Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kulinyi Márton, a szerkesztő bizottság elnöke. Miről is van szó? Egyenl ő bánásmód Hátrányos megkülön- böztetés Egyenl ő hozzáférés el ő ítélet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kulinyi Márton, a szerkesztő bizottság elnöke. Miről is van szó? Egyenl ő bánásmód Hátrányos megkülön- böztetés Egyenl ő hozzáférés el ő ítélet."— Előadás másolata:

1 Kulinyi Márton, a szerkesztő bizottság elnöke

2 Miről is van szó? Egyenl ő bánásmód Hátrányos megkülön- böztetés Egyenl ő hozzáférés el ő ítélet

3 2014. 07. 05. Az egyenlő bánásmód, esélyegyenlőség Plakát: Balázs Anna •2003. évi CXXV. törvény az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról, •Települési esélyegyenlőségi terv (Főv. Kgy. 1558/2010.08.26) •Közoktatási esélyegyenlőségi terv •Munkahelyi esélyegyenlőségi terv •IVS antiszegregációs terv

4 Hallható Önnek is? Kérem a következőt !

5 Előnyben részesítés a hátrányok ellensúlyozására

6 Akadályok

7 ? ? ?

8 Fővárosi programban kikről is van szó? Védett emberi tulajdonságok: a római szerződés szerinti diszkriminációs okok: a polgár neme, kora, vallása, etnikai kisebbséghez tartozása, egészségi állapota, szexuális orientációja vagy bármely más emberi tulajdonsága.

9 Előnyben részesítés a hátrányok ellensúlyozására. Pontosan meghatározott csoportok, hátrányok Tervezett eszközökkel és FIGYELMESSÉGGEL Esélyegyenlőségi politika az egyenlő hozzáférés érvényesítése érdekében.  A szakpolitikák esélyegyenlőségre fókuszált összehangolása  Középtávú intézkedési tervek  Mérés kidolgozása, két éves felülvizsgálat  Érzékenyítő programok (Az esélyegyenlőség bennünk kezdődik)

10 Akik nélkül kevesebb lenne a világ! Toulouse-Lautrec Roma művészet és kultúra Türelmes munkája gyümölcsét boldogan szemléli az aranyász Értéket teremtünk, ha nem hagyjuk veszni! Kulinyi Márton

11 Egyenlő bánásmód

12 Bárki igényt tarthat Budapest védelmére és támogatására, amennyiben valamely emberi tulajdonsága miatt mások részéről kedvezőtlenebb bánásmódban részesül, mint a vele összehasonlítható helyzetben lévő más személyek. Budapest: ahol azoknak kell kínosan érezniük magukat, akik diszkriminálnak.

13 „Te is kerülhetsz egyszer majd lejjebb – Egymásra lépni tilos Budapesten!” Rap: Börcsök Dániel Rebell Graffiti: Sárközi Máté

14 Főváros, Budapest Esély Stratégia készítő, kezdeményező és együttműködő a tervezésben, beavatkozásban és a monitoringban Civil szervezetek Elkötelezett, kreatív kezdeményezők Beavatkozásban és kontrollban partnerek Főv. intézmények Alkalmazók és esetenként kezdeményezők Ker. önkormányzatok, intézmények Saját hatáskörben kezdeményezők, alkalmazók, és beavatkozásban partnerek Köszönet a több száz civilnek a több száz segítő szolgáltatásáért!

15 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Kulinyi Márton, a szerkesztő bizottság elnöke

16 Közös munka előkészítése, szekció ülések felvezetői 1.Egymásra lépni tilos! Érzékenyítés mindenkinekHargitai Dávid 2.A jó pap is … Képzési, tanácsadási kereslet – kínálat Garadnai Tea 3.Jót és jól … Az esélyek változásának kimutatása Komka Norbert 2014. július 5.


Letölteni ppt "Kulinyi Márton, a szerkesztő bizottság elnöke. Miről is van szó? Egyenl ő bánásmód Hátrányos megkülön- böztetés Egyenl ő hozzáférés el ő ítélet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések