Készítette: Dormán Eszter Noske Borbála

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

1 Sajtótájékoztató Externet tőzsdei bevezetés május 30.
Rendszertervezés CAD.
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
B A C Termék felhasználói kör Termék értékesítési Manager (PRO1 PRO2) WowWe partnerprogram Az iWowWe nyújtotta három féle üzleti lehetőség!
A METRO Kereskedelmi Kft.
Dzsúdó-stratégia - a verseny dinamikája az internet - korszakban Dzsúdó-stratégia - a verseny dinamikája az internet - korszakban Stratégiai menedzsment.
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
Nyugat-mecsekiTársadalmiInformációsTársulás Kovács Győző elnök.
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
„HUNGARIKUMOK A PARLAMENTBEN” A HERENDI PORCELÁNMANUFAKTÚRA, MINT A „MAGYAR ÖRÖKSÉG” RÉSZE szeptember 26.
CHIEFTEC – Industrial Co., Ltd
Együttműködés a bérleti konstrukciók gyors és rugalmas kiszolgálásában.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Hideg Mihály Elnök Kell egy reptér… Magyar repülőterek fejlődési lehetőségei workshop Budapest, Március 29.
Első a piacon, első a Legjobb Munkahelyek között 2004.
Intelligens szoftver megoldások acélszerkezeti tervezéshez.
A posztfordista termelési rendszer
A Microsoft Windows Vista gazdasági hatásai Lehetőségek az ökoszisztéma számára Microsoft Innovációs Nap november 27. Komáromi Zoltán Ügyvezető igazgató.
Is:energy kereskedelmi folyamatainak automatizációja Office System felhasználásával Turcsán Ferenc, sales és marketing igazgató, is:energy Hungary Kft.
 2002 október – december  Post szeptember 11-i kampány  Cél: bemutatni az amerikai muzulmánok boldog életét, meggyőzni a világot, hogy ne utálják az.
Készítette Elmer Elizabet Primusz Flóra
Avnet Technology Solutions Szakértő IT disztribúció világszerte 1955 óta Szedlár István.
Korszerű irodai ügymenet komplex dokumentum-kezelési megoldásokkal.
GOLDEN GLOBE Kft. Bearanyozzuk az életét! Szeptemberében vettük át a már jól bejáratott és megfelel ő vev ő körrel rendelkez ő céget a Golden Globe.
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. A kezdetek,…
B ÉRES G YÖRGY Gazdasági főigazgató Az egészségügy háttérszolgáltatásának és egyéb népgazdasági ágazatoknak a kapcsolata március 31.
Mit adhat egy jó controlling? A Kerry Hungária Kft. controlling rendszerének bemutatása Általános Vállalkozási Főiskola Vállalkozásszervező Szak 2003.
RFV – rövid cégtörténet Cégalapítás júniusában Tőzsdeképes Cégek Klubja tagság 2005 szeptemberétől (még Kft.-ként) Pályázat tőzsdei bevezetésre 2005-ben.
HÁLÓZATI TANULÁS Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon TÁMOP nyitókonferencia EGER, szeptember 3.
Apple Az egyeditől, az egyedinek, egyedit. A kezdet  A 70-es években házilag építgették a számítógépet, klubokban osztották meg egymással a fortélyokat.
Gazdaságprognózis Dr. Vértes András elnök
TÖRÖKORSZÁG ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ Készítette: Harcsa Henrietta.
Jegyezz médiarészvényt!. MagyarVendor Sziget Kft. Az econet.hu Nyrt. PRINTRÁDIÓ ONLINEEVENT.
A nyomdaipar évi teljesítménye a papírkereskedelem tükrében.
B É T A Budapesti Értéktőzsde Készítette : Kostyál János.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
Vállalatgazdaságtan a gyakorlatban Bevezetés. 2 Követelmények  8:30-10:25  8:30-9:15.
Transznacionális és multinacionális vállalatok
MultiMOL, avagy a regionális multivá válás folyamata a MOL-nál március 6. Jerkovits Éva, Pál Zsófia.
J. Peterman Company Készítette: Nagy Eszter Novreczky Kamilla.
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
Esettanulmány: INVIA.HU Utazás Kiállítás
Pénzügyi-számviteli mutatók
2008. November 13. Fazakas András COO A Nav N Go sztori: egy magyar cég a virtuális világpiacon.
Vállalati stratégia március március március 28.
MENTOR Nemzeti Beszállítói Program (előkészítés alatt)
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
IBM- Lenovo Készítette: Elmer Elizabet Primusz Flóra.
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
Külpiacra lépés az Európai Unióban – Gyurácz Németh Iván.
Kérdések VIZSGÁHOZ. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez? Hasonlítsa össze a Kft-t és a Bt-t, mint vállalkozási formát! Melyiket,
2005. VERSENYKÉPES CÉGMÉRET Előadó: Karsai Béla Július 1. BÉT.
1 FreeSoft cégbemutató Vaspál Vilmos IT elnök
A stratégiai tanácsadás és a változásmenedzsment kapcsolata – VI. Országos Tanácsadási Konferencia BKIK A stratégiai tanácsadás és a változásmenedzsment.
Stratégiai management Keczeli Csaba C. Egyetemi Docens Információtechnológiai alkalmazások és szolgáltatások fejlesztése Tanszék.
Növekedés a tőzsdével ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel
DIGITALIZÁCIÓ A NAGYVÁLLALATBAN
Lear Corporation Magyarország Kft.
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Az integráció hatásai, az EU sajátosságai USA-hoz, Japánhoz képest
Országos nagykereskedelmi menedzser
A járműipar gazdasági hatása a Közép- és Nyugat-dunántúli régiók fejlődésére Alprojekt-záró konferencia A beszállítói hálózatok menedzsmentjének és vállalati.
Kompetencia menedzsment 4. Modul BGF
A STRATÉGIA KIALAKÍTÁSÁNAK FŐBB SZEMPONTJAI
Szilágyi Balázs A holisztikus tervezési szemlélet szükségszerűsége az építőipar feltámasztásában… …azaz 30% oda-vissza.
Előadás másolata:

Készítette: Dormán Eszter Noske Borbála 2006.02.20.

Amiről szó lesz… Mi is az a Graphisoft? Cégtörténet elemzéssel A kezdetek; az Apple és a Graphisoft A kivárás stratégiája és a globális piaci jelenlét Kockázatmegosztás tőkebevonással K+F tevékenység és az akvizíciós stratégia A disztribúciós hálózat Eredmények, jövőkép

Mi is az a Graphisoft? A világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata az építészet-gépészet-építőipar valamint a létesítménygazdálkodás ágazatban. Termékeit közel 100.000 építész és építőipari szakember használja világszerte. A Graphisoft részvényeit a Frankfurti és a Budapesti Értéktőzsdén is jegyzik.

A kezdetek… Alapítás éve: 1982. Tevékenység: 3D modellezés programozása A Paksi Atomerőmű és a Graphisoft Célpiac: Nyugat-Európa 1983: sikerek Münchenben Amikor a hátrány előnnyé válik...

Az Apple és a Graphisoft Miért van szükség stratégiai szövetségesre? Csőhálózat tervezés → építészeti modellezés Marketing együttműködés 1984. Hannover: az ArchiCAD premierje

A kivárás stratégiája A várt siker elmarad A Graphisoft hű marad partneréhez Időközben: az ArchiCAD tökéletesítése Kereskedelmi partnerhálózat kiépítése 1987: a Macintosh II. premierje Sikerek Nyugat-Európában

Globális piaci jelenlét Küldetés: „vezető szerep betöltése… …a számítógéppel támogatott építészeti és tervezési rendszerek világpiacán” Leányvállalatok alapítása: 1988. München 1989. San Francisco Külföldi szakmai elismerések

A Graphisoft a világban, 2006

Kockázatmegosztás - tőkebevonás 1990: Kft. forma Hardverkereskedelem Magyarországon Windows-alapú fejlesztések → tőkeigény Apple-képviselet eladása 1994: Rt. forma Új felfogás: „a nagy tervezőirodákat is kiszolgáljuk!”

Kockázatmegosztás – tőkebevonás II. Sikerek Távol-Keleten 1996: a tulajdonosi szerkezet átalakítása Új misszió: „elsőnek lenni az épületek tervezését, kivitelezését és fenntartását szolgáló információtechnológiai megoldások terén” 1997: a Graphisoft Park koncepciója

A ’90-es évek végén… Holding-struktúra 1998: Graphisoft részvények a frankfurti tőzsdén „Szoftver-Oscar” elnyerése Graphisoft Park átadása 2000: belépés a BÉT-re

Az AEC piaci környezet CAD/AEC piaci szegmens Versenytársak Autodesk Claris

A Griphisoft termékei Alaptermék: ArchiCAD ArchiCAD for TeamWork Szemléletváltozás „Building/Facility Management”  „Virtual Building” koncepció ArchiFM 2000 Long Home Solution

K+F tevékenység és az akvizíciós stratégia K+F terület, kultúra Vállalati felvásárlások: Németország Nagy-Britannia USA Japán

A disztribúciós hálózat Világméretű drisztribúciós hálózat Az ArchiCAD tömeges értékesítése Leányvállalatok Globális piaci jelenlét

A disztribúciós hálózat Független kereskedelmi partnerek (disztribútorok) Viszonteladók (dealerek) 1994: „regionális sales manageri hálózat” Nagyvállalati felhasználók (corporate segment)

Eredmények, jövőkép 1995 - 1999: kisebb jövedelemnövekedés Az árbevétel viszonylag dinamikus növekedése 1998: a profit stagnál Takarékossági intézkedések Új fejlesztési programok

Eredmények, jövőkép A Graphisoft bevételei 2000 első negyedéve: 25%-os árbevétel növekedés  ArchiCAD 6.5 Az új termékfejlesztések, akvizíciók és stratégiai együttműködések pozitív hatásai

Utóélet 2000. február 15. :Technology Pioneer díj 2000 novembere: Hamburg virtuális városmodellje

Utóélet WorldTower komplex Eureka

Utóélet 2003. szeptember 16. : új vezérigazgató: Dominic Gallello  erőteljes növekedés fázisa

Utóélet Graphisoft Park

Kérdések?

Köszönjük a figyelmet!