Filmklub. Cím: Szerelmes Shakespeare Eredeti cím: Shakespeare in Love M ű faj: dráma – romantikus - vígjáték Ország: angol-amerikai Gyártási év: 1998.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig.
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
A SZERETET - HIMNUSZA IDÉZET PÁL APOSTOLNAK A KORINTUSIAKHOZ ÍRT 1.LEVELÉBŐL.
Az Erzsébet kor színháza
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A Doctor Who először a BBC-n jelent meg 1963-ban. A BBC Dráma részlegének sorozatokat gyártó osztálya készítette a programot 26 éven keresztül ben.
„Szerelmes Shakespeare” a KATEDRA ISKOLÁBAN „ A mi digitális iskolánk” pályázat.
1588. Spanyol Armada (hajóhad) legyőzése
Donatello és Michelangelo értelmezésében
Az angol reneszánsz színház
Puskin: Anyegin.
Jer Mert ezt mondja a Seregek URa, Izráel Istene: Majd meglátjátok, hogy még a ti időtökben véget vetek ezen a helyen a hangos, vidám örvendezésnek,
T Á N C O L N I AZ E S Ő B E N Zene: Betwe-80’.
Szentivánéji álom Shakespeare. 5 felvonásos Komédia, 1595-ben írta William Shakespeare. Els ő ként Arany János fordította magyarra, 1863-ban.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
„A barátság egy lélek, amely két testben lakozik.”
Bibliaolvasás Lukács Mivelhogy sokan kezdették rendszerint megírni azoknak a dolgoknak az elbeszélését, amelyek minálunk beteljesedtek,
„Nagy könyv” A könyv éve a Vetési Albert Gimnáziumban.
1. FELADAT- APRÓHIRDETÉSEK
Gyerekek a szerelemről, családról
UTAZÁS A HÁZASSÁG KÖRÜL
10 RÓZSA SZÁL Önnek.
Sok szeretettel….
Női önbizalom....
Wiesbaden, Mainz és Limburg városokban röviddel ezelőtt férj-szaküzletek nyíltak, melyekben az asszonyok kiválaszthatják a megfelelő férjet maguknak.
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Figyelmeztetés! E program használata fokozottan
József Attila: BETLEHEMI KIRÁLYOK
A férfiak életkor változásai. Tudósok kiderítették hogyan változnak a férfiak elvárásai ahogy öregednek. Íme az eredmény:
Szerző: a szövegek és képek az internetről
„Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, Uram, azokat, akik hozzád folyamodnak.” Zsolt. 9: 10 „Akik az Úrban bíznak, olyanok, mint a Sion.
Továbbtanulási terveim készítette: Roszik László
Moliere 24/B.
Precízné Aranyossy Ildikó.  Eredeti neve Jean-Baptist Poquelin.  Párizsi királyi kárpitos fiaként született.  A jezsuitáknál megtanult latinul, eredetiben.
Ő MÉGSEM TE VAGY – She’s Not You Ő egy angyal, de sajnos nem te vagy, Ő felvidít, hogyha rossz a hangulat. És simogat, mikor a kedvem szomorú, Ő az a.
William Shakespeare Ahogy tetszik. Bevezetés Egy Orlando nevezetű fiú egy győzedelmes férfi ellen megnyer egy birkózást. Frigyes herceg száműzi testvére.
A FÉRFIAKról Zene: „Az igazi férfi”.
William Shakespeare és a színjátszás
Készítette: Németh Katalin…
Készítette: Németh Katalin …
1 Üzleti Képzések Angol Nyelven Vezetés és Szervezés mesterszak Master of Sciences in Applied Management.
2010. december 25.. Zsolt 72,9 Hajtsanak térdet előtte a pusztalakók, nyalják a port ellenségei! 10 Tarsísnak és a szigeteknek királyai hozzanak.
Baz Luhrmann: William Shakespeare’s Romeo+Juliet 1996 Bevezetés a műértelmezésbe 3. Rényi András.
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
ÖREGKORI RAVASZSÁGOK, ÉRDEKESSÉGEK! (Nem csak a 20 éveseké…)
Gazdálkodj okosan TRÉFÁS GAZDASÁG….
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Vicc 8 legjobb mondat a vezetésoktatóktól Avagy, amit ha hallunk akkor baj van…
Ha ezt az üzenetet megkapod …
Egy hatvanas éveiben lév ő házaspár éppen házasságkötésük 35-ik évfordulóját ünnepelte egy kicsi, hangulatos vendégl ő ben. Hirtelen egy pici, csinos tündér.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
Oldal váltás kattintásra !
Mt 19,16-30.
William Bradley „Brad” Pitt (született december 18-án) amerikai színész és filmproducer. Filmes szerepeivel ezidáig két Oscar-jelölést és négy jelölésből.
Lenne kedved egy rövid játékhoz?. A játek neve: Keresd!
ARANYKÖPÉSEK (Bokrétás András) Ez egy ideális válás volt: a feleség a gyerekeket kapta meg, a férj meg a szobalányt. (J.Rivers)
István király.
Az Angol Reneszánsz William Sheakespeare.
Dr.House Szerepl ő k Dr. Gregory HouseHugh Laurie Dr. Lisa CuddyLisa Edelstein Dr. James WilsonRobert Sean Leonard Dr. Eric ForemanOmar Epps.
HALÁL a művészetben Készítette: Barna Eszter 9.a.
Találd ki ki lehet ez!. Találd ki ki lehet ez!
1. FELADAT- APRÓHIRDETÉSEK
Wiesbaden, Mainz és Limburg városokban röviddel ezelőtt férj-szaküzletek nyíltak, melyekben az asszonyok kiválaszthatják a megfelelő férjet maguknak.
Shakespeare Globe Színháza
Készítette: Tündéék csapata
Digitális témahét.
Paulay Ede rendezésében
Színpadon Az ember tragédiája
SZÍNHÁZI CREDO Készítette: Annarébe.
Előadás másolata:

Filmklub

Cím: Szerelmes Shakespeare Eredeti cím: Shakespeare in Love M ű faj: dráma – romantikus - vígjáték Ország: angol-amerikai Gyártási év: 1998 Hossz: 118 perc Szerepl ő k: Ned Alleyn: Ben Affleck Lord Wessex: Colin Firth Philip Henslowe: Geoffrey Rush Viola de Lesseps: Gwyneth Paltrow William Shakespeare: Joseph Fiennes Erzsébet királyn ő : Judi Dench Hugh Fennyman: Tom Wilkinson

A bájos Lady Viola mindenáron színész akar lenni és nem Lord Wessex felesége. A lenézett mesterséget pedig tiltották fehérnépnek. Férfinak álcázva elmegy a drámaíró szerepválogatására. Az álruha lehull és a szenvedély felizzik.

Ám mégsem minden fenékig tejfel, mert Erzsébet királyn ő parancsára Lady Violának hozzá kell mennie Lord Wessexhez. Z ű rzavaros személycserék, elcserélt üzenetek, eltévedt vágyak, hangos csetepaték, féltékeny férjekkel folytatott párbajok, veszélyes csókok közepette keresi Will Shakespeare a megoldást nem csak a színdarabjához hanem saját ki nem hunyó szenvedélyéhez…