DON BOSCO.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Savio Szent Domonkos Bosco Szent János Laura Vicuña.
Advertisements

Alsóközéposz tálybeli család Két bátyja orvosnak készült.
Canaletto
Meglátni és megbecsülni
Johann Sebastian Bach Johann Sebastian Bach a zenetörténet
Petőfi Sándor
Réthelyi Bálint & Gergely
A Királyok Királyának élete. Sok - sok évvel ezelőtt élt egy király. Nem volt egy átlagos király. Más volt, mint a többiek. Miért? A legtöbb király palotában.
(Familiaris Consortio 17.). 1.0 A SZEMÉLYEK KÖZÖSSÉGÉNEK MEGVALÓSÍTÁSA SEGÍTSÉG, TÁMOGATÁS AKADÁLY, GÁT 1,1Egy férfi és egy nő életre szóló, felbonthatatlan.
EGYHÁZTÖRTÉNET.
Orosz realizmus ELŐZMÉNYEK:
Zrínyi Miklós Életrajz-életmű.
Iskolánk névadója: Szent László király
A nagy mesemondó Készítette: Kamenszki Zita.
„pap vagy te mindörökké”
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Élete szeptember 20-án született Farkaslakán
Balatonfüredi Anna-Bál
Zene: Gheorghe Zamfir – Kjilmar song of ocarina hijos del sol
Nagy Konstantin, Szent Ilona
Assisi Szent Ferenc, a költő és a szent
Liszt Ferenc 26/C.
Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület
Ókori görög régészeti leletek
SANTA CROCE.
1. Szabadság és boldogság különféle értelmezése Dr. Skrabski Árpád főiskolai tanár Apor Vilmos Katolikus Főiskola Kass János: Az Isten tenyerén.
NIKOLA TESLA 1856 – 1943.
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
Szent Ágoston hatása a kálvinizmusra
A jezsuita rend 21/A.
BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT! Az új év küszöbén fogadjunk meg néhány jó tanácsot, hogy valóban boldog, békés esztendőnk legyen!
Rajczy Mária Mechtilda
Bosco Szent János. Élete Szegény családban született 1815-ben. Kétéves volt csupán, mikor édesapja meghalt, így édesanyja, Margit, egyedül nevelte három.
A ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjainak beszámolója a passaui zarándokútról 2014.
Készítette: Ócsai Gerg ő „Gondolkodom, tehát vagyok” Tovább.
….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm.
Szent Miklós püspök Élete és legendái.
Assisi Szent Ferenc.
Árpád-házi Szent Erzsébet
Szent István Király.
Zene :Una fortiva lacroma-Pavarotti Szent Péter tér.
 július 1-én született Almásfüzitőn  Diákéveit a váci piarista gimnáziumban töltötte  1945 februárjában testvérével behívót kaptak  Az orosz.
Született 1966 Június 26.  Fiatalkorában aktív, később a Budapesti Vasas főállású sportolója, válogatott kerettag ben felnőtt magyar magasugró.
Szent Bernadette.
Kovács András ( ) Pap, hitoktató Készítették: Médiamanók.
KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna.
Csereklei Levente. Tartalomjegyzék Élete és tanulmányai Későbbi évei Tudományos eredményei Forrás.
A.Sz.Popov fizikus Püspöki Petra 10.b.
Készítette: Borzási Stefánia.  augusztus 31-én született a németországi Potsdamban.  Német orvos és fizikus volt.  Édesapja, Ferdinand Helmholtz.
Készítette: Prumek Zsanett
Magyar nyelvészek, nyelvművelők Készítette:Vizy Amália.
Aquinói Szent Tamás.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Megszentelt Élet Éve Francesco a meglepetések embere: akit Jánosnak kereszteltek – de Ferencnek hívtak a nagyravágyó ifjú - aki soha nem.
Szociális és Gyermekvédelmi feladatellátás a Görögkatolikus Metropóliában.
Megszentelt Élet Éve
CSONGOR ÉS TÜNDE Sík Ferenc rendezése alapján A NEMZETI SZÍNHÁZ ● A● A Nemzeti Színházat először gróf Széchenyi István álmodta meg a Duna partjára. Pompázatos.
Savio Szent Domonkos Savio Domonkos 1842-ben született az észak- olaszországi Riva nevű falucskában.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
  Don Bosco szülőháza  Édesanyja Margit mama.
KOLPING-MOZAIK. ADOLF KOLPING ÉLETE I ban született a németországi Kerpenben ig különböző cipészműhelyekben segédként dolgozott ben.
Óvodai szakmai programok, továbbképzések bemutatása 2013/2014 Készítette: Grolyóné Szabó Éva szeptember 11. KPSZTI, Óvodavezetői Értekezlet.
S ZALÉZI K VÍZ Ki tud többet a szaléziakról?. 1. KÉRDÉS Mikor született Don Bosco? A) január 31. B) augusztus 16. C) június 12.
Adolf Kolping Született december 8. án
Irinyi és Kossuth barátsága
Kazinczy Ferenc
Assisi Szent Ferenc.
DON BOSCO SZENT JÁNOS.
PETŐFI SÁNDOR Készítette: Bíró Anna. GYERMEK- ÉS IFJÚKORA január 1- én született Kiskőrösön Édesapja: Petrovics István – mészárosmester és kocsmáros.
SÉTÁLJUNK RÓMÁBAN-1 Zene :Una fortiva lacroma-Pavarotti.
Előadás másolata:

DON BOSCO

ÉLETE Teljes neve: Giovanni Melchiorre Bosco Ochienna olasz katolikus pap, a Szalézi Társaság, férfi szerzetesrend megalapítója. Gyakran csak Bosco Szent Jánosként vagy inkább Don Bosco-ként emlegetik. Született: Castelnuovo d'Asti, 1815. augusztus 16. Meghalt Torinó, 1888. január 31.

Az oratorium Torinóban Szegény családban született, Jánosnak ezért már zsenge korában pásztorként kellett dolgoznia. Eleinte a helybéli plébános tanítgatta, igazi tanulmányait 1831-ben tizenhétévesen kezdte meg Chieriben. A tandíjhoz szükséges pénzt nyomorúságos körülmények között saját maga kereste meg. Ugyanitt végezte teológiai tanulmányait, melynek befejezésével Torinóban pappá szentelték. Itt határozta el, hogy életét a szegénysorsú gyermekek segítésének és nevelésének szenteli, Néri Szent Fülöp példáját követve. Az oratórium-nak nevezett intézményben 1842 februárjában húsz, 1846 márciusában már négyszáz fiú tanult. Az órákat eleinte a szabad ég alatt, Torino környékén sétálva tartották, majd amikor 1844 őszén Boscót a Rifugió segédpapjává nevezték ki, felettese két termet biztosított céljaira. Később a két termet kápolnává alakították át. Santa Maria della Scala katedrális Chieriben Az oratorium Torinóban

Segítő Szűz Mária Bazilika Munkája folytatása többször is akadályokba ütközött, és kitartását, amellyel küzdött, betegesnek minősítették. A termeket elvették tőle, így Bosco lakásokat bérelt, és ott folytatta a fiúk nevelését. Édesanyja is csatlakozott hozzá és életének utolsó tíz évében az első szaléziánus gyermekotthonban dolgozott. Utóbb a városi hatóságok is felismerték Bosco kezdeményezésének a fontosságát. 1864 és 1868 között építi fel a segítő Szűz Mária Bazilikát, ahol sírja található. Segítő Szűz Mária Bazilika A Bazilika főoltára

DON BOSCO és IX. PIUSZ PÁPA IX. Piusz Bosco Szent János pápája volt. Legelőször 1858. március 9-én volt kihallgatáson nála, és mindkettőjüknek olyan benyomásuk volt a másikról, mintha egy szenttel találkoztak volna. IX. Piusz támogatta és irányította Don Boscót a szalézi rend megalapításában. Egyszerű öltözéket javasolt, a lelki életben pedig hatékony, de nem túl bonyolult gyakorlatokat. Rábeszélte Don Boscót, hogy írja le Emlékiratait, lelki örökségül hagyva a szaléziaknak. Pápasága alatt jóváhagyta a Szalézi Társaságot és szervezeteit, a Segítő Szűz Mária Leányai Intézményét, és a Szalézi Munkatársak Egyesületét. Don Bosco nagyon szerette IX. Piuszt, elfogadta minden tanácsát, akkor is, ha nagy áldozatokat követelt tőle. De a pápa is nagyra becsülte Don Boscót, és néhány alkalommal elhívta Rómába, hogy kényes kérdésekben kikérje véleményét. IX. Piusz pápa Boldoggá avatta 1929.-ben, majd Szentté avatta 1934.-ben IX. PIUSZ PÁPA