Nyomtatók.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A nyomtató.
Advertisements

A számítógép felépítése
A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató.
KIVITELI PERIFÉRIÁK Illés Anna Eszter Felkészítő tanár: Salamon Róza
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
A számítógép felépítése
Az IBM kompatibilis PC perifériák
Képalkotás Vektoros képalkotás
A Monitor A legfontosabb kimeneti eszköz a monitor. A monitoron megjelenő képek képpontokból (pixel) állnak. A jelenleg még a legelterjedtebb a katódsugárcsöves.
A 4.CSOPORT MUNKÁJA.
Nyomtató.
Gélnyomtató (Ricoh Aficio GX 3050sfn)
Kiviteli perifériák Nagy Ferenc 6.b Felkészítő tanár:Salamon Róza
Vincze Alexandra Választott téma: Kiviteli perifériák Felkészítő tanár: Bartha Katalin Iskola: Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium.
Nyomtatók Nem ütő nyomtatók.
Készítette: Birkás Gábor.  Bevezetés  A periféria, mint fogalom Mit tekintünk perifériának  Perifériák csoportosítása Bemeneti eszközök Kimeneti eszközök.
Nyomtatók Kovács Nándor.
A nyomtató.
Mai számítógép perifériák
Mai Számítógép Perifériák
A nyomtató.
A számítástechnika története
Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2
Perifériák.
Készítette: Csintalan Viktória
Monitorok, nyomtatók Liptai Krisztina 13/D.
Nyomtatók A szg.által szolgáltatott adatok papíron történő megjelenítésére szolgálnak. Csoportosításuk: Mechanikus ütközéses (impact) nyomtatók: kalapács.
NYOMTATÓK.
Mai számítógép perifériák
Számítógépes alapismeretek Beadandó 2010
Nyomtatók Takács Béla
Hardver eszközök IV. rész
Hardver eszközök III. rész
Szoftver Számítógépvírusok A nyomtató
A számítógép logikai és fizikai felépítése
Perifériák.
Monitorok.
Nyomtatók A nyomtatók feladata, hogy egy számítógépről származó információt papíron vagy ritkábban más hordozón (boríték, írásvetítő fólia, stb.) megjelenítsenek.
Egerek, nyomtatók.
Nyomtatók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Input-Output perifériák,tárolók, összefoglalás Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Balaton Marcell Balázs
Perifériák Bemeneti: Kimeneti: Billentyűzet Egér Lapolvasó
A számítógép felépítése
Mi az RGB? Red Green Blue, a képernyős szín-megjelenítés modellje. Ha mindhárom alapszín teljes intenzitással világít, fehér színt kapunk. Ha mindhárom.
Hetrovicz Máté Kiviteli perifériák Neumann János
Hardware: (=kemény áru)
Óravázlat Készítette: Kucsera Mihály, Toldi Miklós 2010.
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Grafika alapfogalmak.
Bevezetés az informatikába
Minden, amit a nyomtatókról tudni érdemes
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
Kimeneti perifériák Longera Tina, Longera Renáta, Orosz Szilvia.
Perifériák és jellemzőik
Bemeneti, kimeneti egységek
Informatika 6. osztály Nyomtató
A számítógép perifériái
A nyomtató.  A nyomtató egyike a leggyakrabban használt kiviteli egységeknek.  A legfontosabb feladatuk, hogy az információt nyomtatott, az ember által.
Nyomtatók Készítette: Papp Levente Felkészítő tan.: Őszi Katalin Iskola: Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 5300, Karcag Kálvin utca 2.
Kiviteli perifériák  Minden jog fenntartva.
FÜLEMÜLE ORSZÁGOS INFORMATIKA VERSENY A nyomtatók Készítette: Szöllősi Anna Osztály: 6.a Felkészítő tanár: Kovács Balázs Iskola neve: Budai Városkapu iskola.
Készítette: Ulmann Ákos Felkészítő tanár: Vargáné Gyömrei Anita Iskola neve és címe: Orosházi Vörösmarty Általános Iskola, 5900 Orosháza Vörösmarty u.
Kimeneti perifériák.
Balaton Marcell Balázs
Nyomtatók.
Az információ.
NYOMTATÓK.
A számítógép felépítése
I/O perifériák.
Előadás másolata:

Nyomtatók

A nyomtató feladata A nyomtató feladata, hogy az információt papíron (esetleg fólián, CD-n ...) megjelenítse. Gyakran használt kiviteli (output) periféria

Nyomtatók csoportosítása: Ütő (impact) nyomtatók Kalapács vagy tű segítségével egy festékszalagon keresztül nyomnak a papírra egy karaktert vagy jelet (pl. mátrixnyomtató) Nem ütő (non impact) nyomtatók A képet a papírra különböző leütés nélküli technológiák segítségével viszik fel (pl. tintasugaras nyomtató, hőnyomtató, lézernyomtató)

A nyomtatók jellemzői Nyomtatási sebesség Nyomtatási minőség (lap/perc) (karakter/másodperc) Nyomtatási minőség A nyomtatott kép minősége annál jobb, minél sűrűbben vannak és minél kisebbek a rajzolatot felépítő pontok. DPI, (Dot Per Inch, azaz hogy egy hüvelyk hosszú vonal hány pontból áll).

Mátrixnyomtató Ütő (impact) típus Működési elv: Egy a papír és a nyomtatófej között elhelyezkedő festéket tartalmazó szalagból kis tűk ütése hatására festék préselődik a papírra. Hátrány: Rossz nyomtatási minőség, nagy zaj, igen kicsi nyomtatási sebesség. Előny: Alacsony ár, kis üzemeltetési költség és több példány egyszerre történő nyomtatása.

Tintasugaras nyomtató Nem ütő (non impact) típus Működési elv: Apró fúvókákból kilövellő tintacseppek segítségével állítják össze a képet a papíron. Egy nyomtatófej akár több száz fúvókát is tartalmazhat. Hátrány: Magas üzemeltetési költség Előny: Alacsony ár viszonylag jó minőségű nyomtatás (a felbontás lehet akár 600 dpi)

Színes tintasugaras nyomtatók A négy színnek (cián, magenta, sárga, fekete) megfelelően rendszerint négy festékpatront alkalmaznak. Több nyomtatótípus esetén egy festékpatronban több szín található, így csökkentve a festékpatronok számat 2-re (színes és fekete).

Lézernyomtató Nem ütő (non impact) típus Működési elv: A nyomtató egy fényérzékeny hengert tartalmaz, amelyet kezdetben pozitív elektromos töltéssel töltenek fel. A forgó hengerre a képet lézersugár rajzolja. Az érintett pontokban negatív töltés jön létre, amely magához vonzza a pozitív töltésű festékport. A kép átkerül a henger alatt áthaladó, és előzőleg pozitívra töltött papírra. Végül egy fűtőhenger a papírra égeti a festékszemcséket.

Lézernyomtató Hátrány: Előny: Magas ár Előny: alacsony üzemeltetési költség gyors és jó minőségű nyomtatás A lapnyomtatók csoportjába tartozó eszköz. Nyomtatás előtt az egész oldalt előkészíti a memóriában.

Színes lézernyomatók Az egyetlen fényérzékeny hengeren a lézersugár négyszer fut végig. A színek (cián, bíbor, sárga és fekete) egymás után kerülnek fel hengerre, majd onnan a papírra. Fotóminőségű képek állíthatók elő.