SZMM – KONSZENZUS BUDAPEST EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER: NŐI ÉRDEK KORMÁNYZATI SZINTŰ GENDER MAINSTREAMING KÉPZÉS A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, valamint a Miniszterelnöki.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FES-Vasas konferencia Integráció női szemmel október 1-2. A nők munkaerő-piaci helyzete Magyarországon Dr. Koncz Katalin Egyetemi tanár.
Advertisements

Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok a GVH eljárásaiban
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
Egyenlő Bánásmód Hatóság. A védett tulajdonsággal rendelkezők hátrányos megkülönböztetése  nemi diszkrimináció  a romák hátrányos megkülönböztetése.
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Kulinyi Márton, a szerkesztő bizottság elnöke. Miről is van szó? Egyenl ő bánásmód Hátrányos megkülön- böztetés Egyenl ő hozzáférés el ő ítélet.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Felsőoktatás a közjó szolgálatában Dr. Vass László CSc. rektor, főiskolai tanár
Az Európai Női Lobbi nézőpontja Juhász Borbála.
A brit Konzervatív Párt megújulási kísérlete: A progresszív konzervativizmus.
Civil szervezetek a munka világában
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
ENSZ Egyezmény a Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól Diszkriminációk a társadalomban és jogi kezelésük.
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Gyermekvédelmi politika I. Levelező tagozat 2008/09. tanév/őszi félév.
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Családi vállalkozás.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
1 Oktatás és iskolázottság – nemi egyenlőtlenségek konferencia Az előadás címe: A hátrányos helyzetűek oktatásban való részvétele gender szempontból (különös.
Az Új Széchenyi Terv kiindulópontjai Szepesi Balázs, NGM parlamenti és gazdaság-stratégiai államtitkár kabinetfőnöke.
Képesítési Keretrendszerek Európában
A (társadalmi) nemek kérdése a foglalkoztatáspolitikában: a pályaválasztástól a hivatásig Nagy Beáta.
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
Az egyenlő bánásmód elvének érvényesülése a hatósági tapasztalatok tükrében.
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
Dudás Zoltán Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztály
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.
Családbarát munkahelyek és települések kialakításának támogatása Milyen értéket kínál a pályázónak a program?
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Nők és férfiak társadalmi egyenlőségének munkaerőpiaci és családügyi vonatkozásai december 3.
KÖZÖSSÉGI KONFLIKTUSKEZELÉS ÉS ESÉLYTEREMTÉS „ÉLHETŐ TELEPÜLÉS EGYENLŐ ESÉLYEKKEL” MANORKA KONFERENCIA IVÁNYINÉ SZABÓ ANDREA.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
Állampolgári és közösségi részvétel Részben elméleti megközelítések
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL ÖNÉRTÉKELÉSI SZINTEK
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
Előadás másolata:

SZMM – KONSZENZUS BUDAPEST EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER: NŐI ÉRDEK KORMÁNYZATI SZINTŰ GENDER MAINSTREAMING KÉPZÉS A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, valamint a Miniszterelnöki Hivatal, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium és a Pénzügyminisztérium munkatársai számára Budapest, 2009

AZ ÉN ÁBÉCÉM 1. o. Apáczai Kiadó uborka, újság

Krizsán Andrea - Juhász Borbála Egyenlő bánásmód, megerősítő programok vagy társadalmi átalakítás? A gender mainstreaming elméleti háttere

Gender egyenlőség és növekedési potenciál

Össz versenyképesség mutató és gender szakadék (gender gap)

Egy főre eső GDP és gender szakadék

 Három megközelítése lehetséges Anti-diszkrimináció vagy egyenlő bánásmód Női esélyegyenlőségi politika A nemek közti társadalmi viszonyrendszer diszkriminatív működésének átalakítása - gender mainstreaming A nemek közti egyenlőség politikája

 Különböző problémafelvetések különböző közpolitikai megoldásokat vonnak maguk után  Időben egymást követően alakultak ki, az előző megközelítés elégtelenségére válaszul  Egymást kiegészítve működhetnek leghatékonyabban Egyenlőségpolitikai megközelítések viszonya

 Egyenlőtlen bánásmód – diszkrimináció  Procedurális hibák: egyének, gyakorlatok, jogszabályok hátrányosan megkülönböztetnek  Áldozat: az egyes esetekben diszkriminált nő, mint egyén  Egyéni panaszosok - egyéni esetek  Egyéni – intézményi felelősség megállapítható  Például: női és férfi munkakörök, diszkriminatív álláshirdetések Anti-diszkrimináció – a probléma felvetése

 Anti-diszkriminációs politika  Célja: azonosítani és szankcionálni azokat a gyakorlatokat és eljárásokat, amelyek közvetlen vagy közvetett módon diszkriminálják a nőket  Eljárásbeli tévedések orvoslása, tehát az egyenlőség útjába gördített formális akadályok megszüntetése.  Eszköze: egyéni panaszok orvoslása  Hatása: rövidtávú, elszórt  Eljáró hatóság:bíróságok, Egyenlő Bánásmód Hatóság Anti-diszkrimináció – a közpolitikai megoldás

 Az antidiszkriminációs politika biztosította formális egyenlőség nem vezet társadalmi egyenlőséghez  Hiába teljesen azonosak a nők és férfiak verseny feltételei, a nők rosszabb esélyekkel indulnak ebben a versenyben  A nők különböző, nagyon kisrészben biológiai, nagy részben társadalmi és történelmi okok miatt nem tudnak megfelelni az adott társadalmi helyzetekben (hagyományos nemi szerepek hatása)  A probléma csoport szintű: statisztikák a mutatói  Áldozat: a nők csoportja  Felelősség a férfiak csoportjáé Női esélyegyenlőségi politika- a probléma felvetése

Cél: a nők támogatása, segítségnyújtás esélyeik javításában, hátrányaik leküzdésében. A hosszú távú cél a nők és férfiak társadalmi egyenlősége. Célzott programok, hogy a nők jobban megfeleljenek a társadalom által felállított mércéknek: jó munkaerő, jó politikus, jó főnök mérce, hogy kompenzáljuk őket hátrányaikért Eszközök: megerősítő programok, női esélyegyenlőségi programok. Pl. vezető képzési programok vagy kvóta programok. A csoport hátrányait a csoport szintjén kompenzálja Nem ad megoldást egyéni sérelmekre és nem orvosolja a mögöttes okokat Felelős: esélyegyenlőségi szaktárca. Tárca által bevont szakértők és civilek. Női esélyegyenlőségi politika- a közpolitikai megoldás

 Nők és férfiak közötti egyenlőtlenség az egész társadalom strukturális problémája, nem lehet pusztán nőkérdésként kezelni  A gond az olyan alapvető normákkal van, mint hogy milyen a jó munkaerő, milyen a jó politikus, milyen a jó család, a jó apa és a jó anya, milyen a jó munkahely vagy milyen a jó iskola.  Ezek a normák testesülnek meg az egyenlőtlen társadalmi és közpolitikai mércékben, gyakorlatokban és intézményekben – nem mindig tudatosan  Az egyenlőtlen viszonyok a társadalom és közpolitika szinte minden területét átjárják  Áldozat: a nők csoportján túl a teljes társadalom  Felelősség: társadalmi Gender mainstreaming – a probléma felvetése

 A társadalmi normarendszer átalakítását tűzi ki céljául  Az egyenlőtlenség mögöttes strukturális és intézményes okait kell orvosolni azért, hogy az egyenlőtlenségek ne termelődjenek újra  Az okok orvoslása áttételesen vezet majd a statisztikák javulásához– a nagyobb társadalmi egyenlőség eléréséhez.  A beavatkozás nem korlátozódhat arra, hogy a nőket felzárkóztassa a férfiközpontú, férfimércéjű társadalmi normákhoz hanem a normákat kell megkérdőjelezni  Cél: a nők és a férfiak közötti viszonyrendszer átalakítása a társadalom és a közpolitikai gondolkodás minden területén  Alkalmazása valamennyi felelős döntéshozó feladata, valamennyi szaktárcákban és valamennyi döntéshozatali szinten (például önkrományzati szinten is) Gender mainstreaming – a közpolitikai megoldás

A gender mainstreaming fogalma  A gender mainstreaming a közpolitikai eljárások felülvizsgálata, átszervezése, fejlesztése és értékelése a felelős mindennapi döntéshozók által úgy, hogy a nemek közti egyenlőség szempontja beépüljön a közpolitikába annak minden területén, a döntéshozatal minden szintjén és annak minden stádiumába. eljárások felülvizsgálata, átszervezése, fejlesztése és értékelése mindennapi döntéshozók nemek közti egyenlőség szempontja minden területén minden szinten és minden stádiumban.

A gender mainstreaming előfeltételei  Elkötelezett politikai akarat megléte  Nemek közti egyenlőségi szakpolitika megléte  A nemek közti egyenlőség szempontjait a közpolitikákban képviselő hangok: gender szakértelem erős civil szervezetek nők megfelelő aránya a politikai döntéshozatalban  Nemek szerint lebontott statisztika és adatgyűjtés átfogó rendszere

Magyar lehetőségek  A gender mainstreaming Magyarország nemzetközi szinten vállalt kötelezettségei közé tartozik (CEDAW, Peking Akcióterv, EuBizotság Ütemterv :Roadmap)  Előfeltételek jó részének hiánya  Szabályozás: részletes, eszközöket és erőforrásokat felsorakoztató, gender mainstreaming stratégia hiánya  Előfeltételek megteremtése és a stratégiai terv megvalósítása és alkalmazása párhuzamosan kell megvalósuljon  Ugyanakkor jo példa: gender mainstreaming alkalmazása az EU strukturális alapok pénzelosztó mechanizmusainak felállításánál

Jól jegyezd meg szótár angolból!  Gender (dzsender)= társadalmi nem  Mainstreaming (méjnsztríming)= (szó szerint : „ bevinni a fősodorba”) A mindig, mindenki, mindenkor, mindenhol elve Semmelweis Ignác és a kézmosás

Az előadás anyaga a tankönyvben olvasható lesz. Első megjelenés: Nemre való tekintettel (elektronikus tananyag a közszféra számára) I. fejezet: Ennek elődje könyvformában letölthető: Nemre való tekintettel. Gender mainstreaming kézikönyv bjectID=