Dr Sediviné Balassa Ildikó: JUBILEUM UTÁN A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS JÖVŐJE Munkakultúra – Szakképzési Modellek OKTÁV RÁCIÓ 2009. február 4-6.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
STRATKOM Kft ÖSSZEFOGLALÓ A SZAKKÉPZÉS IRÁNYAIRÓL ÉS ARÁNYAIRÓL FOLYÓ ESZMECSERÉKRŐL "A kormány szakképzés-fejlesztési koncepciója az új szakképzési törvény”
Advertisements

„Szakmai gyakorlat a felsőfokú szakképzésben” WORKSHOP A szakmai gyakorlat megszervezése gazdálkodó szervezetnél, gyakorlóhelyek kiválasztása, minősítése.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
A FELNŐTTKÉPZÉS SAROKKÖVEI:
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A munkaerő-kereslet és –kínálat előrejelzését megalapozó kutatások a HEFOP 1.2 intézkedésének keretében.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
dr. Sediviné Balassa Ildikó Projektzáró konferencia
ÖT ÉVES AZ ÚJ OKJ ÖT ÉVES AZ ÚJ OKJ A tapasztalatok összegzése: Módosítások szükségesek!
Keresletvezérelt szakképzés
SZAKKÉPZÉS A FEJLESZTÉS ESZKÖZE
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
A Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola szempontjából
REGIONÁLIS SZAKKÉPZÉSI FÓRUM
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
A szakképzés jelene és jövője 7. Nevelésügyi Kongresszus augusztus 27. Dr. Szenes György főtitkár.
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
FELVETÉSEK A SZAKKÉPZÉS ÁTALAKÍTÁSÁHOZ Előadó: Szymczak Judit.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési fejlesztési munkája
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ
Dr. Veres Pál PhD szakmai tanácsadó Felsőoktatási helyzetjelentés Oktáv Ráció Munkakultúra – szakképzési modellek Hajdúszoboszló február 3-5.
Az FSZ-, a felsőoktatás és a munkaerőpiac Bánhidyné Dr. Szlovák Éva CSc. főiskolai tanár, igazgató Hajdúszoboszló Február 7. Budapesti Műszaki Főiskola.
Dr. Roóz József TÍZ ÉVES A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS VITAINDÍTÓ.
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS ÁLTALÁNOS ÉS SPECIFIKUS JELLEMZŐI HOGYAN TANÍTSUNK EREDMÉNYESEBBEN? TANÉVNYITÓ SZOLNOK, VIII.
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
10 ÉVES A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS. Prof. Roóz József 10 ÉVES A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS. Eredmények és feladatok. Prof. Roóz József AIFSZ Kollégiuma Egyesület.
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: TÉNYEK ÉS TERVEK A legfontosabb teendőink 2010-ben Munkakultúra - Szakképzési Modellek Konferencia Hajdúszoboszló, Február.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
Új paradigmák a FSZ képzés kereskedelmi szakmáiban Medvéné dr Szabad Katalin november 30.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
KÖZOKTATÁS, SZAKKÉPZÉS, A MUNKA VILÁGA MSZT HÁROMSZÉKI Tagozata Sepsiszentgyörgy szeptember 29. Dr. Szenes György elnök.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. üzleteiben
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
2008. június 12. MÁV Baross Gábor Oktatási Központ.
Takács Erika Zádori Zoltán
AZ ORSZÁGOS KÉPESÍTÉSI KERETRENDSZER 5. SZINTJÉNEK LEÍRÁSA JAVASLAT ÉS PROBLÉMAFELVETÉS Sediviné Balassa Ildikó Felsőfokú Szakképzés Kollégium Egyesület.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
A MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZAKKÉPZÉSI STRATÉGIÁJA
Az ÉMGK tagvállalatainak szakképzési igényei Miskolc, június. 09. Dr. Barkóczi István – ÉMGK elnök.
HEFOP és projekteredmények, hasznosíthatóság és egymástól tanulás Dr. Podruzsik Szilárd.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
P e r f e k t 2010/ október szakképzés - felnőttképzés stratégia szervezet problémák megoldások szervezés.
Alternativitás a szakképzésben Budapest október 14.
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Szakiskolai fejlesztési program
moduláris szakképzési szerkezet
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
Pályaválasztási Kiállítások 2008
Készítette: Farkasné Veres Edina
„Út a munkához”program
Előadás másolata:

Dr Sediviné Balassa Ildikó: JUBILEUM UTÁN A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS JÖVŐJE Munkakultúra – Szakképzési Modellek OKTÁV RÁCIÓ február 4-6

1.A felsőfokú szakképzés helyzete és megítélése ! (Hiányzik: objektivitás, adatokon, tényeken alapuló elemzés, konzultáció és döntés) - hátrányok 2.Eredmények (Honnan – hová ?) 3.Kiinduló pontok (Kiadvány – RFKB listák) 4.Hogyan tovább ? (Rövid távú és jövőt meghatározó feladatok - AIFSZ Egyesület) AZ ELŐADÁS VÁZLATA

AZ EREDMÉNYEK ÉS TÉNYEK:  Ma a felsőoktatásban tanulókból fő FSZ diák,  Stabil jogszabályi keret, jól működő intézmény- rendszer  Híd szerep a felsőoktatás és a középiskolák között  Erős szakmai, érdekvédelmi szervezet (AIFSZ Kollégium Egyesület)  Működő kreditbeszámítás a felsőoktatásba  Tartalomszolgáltatás – szaktanácsadás  Pályázati eredmények, fejlesztések HELYZETELEMZÉS

PROBLÉMÁK - MEGOLDÁSI LEHETŐSÉGEK KÍNÁLATI aspektus 1.Nem megfelelő a képzési szerkezet (Phare záró jelentés már jelezte), az új OKJ globális átalakítására nem volt lehetőség, a „rosszat vittük tovább) – KÍNÁLATI aspektus 2. A munkáltatók nem keresik, nem ismerik az FSZ képzések jelentős részét – KERESLETI aspektus 3. Nem a tényekre alapozott vélemények rontják a hitelét a képzéseknek és a végzetteknek 4. Nem kellően gyakorlatorientált volt ! – ÚJ OKJ 3 hónapos alkalmazási gyakorlat 5. Felnőttképzés számára rugalmas formák kínálata nem megfelelő és nem elegendő ! TÉNYEK ELEMZÉSE TÉNYEK ELEMZÉSE

A képzési szerkezet, melyet alapvetően a PHARE fejlesztés határozott meg, az új OKJ bevezetése módosítja (a teljes bevezetés késett !) KÉPZÉSI SZERKEZET KÉPZÉSI SZERKEZET

73,3 %,94904 fő A „Top 10” szakma az elmúlt 9 évben az összes diák (H/T) létszámának 73,3 %, fő TÉNYEK ÉS SZÁMOK

AZ ELSŐ 10 KÉPZÉS A TÉNYEK ÉS A SZÁMOK

AZ ELSŐ 20 KÉPZÉS A TÉNYEK ÉS A SZÁMOK Az első húsz szakmában tanulók az összlétszám 91.5 %-át teszik ki ! fő

A TÉNYEK ÉS A SZÁMOK 68 szakma volt, ebből 11 nem indult el soha. 37 szakmában képzettek összesen 8.5 %- át teszik ki az összes létszámnak !!!

Az első 9 évi eredmény: fő (100 %) HELYZETELEMZÉS: TÉNYEK Közgazdasági+ kereskedelem, marketing+ idegenforgalom, vendéglátás 55 % ( ) az összes lét- számnak

AZ RFKB döntés eredménye a Közép- Magyarországi Régióban FSZ KATEGÓRIÁBA SOROLÁSA Fejlesztendő Szintentartó Csökkentendő

FSZ Kollégium – együttműködésben: OKJ radikális változtatására (5.5 szint) 1.További elemzés (finomelemzések) és javaslat az OKJ radikális változtatására (5.5 szint) KÍNÁLAT módosítása a KERESLETNEK megfelelően 2.A kamarával és a munkáltatókkal közösen a szakmai gyakorlat megvalósítása – a KERESLET növelése, munkáltatói érdekeltség növelése felnőttek számára iskolai rendszerben, 3.A felnőttek számára iskolai rendszerben, de rugalmas képzési formákban (blended képzés) biztosítani a képzések indítását növekvő létszámmal (a kereslet adott !!!) – előzetes tudás beszámítással rövidebb képzés TERVEK ÉS FELADATOK – 1-6 hónap TERVEK ÉS FELADATOK – 1-6 hónap

4.A képzések munkaerő-piaci elfogadtatása, a RFKB-val való tárgyalás (új listák, új adatok) 5.Szakértői adatbázis létrehozása 6.Szakértők kiválasztása és felkészítése a vizsga- anyagok kidolgozására, e-fejlesztésre, előzetes tudás beszámítására (PLA), EKKR 7.Felkészítés a kamarákkal közös gyakorlati képzés megvalósítására 8.További pályázatok megvalósítása: Program- és tananyagfejlesztések, tartalomszolgáltatás 9.Tanártovábbképzés FELADATOK – FSZ Kollégium

Tanulás – tanítás – tananyagok, vizsga

Diákoldal a tanuláshoz

Külön szolgáltatások kiépítése A tagok számára ! HIRDETÉSEK, HÍRLEVÉL

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET !