TÁMOP /A
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
PALLÓ Felnőttképzési Tájékoztató Szolgálat A Debreceni Művelődési Központ új felnőttképzési szolgáltatása TÁMOP 3.2.3/09/
TÁMOP / készítette: Udvorka Tiborné projekt tanácsadó.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Büntetés-végrehajtási
Munkaügyi Központ szerepe, feladatai SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
Tájékoztató a Karrier Híd programról Dr. Nagy Ágnes igazgató március 22. Békéscsaba.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Lakónépesség*: Lakónépesség*: ezer fő Foglalkoztatottak: Foglalkoztatottak: ezer fő Munkanélküliek száma: Munkanélküliek száma: ezer fő Gazdaságilag.
Foglalkoztatási Információs Pontok munkatársainak képzése Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ május.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
2007. október 11.1 Zalai Falvakért Egyesület „ ÚTJELZŐ ” Munkahely – információ – szolgáltatás a zalai aprófalvakban című Phare CBC pályázat 2003/
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
A Palló információs rendszer bemutatása
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
Vucskó Bernadett Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda „ HÉTRŐL ÉVRE A MUNKÁBAN ” NONPROFIT MUNKAKÖZVETÍTŐI RENDSZER BEMUTATÁSA március 26.
KMRMK XXI. kerületi, XX.-XXIII. kerületi, XVIII.-XIX. kerületi Kirendeltsége Pályakezdő és Diplomás Álláskeresők Közvetítő Irodájának ügyfelei részére.
TÁJÉKOZTATÓ Az ambrózfalvi teleházban működő foglalkoztatási információs pont működéséről.
Foglalkoztatási Információs Pont a Kunbaracsi Teleházban Foglalkoztatási Információs Pontok és tanító Teleházak Molnár Andor, Szeged, december 15.
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
A munkaügyi kirendeltség szolgáltatási tevékenysége.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTŐ TÁMOGATÁSOK ÉS KEDVEZMÉNYEK ÉV Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, Szombathely Szombathely,
Mi is az a foglalkoztatási paktum? 3 város összefogása:Kőszeg, Csepreg, Bük Csatlakoztak: kis és nagy vállalkozások, egyesületek, munkaügyi központ Összefogás.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Munkanélküliség fogalma, típusai
Foglalkoztatási Információs Pontok
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
Álláskeresőként történő nyilvántartás
Kovács Nóra osztályvezető Munkaerő-piaci kapcsolatok osztály Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ.
JÁRULÉKKEDVEZMÉNY az álláskeresők mikro-, kis-, és középvállalkozásoknál, valamint a civil szervezeteknél történő foglalkoztatásának támogatása (2005.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Szemléletváltás a foglalkoztatáspolitika eszköztárában Előadó: Szabó József főigazgató Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
Munka és álláskeresési tanácsadás minőségi szempontjai
Pályaválasztási Kiállítások 2008
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban
„Út a munkához”program
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Előadás másolata:

Fels ő - Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot (FIP) M ű ködése

2007. november 1 -én létrehoztuk a Felső- Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot (FIP). Jelenleg Csepreg, Széchényi tér 29 szám alatt állandó munkatárssal üzemelő iroda minden nap hétfő, kedd és csütörtöki napokon, 8-12 és óráig, valamint péntekenként 8-12-ig várja az ügyfeleit.

A FIP a következő témakörökben nyújtja szolgáltatásait: Információ pályakezdőknek; a munkaügyi szervezet szolgáltatásairól, az álláskeresési támogatásokról; álláslehetőségekről és képzési ajánlatokról; foglalkozást segítő támogatásokról ad rendszeres tájékoztatást. Emellett segít azoknak is, akik külföldi munkavállalásra adnák fejüket vagy, külföldiként magyarországi foglalkoztatásban gondolkodnak. A térségben működő kis és középvállalkozások számára lehetőséget adunk arra, hogy kihasználva az iroda szolgáltatásait, s azt felhasználva éljenek a munkaerő igényeikkel.

Irodánk számos kistérségben élő polgár számára nyújt segítséget, hiszen munkaügyi kirendeltség híján, nem kell ügyeik intézéséhez Kőszegre utazniuk. A kistérség településeiről: Tömörd, Tormásliget, Bük és Csepreg városából érkeznek leginkább hozzánk állampolgárok segítségért. Az érdeklődő ügyfelek helyben vehetik igénybe a számukra szükséges munkaerő-piaci, szolgáltatásokat, megismerhetik az állás- és képzési ajánlatokat és a foglalkoztatást, segítő támogatásokat.

A szakmai munkatársunk minden évben, a kistérségben működő középiskolákban a végzős diákok számára előadást tart az aktuális munkaerő-piaci helyzetről, a munkaügyi kirendeltség szolgáltatásairól, ezzel is megkönnyítve a diákok majdani munkaerő-piacra történő belépését. Minden héten, csütörtökön, reggel 9 órától munkaerő-piaci információs tanácsadás zajlik irodánkban, az új belépők számára, csoportos formában. Az új regisztrált ügyfeleket tájékoztatjuk a munkaügyi központ humán szolgáltatásairól, felvilágosítást kapnak az álláskeresési járadék, - segély kiszámításáról, folyósításáról, szüneteltetéséről, és megszüntetéséről, a munkaközvetítésről, képzés, átképzési lehetőségekről, ingyenes jogi tanácsadásról, külföldi munkavállalásról- (EURES tanácsadás), és a vállalkozó válás támogatásáról, illetve egyéb támogatási formákról. Természetesen a tájékoztató végén kötetlen beszélgetés keretében válaszolunk a felmerülő kérdéseikre is.

Hatósági ügyintézés A év novemberében indítottuk el a hatósági ügyintézést, melynek köszönhetően az álláskeresők számára lehetőség van a helyben történő nyilvántartásba vételére, álláskeresési megállapodások megkötésére, álláskeresési támogatások iránti kérelmek befogadására, és igazolások kiadására is. A helyben igénybe vehető szolgáltatásoknak köszönhetően az ügyintézés hatékonyabbá és egyszerűbbé vált a Felső- Répcementi Kistérségben. Az iroda működésének köszönhetően a térségben jelenleg nyilvántartott ügyfeleknek nem kell minden esetben a Kőszegi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségéig beutazni ügyeik intézése miatt. A kirendeltség precíz szakmai felügyelete mellett tudjuk biztosítani ügyfeleink számára, a FIP pontban a munkaerő-piaci információk gyors és pontos elérését.