ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A lehetőségek megragadása, másokért
Kapcsolatok hiánya Kulturális környezet Kicsi a terem.
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Az adakozásról Lukács evangéliuma 20:25
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Elhívás, Felkészítés, Elküldés
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
A házasság még nem a mennyország
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
Erőállóképesség mérése Találjanak teszteket az irodalomban
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ
A SIKERES ÉLET TITKA.
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
A TISZTELET RELÁCIÓI ÉS HATÁSA ÉLETÜNKRE
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Legyen időd az életre.
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Böjt új megközelítésben A böjtöt sokan Hajlamosak arra fordítani, hogy nem esznek vagy nem tévéznek. Van számos kreatív módja Jézus gyógyító érintésének,
szakmérnök hallgatók számára
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Engedd / Engedj közelebb
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
JÓ REGGELT !.
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Asztal- és életközösség Jézussal
Szentlélek, úgy kérünk szállj le ránk,
Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk, töltsd el a szívünk, életünk, hogy béke, és áldás szálljon ránk, küldd el a lelked, úgy kérünk, Istenünk!
Készítette: Jon A. Palmer
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Kértem Istent ….
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
ISTEN hozott köztünk!.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
Böjt, új megközelítésben A böjtöt hajlamosak vagyunk csupán úgy értelmezni, hogy nem eszünk vagy nem tévézünk. Van azonban számos kreatív módja Jézus.
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
Jézus követése Ifjúsági óra.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Mt 19,16-30.
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Jöjj, ha éhes vagy.
– és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai?
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Református istentisztelet
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
I-008.
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!” INDITÉKAI: 1Tim 6, 6-12; Mt 6,19-20; Mt 6,33; Mk 12,41-44; 2Kor 1,19-20; ApCsel 20,35 -Szívünk hozzáállása: -Isten mindennek a tulajdonosa-, mit teszek az Ő kocsijával, házával, családjával, pénzével, gyülekezetével. -A mennyei „bankszámlánkon” gyűjtünk örökkévaló kincset. -Nem a pénz a rossz, hanem a pénz szerelme -„Keressétek először Isten országát, és ezek mind ráadásul megadatnak nektek.” -Egy részt adunk csupán, vagy mindenünket? -Nem kell adakoznunk, hanem ha adakozunk boldogok, áldottak leszünk. - de ez nem automatikus. - -A hozzáállás fontosabb, mint az összeg -Adakozásoddal nem kerülheted el Isten áldását! Adakozás

ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!” MÓDJA: 1Kor 13,3; 2Kor 9,7 ; 2Kor 8,1-2; 2Kor 8,5 -A szív hozzáállása: Isten a Fiát adta szeretettel, önzetlenül -A hozzáállás fontosabb, mint az összeg -Nem egy segélyszolgálat, karitativ szolgálat, hanem adakozás! -Örömmel, jókedvűen -Először a szívünket, önmagunkat, életünket adjuk át Istennek! ÁLDÁSAI: Mt 6,21; Mt 25,14-30; Lk 6,38; Péld 11,24-25; 2Kor 9,6-11 -Növekszik Istennel való közösségünk bensősége -Fejlődik jellemünk (formál az Ő Fiának képmására) -Anyagi áldása van (azért áld meg, hogy még többet adj Neki) Adakozás

ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!” MENNYIT: 1Móz 14,20; 1Móz 28,18-22; Mal 3,8-10 -„Ábrahám pedig tizedet adott neki mindenből” -Jákób: ”Ha velem lesz Isten…, bármit adsz nekem a tizedét neked adom” -Tizedet: „add oda a tizedet nekem és így tégy próbára engem” HOGYAN: 1Kor 16,1-2; Péld 3,9; 2Kor 9,7; Mt 6,2-4; 2Kor 8,7; 2Kor 8,8; 2Kor 8,3 -”A hét első napján…” rendszeresen – szokásként -Elsőként, elkülönítve. Ahogyan előre eldöntötted a szívedben -Átgondoltan, céltudatosan, felkészülten - Ne tudja a bal kéz mit csinál a jobb Adakozás

ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!” KINEK: lehetőségek!! 1Tim 5,8; Péld 28,27; Jer 22,16 -A saját gyülekezetünknek -Rászoruló embereknek, károsultaknak -Missziós társaságnak, -Missziómunkásnak, gyülekezet plántálónak MENNYIT: 2Kor 8,11-12 -Akarat – készség – elhatározás - odaszánás -A lehetőségeinktől kevesebbet -A lehetőségeink szerint -A lehetőségeinkhez mérten többet „ aki bőven vet bőven is arat „