Természetvédelmi közösségek Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Beszámoló a SIOSZ eddigi tevékenységéről Összeállította: Fuhrmann Géza.
Advertisements

A fényképezés alapjai Szerző: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
Akció a civil-nonprofit szervezetek méltóságáért! SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért november 27.
„Útközben” – nyitókonferencia Budapest – szeptember 24. Új módszerek alkalmazási tapasztalatai esetismertetésen keresztül TÁMOP /
TÁMOP Mozgáskorlátozottak interaktív honlapja.
Soproni Polgárőr Egyesület1 KOrszerű Megelőzési Program = KOMP, amely „egy biztonságosabb jövőbe visz". Tájékoztató.
Zsűrizés és értékelés. Alapelvek az értékelésben • Saját szakterült értékelése • Max. 100 pont/ forduló; plusz pontokra lehetőség • Nyilvános numerikus.
Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.
Add tovább! Fiatalokkal a települési közösségekért! – országos mozgalom A fiatalok részvételének fokozása a közjóért!
Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai adjunktus Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai.
Adatok a romániai 1- és 2%-os kampányokról Határtalan Civil Nap, Budapest, május
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, május 27. A program.
1 Pont, 3 Szervezet Unió Alapítvány •A helyzethez képest életben maradtunk •Árvíz, rémhírek, rossz idő •Működtettük, túléltük •Az első pályázat.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Kecskemét, április 2O.Készítette: Ramháb Mária A kistelepülési könyvtári ellátás korszerűsítésének lehetőségei Informatikai és Könyvtári Szövetség.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Összeállította: Sütő Szilvia iskolapszichológus
Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége november.
Civil programok kommunikációja, a CSR-hez való kapcsolódás lehetséges módjai Dr. Győri Zsuzsanna KÖVET Egyesület október 24.
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
Pályázatírás és forrásteremtés Fiatalok az Ifjúságért Egyesület - FIE.
„ TEszedd ” ( 2011) „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság Budapest dr. Rácz.
Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Többcélú kistérségi társulások működési szabályai, zavarai
Közösségi oldalak használata
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban október 24. Baktalórántháza Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka Kék Pont Alapítvány.
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar Leader program végrehajtásának fontosabb tanulságai és a nemzetközi együttműködés lehetőségei Dr. Finta István.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
„New Hungary” Rural Development Programme Győr, április 27–28. Gönczi Zsolt Ügyvezető igazgató A vidék fejlesztésének titka – a civil szerveződés.
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
A CivilTech program nyújtotta lehetőségek civil szervezetek számára Tóth István, Bács-Kiskun Megyei CISZOK Kecskemét, NCA képzés.
Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége PATHWAYS II. Záró konferencia Fogyatékossággal élő fiatal felnőttek társadalmi.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
MAGYAR GYERMEKLABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
ban született a francia Le Haye-ben - jezsuita és katonaiskolában tanult - sokat utazott, pl. Magyarországon is - Ulm-ban misztikus álmot látott:
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Saját weboldal a felfedezett kunhalmotoknak Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Más lettem? Más lettem. Polgár Fanni
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
MOBIL JÁTSZÓTÉR Önkénteskedj velünk! GYEREKESÉLY PROGRAM
Projektirányítás – kifejtős kérdések Feladatsor. 1. Adja meg a PCM szakaszait!
INNOVÁCIÓ A GYAKORLATBAN Alapellátás új minőségben
Iskolaszociológia Az iskola világa Iskola és közösség Oktatás és társadalom.
Kardosné Gyurkó Katalin A család jövője – a nagycsaládosok
Erre használom az internetet
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
A BIIRSZ tegnap, ma és holnap;
Előadás másolata:

Természetvédelmi közösségek Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.

Természetvédelmi közösséget lehet alapítani és már meglévőhöz csatlakozni akár egyénileg, akár csoport szinten.

Közösségek: iskolai természetvédelmi szervezetek baráti körök, klubok helyi természetvédelmi egyesületek, alapítványok megyei természetvédelmi egyesületek, alapítványok regionális természetvédelmi egyesületek, alapítványok országos természetvédelmi egyesületek, alapítványok nemzetközi természetvédelmi egyesületek, alapítványok természetvédelmi szövetségek, ernyőszervezetek állami természetvédő szervezetek, önkormányzatok, Minisztériumok nonprofit gazdasági szervezetek (nonprofit kft, kht)

Nonprofit szervezetek A nonprofit szervezetek legtöbbje nyílt szervezet, mely azt jelenti, hogy ahhoz bárki csatlakozhat, ha egyetért annak alapító okiratával, alapszabályával.

Önkéntes munka Ezeknél a természetvédelmi szervezeteknél önkéntes munka végezhető, melyről írásos együttműködési megállapodás készül, és az itt eltöltött idő beszámít a gyakorlati időkeretbe a tanulmányokhoz, továbbá referenciaként használható a későbbi munkavállalás esetén.

Iskolai szervezet Iskolai szervezeteket a tanárok és az igazgatói testület jóváhagyása mellett hozhattok létre. Ahol létezik, kérjétek a Diákönkormányzat segítségét a folyamat elindításához. Ahol nincs ilyen szervezet, forduljatok osztályfőnökötökhöz, igazgatótokhoz.

Felnőttek természetvédelmi szervezetéhez csatlakozás Kérdezzétek meg szüleiteket, tanáraitokat, hogy milyen szervezetek érhetőek el a településeteken, és kérjétek meg, hogy mutasson be Benneteket a szervezet vezetőjének. Használhatjátok az internetet a kutatáshoz, ha a településetek nevét beütitek a keresőbe, és szókapcsolatokkal kerestek: Abony természetvédelem, Kecskemét természetvédő, Püspökladány természetvédelmi, stb., értelemszerűen a saját településetek nevét használva. Kulcsszavak kereséséhez használjátok a szinonima szótárat, és a Google kulcsszóválasztó eszközt (Google Keywords Tools).

Konkrét tervekkel, célokkal keressétek fel a szervezetek vezetőjét. Ezeket a célokat megfogalmazhatjátok magatoknak úgy is, hogy az interneten utánajártok az adott civil szervezet munkásságának, rákerestek megvalósított projektjeikre, és elhelyezitek magatokat a szervezetben.

Segítő kezekre mindig szükség van, és a legegyszerűbb munkákból, melyet rátok bíznak, rengeteget tanulhattok. (Pl. szórólapterjesztésre kérnek meg, mely során sok emberrel fogtok beszélni, ezáltal fejlődik a kommunikációs képességetek, szókincsetek, megtanultok kerek, tömör mondatokban válaszolni, egyben elmélyítitek ismereteiteket. Nem utolsósorban fejlődik személyiségetek is, hiszen igen sokfélék vagyunk, mindenki másképp gondolkodik ugyanarról a dologról. Rendkívül élvezetessé lehet tenni a megfigyelésekkel a legegyszerűbb munkát is.)

Referenciakérés Ne felejtsetek el évente referenciát kérni, valamint vezetni az elvégzett munkákat, és lejegyezni gondolataitokat egyes kérdésekben, amik éppen foglalkoztatnak. Felnőttként érdekes lesz majd visszanézni ezeket a naplókat, és inspiráló, hogy folytassátok a megkezdett munkát.)

További információk oldalunkon találtok információkat az önkéntes munkákkal kapcsolatosan.