Kicsoda Isten? 4. prédikáció

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

Íme, az én anyám és az én testvéreim
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
A szeretet himnusz értelmezése
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Milyennek akarta Jézus Krisztus a közösséget?
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
A Biblia Isten szava.
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
ALAPIGE: 1Kir 3,
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Jézus te vagy minden álmom
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Asztal- és életközösség Jézussal
A boldogság is kegyelemből fakad
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizedik lecke) Újra felöltözés III. rész.
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Készítette: Jon A. Palmer
Készítette: Jon A. Palmer
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
JÓ REGGELT !.
Mindig kapcsolatban Vele
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
JÓ REGGELT !.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
1. A „teremtéstörténet(ek)” elbeszélése(i) a) Helye (helyük) a Bibliában: Ter (1 Móz) 1, 1 – 2, 25 (= első két fejezet). b) Keletkezése: - Viszonylag.
Véred árán, hogy megválts.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
„Egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok és mindnyájan egy lélekkel itattattunk.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Értékeld az elmúlt évet:
Harmatozzatok égi magasok
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
A) Jézus Krisztus személye
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
HOGY SZELETELEM A PITÉT
Előadás másolata:

Kicsoda Isten? 4. prédikáció Készítette: Kós Tamás

1 Korinthus 12:12-13 Mert a miképpen a test egy és sok tagja van, az egy testnek tagjai pedig, noha sokan vannak, mind egy test, azonképpen a Krisztus is. Mert hiszen egy Lélek által mi mindnyájan egy testté (testbe) kereszteltettünk (meríttettünk) meg, akár zsidók, akár görögök, akár szolgák, akár szabadok; és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg.

Róma 12: 4-5 Mert miképpen egy testben sok tagunk van, minden tagnak pedig nem ugyanazon cselekedete van: Azonképen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk.

Róma 12: 6-7 Minthogy azért külön-külön ajándékaink vannak a nékünk adott kegyelem szerint, akár írásmagyarázás, a hitnek szabálya szerint teljesítsük Akár szolgálat, a szolgálatban; akár tanító, a tanításban;

Igazság és szeretet (2) 1 Korinthus 12:26 És akár szenved egy tag, vele együtt szenvednek a tagok mind; akár tisztességgel illettetik egy tag, vele együtt örülnek a tagok mind. 1 Korinthus 12:26

Jézus megmutatta, hogyan lehetünk áldássá az emberek számára De, ha vétkezünk, akkor sem csak magunknak ártunk… hanem Krisztus egész testének.

Bibliában is látjuk, hogy egy vagy néhány ember bűne, vagy engedetlensége is, mennyi emberre volt hatással. pl. Árkán bűne

Józsué 22: 20 Erő és szeretet Avagy nem Ákán, a Zéra fia vétkezék-é nagy vétekkel az Istennek szentelt dolog ellen; mégis az Izráelnek egész gyülekezete ellen lőn a harag! És az a férfiú nem egymaga halt meg az ő bűnéért!

1 Krónika 21 Dávid bűne Izrael igazi királya nem Dávid volt, hanem Isten Engedetlenség Bizalmatlanság Isten felé 1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______ 6. ______ 7. ______ …

Mit látunk ma magunk körül? Engedetlenség és hitetlenség Gyenge egyház Nem hívő az országunk Hívők között is sok beteg … Miért?

Akik világra jönnek, megtapasztalhatják, Istennél nincsenek be nem tervezett gyermekek, nincsen rossz időzítés, csak nálunk embereknél. Akik világra jönnek, megtapasztalhatják, milyen az élet és meg tudnak térni. A Mennyben a kicsiny lelkek vágyakoznak arra, hogy a Földre jöhessek! Ha megöljük őket az anyaméhben, mielőtt megszületnének, újra a Mennybe kerülnek ugyan, de nem tapasztalhatják meg a megváltás örömét!

Vegyük fontolóra A házasság előtti szex bűn Az abortusz bűn Az abortusz támogatása (anyagi és erkölcsi értelemben is) bűn Meg kell térni ezekből!

Isten leveszi a válladról Az önvádat A bűntudatot A depressziót A szégyenérzetet A kapcsoldó hazugságokat Szabadító a Neve!