Készítette: Jon A. Palmer

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Advertisements

Készítette: Jon A. Palmer
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
A munka, mint teremtettségünk része Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ 2010/ 5. rész.
férfivá és nővé teremtette őket.
Mózes I. könyve 1. rész    Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
A SIKERES ÉLET TITKA.
Maja teremtéstörténet
Bibliaismereti alapok
A Biblia emberképe Az Univerzumban 1 milliárd galaxis van
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
Mózes 1. könyve A termtésről
103. zsoltár („A Dávidé.”) Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Istenünk, sok-sok feszültség,
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Asztal- és életközösség Jézussal
A fény Királya Õ, fenségbe öltözött
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
Készítette: Jon A. Palmer
Készítette: Jon A. Palmer
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
TEREMTÉS Dunaújvárosi Evangélikus Gyülekezet október Ács Sándorné agrármérnök.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét!
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
JÓ REGGELT !.
István király és a magyar keresztyén egyház kezdetei.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
JÓ REGGELT !. Ki teremtette ezt a világot, az egész világot, az egész világot? Ki teremtette ezt a világot, Atyánk Istenünk! Ki teremtette a sok csillagot,
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
1. A „teremtéstörténet(ek)” elbeszélése(i) a) Helye (helyük) a Bibliában: Ter (1 Móz) 1, 1 – 2, 25 (= első két fejezet). b) Keletkezése: - Viszonylag.
1. A „két történet” összevetése /1. ( Ter 1,  Ter 2, 4-9 (10-14) ) a) H ASONLÓSÁGOK : – Az ember Isten „alkotása”, „teremtménye”. – A férfi.
55.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Isten hozott, hogy megáldjon!
A teremtő és gondviselő Atya
Isten lakhelye.
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

Készítette: Jon A. Palmer Isten királysága II. Készítette: Jon A. Palmer

Miért vagyunk, és honnan jövünk… Legokosabb biológus, tudós sem tudja megmondani. A termék a célját elsősorban a termék teremtője vagy feltalálója dönti el. Termékeknél termékspecifikáció, garanciajegy, embereknél a leírás a Biblia

Miért vagyunk, és honnan jövünk… A Bibliában le van írva: Ki által készült el, mire készült el, mik a jellemzői, mi a célja hogyan kell az embernek saját magával és a többi embertársával bánni milyen veszélyek vannak, milyen garanciája van az életünkre és a végen mi a rendeltetésünk

Miért vagyunk, és honnan jövünk… Az I Móz.1 (Genezis - Kezdet) Gen- Genetika, könyvében, Isten leíratta nekünk Mózes által ezekre, a kérdésekre a választ.

Kezdetben teremté Isten az eget és a földet. Teremtő, Uralkodó, Tulajdonos Tervező, Fenntartó, Ellátó, Életadó Gyógyító, Mértékadó Örök Referencia, Mérvadó Királyok Királya, Békesség Fejedelme, Szabályozó, Mindentudó

Kezdetben teremté Isten az eget és a földet. Mindenható, Örök, Előrelátó Legyőzhetetlen, Megközelíthetetlen Energiaforrás, stb.… de a legnagyobb jellemzője, hogy Ő a Szeretet.

A teremtés előtt Miért teremtette akkor az embert? Mielőtt Isten teremtett valamit vagy valakit, akkor Mindenható Uralkodó volt, senki fölött, és sehol. Miért teremtette akkor az embert?

1 Móz 1:26 És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatos- ságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.

Istenhez vagyunk hasonlók jellemzőinkben hasonlóak: szeretet, öröm, teremtő, alkotó, harag, féltékeny, kegyelmes, segítőkész, ítélő, stb. és képére, (felépítésünkben, kinézetünkben hasonlóak)  szellem, lelek, test

Istenhez vagyunk hasonlók és azért teremtette az embert, hogy uralkodjon, a többi teremtményen, halak, madarak, barmokon,egész földön, földön csúszó-mászó mindenféle állatokon … (de nem mondta, hogy egymáson)

Istenhez vagyunk hasonlók Az ember uralkodónak, vagy királynak lett teremtve, és a föld a mi tartományunk Mindnyájunk királyok vagyunk potenciálisan. Isten a Királyok Királya (Jel. 19:16) Mi pedig: Királyi papság (1Pét 2:9; 1Móz 19:6)

Miért teremtette Isten az embert? Mi volt a motivációja? Hogy uralkodjon valakin? Ézs 9:6-7  - A seregek Urának buzgó szerelme mívelendi ezt! 1Jn 4:8  Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.

Miért teremtette Isten az embert? Mi volt a motivációja? A szeretet motiválta Istent. Hogy az ember vele együtt uralkodjon. Ő a mennyben a láthatatlan világban és az ember a földön a látható világon. (Mt 25:34)

Kolonizáció- Gyarmatosítás Ézs. 9:7  Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett, hogy fölemelje és megerősítse azt jogosság és igazság által mostantól mindörökké.

Kolonizáció- Gyarmatosítás Nem egy vallást akart Isten létrehozni, nem is egy egyházat, hanem egy királyságot, ahol ő a királyok királya, és ahol az ember, mint társkirály ás királyfiak, uralkodók. Pss 82:6  Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan.

Vallás Emberi törekvés arra, hogy találjon vissza Istenre, akinek a közössége neki hiányzik. És enélkül, az embernek nincs célja vagy értelme az életének.

Tanulságok Az embert teremtette (létre hozott valamit a semmiből) és formálta, átalakított valamit, valamiből (sárból) és Isten szelleméből. Isten képmásában és hasonlatos- ságában (1Móz 26-27)

Tanulságok Isten az embert, mint fajt teremtette és nem külön férfit és nőt. Szellemeknek nincs nemük. Istennek sincs neme (1Móz1:27; 2:7és 5:2;)

Tanulságok (ők) uralkodjék  nem (mi ) uralkodjunk - Isten ledelegálta az Uralkodást a földön az embernek. Azért imádkozunk, hogy „jöjjön el a te királyságod, legyen meg a te akaratod, úgy a földön, amiképpen a mennyben van.

Tanulságok Uralkodásra van teremtve az Ember Az embernek az egész teremtett világon kell uralkodnia, de nem egymáson.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET