Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A határmenti együttműködés „iskolapéldája” Előadó: Kiss Gábor projektvezető.
Advertisements

Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
2007. június 19.Pozsony Varga Zoltán június 19.Pozsony Varga Zoltán CÉLOK •Internet használat növelése, magyar nyelvű kultúra elterjesztése, esélyegyenlőség,
határtalan technológia Szülőföldön boldogulás, határtalan technológia Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Budapest, november.
KVN OP 1.1. – TEAM – Képzés a közigazgatás hatékonyabbá tételének érdekében.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
1 Foglalkoztatási paktumok helyzete Magyarországon, jó gyakorlatok Örkény június 24.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Üzlettér Ágazati program Előadó: Csanádi Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Intéző Bizottságának Informatikai kérdésekkel.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Többség – kisebbség helyzete Magyarországon
Stratégiai tervezés.
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
A területi együttműködés külgazdasági és Kárpát-medencei vetületei
Integrált területi beruházás és Közösségvezérelt helyi fejlesztés a as programozási időszakban Zsolt SZOKOLAI C.2 Urban development, territorial.
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
Az ÚMVP intézményrendszere
Magyarország 2015 Intézményi Reform Munkacsoport.
MTA Regionális Kutatások Központja A Nyugat-Balkán kutatásának eredményei Hajdú Zoltán MTA RKK, Pécs
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A Regionális Munkaügyi Tanácsok foglalkoztatási paktumokban való részvételi lehetőségei Balatonvilágos
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
TÁMOP / Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért május 31. TERÜLETFEJLESZTŐK SZAKMAI MŰHELYE.
Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform © Campden & Chorleywood Kht 1 Az MNÉTP megalakulása óta végzett tevékenységek A stratégia kidolgozása.
COACH BioEnergy A biomassza energetikai hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – egy nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
Alternatív finanszírozási lehetőség a határ menti térségek megsegítésére Békéscsaba, május 20.
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
„Sombereki Caritas Központ kialakítása” elnevezésű ROP mintaprojekt zárókonferenciája Somberek, június 12. Marketing szemlélet nonprofit szervezeteknél.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
A természeti környezet védelmének ösztönzése a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával.
Intézményesített határon átnyúló együttműködési lehetőségek az INNOAXIS régióban - CESCI - Intézményi háttér - Térszerkezeti háttér.
1 „Fenntartható fejlődés” Új tartalmak közös (informatikai) platformon Kovács Kálmán államtitkár Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Szabadka, 2008.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
a Nemzeti Együttműködési Alap
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
COACH BioEnergy A biomassza energetikai célú hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 11. előadás november 23. Témakörök: 5. Az EU jogrendszerének közigazgatási alapjai 5.1. Az EU jogrendszerének.
Törzsök Erika: Színes szőttest - avagy milyen kisebbségpolitikára van szükség? 2006.
DUNA STRATÉGIA … Szilvássy István, Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége Nagymegyer, október 19.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
BEPTRA „ Legjobb gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Záró konferencia HURO0901/138/2.1.2.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A CeRamICA projekt hozzáadott értéke a magyarországi szakpolitikák és fejlesztéspolitika tükrében Sára János Főosztályvezető NFGM Területfejlesztési Főosztály.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
Skaliczki Judit: Nemzetiségi könyvtári ellátás 1 A nemzetiségi könyvtári ellátás stratégiája minősége fejlesztése Skaliczki Judit Országos Idegennyelvű.
2081 Piliscsaba, Wesselényi Miklós u. 10.
LEADER, Identitás, Sport
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
roma integrációs modellek a közös sikerekért
Proj_men_nazs_1 Nagy Zsolt
A TRIANONI BÉKE.
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Előadás másolata:

fejlesztes.emagyar.net farkas andrás

fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést, újítást igényel. A Platform maga nemcsak végrehajtási tevékenységek összességéből kell álljon, hanem állandó jelleggel a további fejlesztést, a régiókon és határokon átnyúló kommunikációt kell segítse.

fejlesztes.emagyar.net mi ez? A fejlesztes.emagyar.net tevékenységi köre a Platform hatékonyságát és fejlődését célzó tevékenységeket foglalja magába. Vagyis olyan projekteket foglal magába, amely a Platform egészének működését, a tevékenység mérhető célokra alapozott hatékony monitoringját, valamint a jövőről való gondolkodás eszközeit, hálózatát biztosítja.

fejlesztes.emagyar.net mi ez? A fejlesztes.emagyar.net olyan döntési, szakértői hálózatot jelent egyben (személyeket, szervezeteket), amely lehetővé teszi a közös gondolkodást, fejlesztést. A fejlesztes.emagyar.net közép és hosszútávon a Kárpát-medence nemcsak magyarok által lakott területeinek fejlesztési terévé is válhat, amennyiben hatékonyan építi le a főképpen nyelvi és kulturális különbségekből származó akadályokat.

fejlesztes.emagyar.net célcsoportok ELSŐDLEGES CÉLCSOPORT Magyarországon és a hét határon túli magyar régió, valamint a nyugati magyarság civil szervezetei Civil szakértők – magánemberek – akik érdekeltek a kárpát- medencei integrált fejlesztések iránt Menedzsment szakértők – projektek és átfogó programok lebonyolításában, illetve a pályázati „piacot” ismerők MÁSODLAGOS CÉLCSOPORT Magyarországon és a hét határon túli magyar régióban, valamint a tengeren túlon tevékenykedő kis- és középvállalkozások A magyarok által lakott települések és régiók önkormányzatai

fejlesztes.emagyar.net érintettek köre Anyaországi magyar közösség Határon túli, kárpát-medencei magyarság Nyugati magyarság A magyarok által lakott határon túli régiók többségi nemzetiségei (román, szerb, szlovák, szlovén, ukrán, osztrák, horvát, amerikai, latin-amerikai) Magyar Kormány A Kárpát-medence országainak kormányzatai (eltérő mértékben)

fejlesztes.emagyar.net tevékenységek Kiadványok a térség regionális fejlesztéséről Időszakos – könyv – adott témakörökben: éves jelentések, európai trendek, stb. Rendszeresen megjelenő folyóirat(ok) Online szervezeti KI KICSODA és SZOCIÁLIS HÁLÓ Helyszíni és online think-tankok kialakítása, amelyek célja a térség identitásáról, fejlődési irányvonalairól való gondolkodás, valamint a régiók együttműködési lehetőségeinek feltárása Javaslatok, álláspontok megfogalmazása a térséget érintő, fejlesztéspolitikai kérdésekről

fejlesztes.emagyar.net tevékenységek Forrástérképezés – a pályázati, egyéb forrásbevonási lehetőségek állandó monitorozása, a fejlesztési irányvonalak szempontjából (összekötve az eu.emagyar.net ágazattal is) Magyar-magyar folyamatok és projektek stratégiai monitoringja, értékelések elvégzése, újabb tervek megalapozása Fejlesztési szakértők jegyzéke A tevékenységeket két alapvető egységre lehet bontani e témakör alatt: adminisztratív és monitoring feladatok, valamint a jövőre vonatkozó elvi, szakmai, tervezési feladatok

fejlesztes.emagyar.net a munka csak most kezdődik