KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2009 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az internetezők véleménye a magyarországi vállalatok ügyfélkezeléséről. Az Infoteka Kft. – a Sugar CRM partnerje - magyarországi képviseletének megbízásából.
Advertisements

Egy innováció nyomában
Kutatási eredmények Az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár ügyfelei között végzett telefonos közvéleménykutatásról 2008 Április.
TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
A korrupció észlelése, elfogadása és gyakorlata Keller Tamás – Sik Endre Tárki Európai Társadalmi Jelentés, 2009.
Napfényen a „rejtőzködő szavazók” Mérők klubja április 24.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2013 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Ügyvezető igazgató, RHK Kft.
Kutatási gyorsjelentés Omnibuszos kutatás meghatározott szakpolitikai témában – Egészségügy január.
Nobody’s Unpredictable Vélemények a pénzügyi-gazdasági válságról az internethasználó lakosság és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében.
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2013 BÁTAAPÁTI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC. TETT.
© 2005 The Gallup Organization T HE G ALLUP O RGANIZATION Országos Kreditmonitoring vizsgálat a hallgatók körében - ábrasor
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
Nyugat-mecsekiTársadalmiInformációsTársulás Kovács Győző elnök.
Az életminőség mérése Kelemen Rita
Ahány ház, annyi szabály Székely Levente
MÉDIAHÍR KUTATÁS GVH VPI a Bajnai-kormány első gazdasági miniszterjelöltjének kartellezés miatti visszalépése kapcsán.
A funkcionális élelmiszerek ismertségének vizsgálata
sajtótájékoztató a felnőtt lakosság egészségmagatartása, motivációi
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Budapest, december 10. A radioaktív hulladék-elhelyezéssel kapcsolatos eredmények és a jövő feladatai Dr. HEGYHÁTI JÓZSEF Ügyvezető.
T HE G ALLUP O RGANIZATION 1 „Bulisofőr” reklámkampány vizsgálat a HAFRAC számára két hullámban 2007.
Márton Sándor: A Campus-lét online-survey válaszadóinak szocio-kulturális jellemzői „CAMPUS-LÉT” A DEBRECENI EGYETEMEN: CSOPORTOK ÉS CSOPORTKULTÚRÁK Műhelykonferencia.
Statisztika Érettségi feladatok
A fogyasztás pszichológiája − Milyen a magyar fogyasztó
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
1 “Oly távol vagy tőlem és mégis közel...” Az Európai Unióval kapcsolatos attitűdök a hazai választók körében Göncz Borbála – Hegedűs István „Részvétel.
Ö NKORMÁNYZATI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KUTATÁS 2011.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2009 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól június 3.
Munkaerő mobilitás Magyarországon
Időskorúak helyzete Nyíregyházán 2009 Patyán László DE OEC Egészségügyi Kar.
GfK Custom ResearchSugatagi Gábor - A magyar fogyasztó politikai preferenciái2010. február 17. Sugatagi Gábor : A magyar fogyasztó preferenciái a politikai.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 BÁTAAPÁTI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC. TETT.
TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Nyugat-Mecseki TIT területi kutatás Összefoglaló 2005.április.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2009 Nyugat Mecseki TIT NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Budapest, december 15. A radioaktív hulladékelhelyezéssel kapcsolatos hazai feladatok Dr. HEGYHÁTI JÓZSEF Ügyvezető igazgató, RHK.
Közösségi érték (public value) vizsgálat Budapest, Szonda Ipsos.
Kistérségek periódusra vonatkozó fejlesztési tervei 2006.
© 2005 The Gallup Organization T HE G ALLUP O RGANIZATION Országos Kreditmonitoring vizsgálat az oktatók körében - ábrasor
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
A gazdasági válság hatása a magyarországi vállalkozások körében H-1024 Budapest, Margit krt. 5/b  Tel: :   Web:
Megtakarítási módszerek a vállalatok gyakorlatában Berey Zita
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS NYUGAT-MECSEK TÉRSÉGÉBEN NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Mennyire elégedett azzal, ahogy az országban mennek a dolgok?
Lakossági elégedettségmérő kérdőív Hány éve lakosa a településnek? A válaszadók közül a Nyékládházán születettek aránya 30%
Iszony vagy viszony - Magyarország megítélése az Európai Unió tagállamaként - Pavlics Tamás -
Általános lakossági ismeretek a szén-monoxid elleni védekezés vonatkozásában Honeywell Szabályozástechnikai Kft november 11.
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
MISKOLC ÉS TÉRSÉGE TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK-KEZELÉSI RENDSZERÉNEK TOVÁBBFEJLESZTÉSE – KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS A PROGRAM ÁLTAL ÉRINTETT LAKOSOK KÖRÉBEN PROJEKTAZONOSÍTÓ:
Confidential & Proprietary Copyright © 2010 The Nielsen Company Hirdetési formák lakossági elfogadottsága Piackutatási eredmények Január.
TÁRSADALMI VERSENYKÉPESSÉG ÉS SIKER A MAGYARORSZÁGI NAGYVÁROSI TÉRSÉGEKBEN BARÁTH GABRIELLA PHD TUDOMÁNYOS MUNKATÁRS KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA A MAGYAR.
KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETFEJLESZTÉSI REFORMJA ÁROP-1.A LAKOSSÁGI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS.
Róbert Péter Egyetemi tanár Széchenyi Egyetem, Győr
Internet a családban Székely Levente –
„Hatásvizsgálat” c. tanulmány szennyvíz és hulladék témakörben szerzett tapasztalatai „Fenntartható települések” workshop Tokaj, július Csillag.
ÉRTÉKELÉSI GYAKORLAT A SZAKISKOLÁKBAN konferencia előadás október 4. Dr. Ranschburg Ágnes
A magyarországi vállalatok rendezvényszervezési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink.
A FELSŐ-TISZA VIDÉKI LAKOSSÁG SEBEZHETŐSÉGE: ÁRVÍZI ÉS ÉGHAJLATVÁLTOZÁSI KOCKÁZATOK Vári Anna - Tamás Pál - Ferencz Zoltán MTA Szociológiai Kutatóintézet.
IBD betegek életminőségét befolyásoló objektív és szubjektív körülmények felmérése Június MCBBE egyesület beteg tagjai között végzett kérdőíves felmérés.
Közösségi érték (public value) vizsgálat Budapest, Szonda Ipsos.
A politikai tájékozódás forrásai Magyarországon A médiastruktúra átalakulása előtti és az utána következő állapot Hann Endre előadása a SZEF-Akadémián.
Okos városok és technológiák a társadalom szemszögéből
Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Rendszer közvélemény-kutatás az általános és középiskolások körében.
Lakosok véleménye a Magyar Honvédségről
A magyar és az osztrák szaktanácsadási rendszer összehasonlító vizsgálata a gazdálkodók körében végzett kérdőíves felmérés által VÉR ANDRÁS - CSER.
Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok
Előadás másolata:

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2009 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG2 Minta:  2005: 800 fő megkérdezése  2007: 800 fő megkérdezése  2009: 819 fő  véletlen minta Adatfelvétel módja  személyes interjúk  standardizált kérdőív  háztartásonként egy fő megkérdezése Adatfelvétel időpontja  január  február  február Kutatási design

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG3 A minta megoszlása települések szerint Az adatokat az RHK Kft. szolgáltatta a polgármesteri hivatalok információi alapján.

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG4 A tároló létezésére vonatkozó ismeretek Kérdés: Tudja Ön, hogy Püspökszilágy térségében hulladéktároló működik? Az „igen” válaszok gyakoriságai.

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG5 A nukleáris erőművekben történő energiatermelés támogatottsága (N=819 fő) Az adatok alapján úgy tűnik, Magyarországon szélesebb körű az atomerőművek támogatottsága, mint „általában” az EU tagállamaiban. Az alacsonyabb átlag nagyobb támogatottságot jelez. Kérdés: Milyen mértékben támogatja Ön a nukleáris erőművekben történő energiatermelést? Egy válasz adható!

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG6 A nukleáris energiatermelés megítélése– a radioaktív hulladék kezelésének biztonságos megoldása esetén Kérdés: Abban az esetben, ha a radioaktív hulladék kezelésére állandó és biztonságos megoldás születne, Ön a nukleáris erőművekben történő energiatermelést milyen mértékben támogatná? Egy válasz adható! Akik a nukleáris energiával kapcsolatosan nem támogató álláspontot foglaltak el (összesen 301 fő)

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG7 A radioaktív hulladékokra vonatkozó objektív ismeretek#1 (N=819 fő) különböző válaszok Helyes állítás Kérdés: A következő állítások kapcsán kérem, mondja meg, hogy azokat igaznak vagy hamisnak tartja!

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG8 A radioaktív hulladékokra vonatkozó objektív ismeretek#2 (N=819 fő) A helyes válaszok gyakorisága – különböző válaszok Kérdés: A következő állítások kapcsán kérem, mondja meg, hogy azokat igaznak vagy hamisnak tartja!

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG9 A radioaktív hulladékok kezelésének országos gyakorlatára vonatkozó ismeretek #1 (N=819 fő) Kérdés: A radioaktív hulladék kezelésének jelenlegi, Magyarországon megvalósuló gyakorlatával kapcsolatban arra kérem, hogy döntse el az alábbi állításokról, hogy igaznak vagy hamisnak tartja őket! Helyes állítás különböző válaszok

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG10 A radioaktív hulladékok kezelésének országos gyakorlatára vonatkozó ismeretek #2 (N=819 fő) A helyes válaszok gyakorisága – különböző válaszok Kérdés: A radioaktív hulladék kezelésének jelenlegi, Magyarországon megvalósuló gyakorlatával kapcsolatban arra kérem, hogy döntse el az alábbi állításokról, hogy igaznak vagy hamisnak tartja őket!

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG11 A vizsgálatokra vonatkozó ismeretek (N=819 fő) Kérdés: Ön szerint Püspökszilágy térségében végeztek annak idején geológiai vizsgálatokat a terület alkalmasságával kapcsolatosan? Az „igen” válaszok gyakoriságai

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG12 A működésből származtatott lakossági előnyök; egyéni/családi szinten (N=819 fő) Összesen 112 megkérdezett (13,7% szemben a 2007-ben mért 3,5%-al) érezte úgy, hogy ő maga vagy családja profitált a tároló működéséből (munkalehetőség, sport- és kulturális lehetőségek, stb.). 5% feletti állítások! Kérdés: Ön és családtagjai élveznek-e előnyöket (munkalehetőség, sport- és kulturális lehetőségek, stb.) abból, hogy a radioaktív hulladéktároló a térségben működik néhány évtizede?

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG13 A működésből származtatott előnyök; település szinten (N=819 fő) 5% feletti állítások! Kérdés: Ön szerint a falunak, mint településnek származik előnye abból, hogy a radioaktív hulladéktároló a térségben működik néhány évtizede? Az „igen” válaszok gyakoriságai (N=733 fő, az NT válaszokat kizártuk)

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG14 Összesen 128 válaszadó (a minta 15,6%-a) (szemben a 2007-ben mért 23,3%-al) vélte úgy, hogy a radioaktív hulladéktároló több évtizedre visszanyúló működése hátrányokat okoz az érintett településeknek. 5% feletti állítások! A működésből származtatott lakossági hátrányok; település szinten (N=819 fő) Kérdés: Ön szerint a falunak, mint településnek származik-e hátránya abból, hogy a radioaktív hulladéktároló a térségben működik néhány évtizede?

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG15 A működésből származtatott környezeti károk (N=819 fő) 5% feletti állítások! Kérdés: Ön szerint a tároló működésének néhány évtizede alatt okozott valamilyen érzékelhető környezeti kárt a faluban, illetve a falu környékén? Az „igen” válaszok gyakoriságai

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG16 A tároló biztonságának megítélése (N=819 fő) (5 – teljes mértékben biztonságos volt … 1 – egyáltalán nem volt biztonságos) A megítélés tekintetében a 2007-ben mért átlaghoz (3,80) képest pozitív elmozdulás történt. A 2009-es átlag: 3,91 Kérdés: Kérjük, értékelje az iskolai osztályzatoknak megfelelően, hogy a radioaktív sugárzás szempontjából Ön szerint mennyire biztonságos a tároló működése!

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG17 A tároló működésének összességében megnyilvánuló hatása (N=819 fő) (ahol az 1-es érték a „nagy fejlődésnek indult a település”, az 4-es pedig a „visszafejlődött, illetve gátolta a település fejlődését a tároló” alternatívákat jelöli) Kérdés: Összességében hogyan ítéli meg a tároló idetelepítésének hatását a falu életére az elmúlt évtizedek alatt?

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG18 A tárolóval szembeni személyes ellenérzések (N=819 fő) 5% feletti állítások! Kérdés: Személy szerint Önben volt félelem a tároló működésével kapcsolatban?

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG19 A tárolóval kapcsolatos információszolgáltatás (N=819 fő) (5 – teljes mértékben elégedett … 1 – egyáltalán nem elégedett) A megítélés tekintetében a 2007-ben mért átlaghoz (3,05) képest pozitív elmozdulás történt. A 2009-es átlag: 3,38 Kérdés: Kérjük, értékelje az iskolai osztályzatoknak megfelelően, hogy Ön milyen mértékben volt elégedett azzal, ahogyan információt nyújtottak a lakosságnak a tárolóval, a tárolóban folyó munkával kapcsolatosan!

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG20 Az eddig begyűjtött információk csatornái a tárolóval kapcsolatban (N=819 fő) Kérdés: Ön honnan szerzett eddig információkat a püspökszilágyi radioaktív hulladéktároló működésével kapcsolatosan? (Interjúkészítő! Több válasz is elfogadható!)

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG21 A hitelesnek tartott információs csatornák (N=819 fő) Kérdés: Ön milyen információforrást tart hitelesnek a püspökszilágyi tárolóval kapcsolatban? (Interjúkészítő! Több válasz is elfogadható!)

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG22 A leginkább közérthetőnek tartott információs csatornák (N=819 fő) Kérdés: Melyik információforrást gondolja leginkább közérthetőnek?

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG23 Kinek a feladata elsősorban a tájékoztatás? (N=819 fő) Kérdés: Ön szerint kinek lenne elsősorban a feladata, hogy informálja a lakosságot a Püspökszilágy térségében működő radioaktív hulladéktárolóval kapcsolatos kérdésekben?

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG24 Az információs csatornák, amelyektől a tájékoztatást várja a lakosság (N=819 fő) Kérdés: Ön milyen forrásokból várna információkat a tárolóval kapcsolatban?

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS - PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG25 Az ITT ismertsége (N=819 fő) Azok körében, akik ismerték a Társulást (vagy hallottak már arról), felmértük, hogy milyen ismeretekkel rendelkeznek a témakört illetően (N= 341 fő): 5% feletti állítások! Kérdés: Hallott Ön az Izotóp Tájékoztató Társulásról (ITT)? Mit hallott róla? Az „igen” válaszok gyakoriságai