Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft."— Előadás másolata:

1 Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.
Védett növények Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.

2 Növények védettségéről
Kaán Károlynak köszönhetjük, hogy 1931-es könyvében ismertette a védelemre érdemes fajok listáját. között kezdték védelembe venni az első növényeket Ekkor nyilvánították védetté a botanikus kerteket, arborétumokat KTM 12/1993. sz. -> 521 faj került védelem alá

3 Néhány védett fajunk eszmei értéke
Báránypirosító – 5000 Ft Csillagos nárcisz – Ft Dalmát csenkesz – 2000 Ft Epergyöngyike – 5000 Ft Fekete ribiszke – Ft Homoki cickafark – 2000 Ft Leánykökörcsin Ft

4 Herbáriumokról A felsorolásból is látszik, hogy a növények gyűjtése nagy körültekintést igényel. Herbáriumok készítéséhez a védett növények nem használhatóak fel. Herbáriumokhoz a védett növényekről fotó készüljön. Mára a védett fajok száma: 632 db.

5 Gyakorlat 1. Oldalunkon találtok néhány védett növényfajt, ezeknek keressétek ki a jelenleg hatályos eszmei értékét. Vitassátok meg, hogy miként lehet fellépni a védett növények érdekében? Vajon miért az adott értéken állapították meg?

6 Gyakorlat 2. Válasszatok ki egy kunhalmot!
Melyik Nemzeti Park területén fekszik? Mérjétek fel a növényvilágát a honlapon található módszerekkel! Állítsátok össze a védett fajok listáját! Határozzátok meg az adott kunhalom növényzetének eszmei értékét!

7 Gyakorlat 3. Mely növényeket javasolnátok védelemre?
Mi indokolja a védelmét? Mekkora értéket tulajdonítanátok egy példány eszmei értékének? Mit jelentenének ezek a számok egy adott kunhalom esetében?

8 Gyakorlat 4. Tervezzetek marketing kampányt egy védett növény számára!
Milyen eszközöket használnátok a megismertetésére? Kikhez szólna a marketing kampány? Honnan szereznétek meg a megfelelő forrást?

9 Gyakorlat 5. Válasszatok ki egy védett növényt és dokumentáljátok az előfordulását Magyarországon! Milyen információs csatornákon juthattok információkhoz? Soroljátok fel őket! Használjátok a lehetséges információforrások mindegyikét!


Letölteni ppt "Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések