Kotzián Rudolf: Ahogyan szavaztál... (a 2004 december 5-i népszavazásról)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Advertisements

Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját
Ó, Sion, ébredj, töltsd be küldetésed,
I M Á D S Á G (SZÉP ERNŐ ).
Juhász Gyula: A Tápai Krisztus.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Gitáros énekek.
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
Úton böjtben.
Ne légy kegyetlen – Don’t Be Cruel Tudod, hogy várlak szüntelen, se éjjelem, se nappalom, de hogyha nem tudsz jönni, hát hívj fel telefonon, mondd, mi.
Ébresztő!.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Úton böjtben.
JÓ REGGELT !.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Vezess, Jézusunk, S véled indulunk. Küzdelemre hív az élet, Hadd kövessünk benne téged! Fogjad hát kezünk, Míg megérkezünk!
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
kimondhatatlan lesz az öröm. Nincs több könny, nincs fájdalom,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Szívünk, lelkünk most kitárjuk, Utad, Jézus, veled járjuk
Nem volt fény, amely tovább vezet,
Nagy Úr, ha ajkunk feléd kiált
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
Hálaének Pecznyík Pál verse. Zengjen hálaének, e földön mindenütt,
Ó, Istenünk, eléd letérdelünk, könyörgünk hozzád, téged kér szívünk: áldd meg a népünk, áldd meg nemzetünk! ”A nagy világon e kívül” sehol sincs helyünk,
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
ISTEN hozott köztünk!.
Megölték a Bárányt, de Rá dicsőség várt, az átszegzett kezek győzelmet hirdetnek. Ő az Úr, Ő az Úr, éneklem, Ő az Úr. És Ő él, IGEN ÉL, élek, mert Jézus.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
Folyamodjatok az Úrhoz,
Jöjj tárjunk ajtót még ma mind! A legnagyobb Király van itt, Kit Úrnak vall a föld s az ég, De mint Megváltó jő közénk, Hogy hozzon békét, életet, Jöjj,
Miatyánk Pecznyík Pál verse. Miatyánk, ki vagy a mennyekben, a nagy világegyetemben. Jelenléted mindent áthat, azt is, mit a szem nem láthat. Mikrovilág,
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
Találkozni jöttem Veled, Istenem Te jól ismersz engem, s én kitárom a szívem Itt vagyok Istenem,
A romániai misszió képekben Hadadnádasd
Itt vagytok ? Jó reggelt ! Álmos vagyok….
1. Halld meg a hívást, Jézusodét! Még ma kövesd Őt fogva kezét!
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
„hogy mindnyájan egyek legyenek”
Tudod most új élet vár.
Hittem benned, s most íme zengem Irgalmas nagy tetted ezért.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
Zsolt 2. Miért dühöngenek a nemzetek, terveznek hiúságokat a népek? Fölkelnek a föld királyai, egybegyűlnek mind a fejedelmek az Úr ellen, s az ő Fölkentje.
Dicsérlek téged, mennynek, földnek Atyja! Nagy neved fénye az eget áthatja, Kegyelmed mélye meg nem érthető, És magas volta fel nem érhető, érhető. Dicséretek.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
István király és a magyar keresztyén egyház kezdetei.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
JÓ REGGELT !.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Szent vagy, szent vagy, ó, Uram, a Menny és a Föld Rólad énekel.
HOGY SZELETELEM A PITÉT
Előadás másolata:

Kotzián Rudolf: Ahogyan szavaztál... (a 2004 december 5-i népszavazásról)

Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled! Úgy mondjanak neked igent, avagy nemet! Úgy nyújtsanak feléd majd segítő kezet! Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!

Úgy mentsenek ki a lángban álló házból! Úgy húzzanak ki a vad, dühöngő árból! Éhhalál küszöbén úgy kapj majd kenyeret! Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!

Épp olyan hű legyen hozzád feleséged! Fiad tiszteljen, vagy tagadjon meg téged! Aszerint áldják, vagy átkozzák majd neved, Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!

Hogyha igent mondtál, az Úr legyen veled! Hogyha nemet, Ő se bocsásson meg neked! Ne lásd meg a Mennyet, Pokolban a helyed! Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!

Mert ki elfeledi, megtagadja népét, Aki elveszejti vér szerint testvérét, Nincsen rongyabb annál! Mentsége nem lehet! Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!

Eképpen szólt versem Nagypéntek napjáig, Krisztus Urunk véres, nagy áldozatáig. De mert a keresztfán ő is megbocsátott, Én sem mondok népem fiaira átkot!

Ostobaság szülte, rút gonosztettedet A Végítéletkor bocsássák meg neked! De míg e Földön élsz – csak hogy el ne feledd -, Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!