Fejl ő d ő ökováros. Magyarország zöld szíve Zala megye, melybe szervesen beleillik a megyeszékhely, Zalaegerszeg dombos vidékével, sokszínű erdőtársulásaival.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Advertisements

A víz ökölógiai ismertetője
Kétéltűek az utakon – probléma és lehetőség Hogyan kapcsolódhatnak be a kétéltűmentésbe a diákok a közösségi szolgálaton keresztül? Kéri András Varangy.
Siófok és környéki hungarikumok
Természet Szerintem a természet nagyon jó dolog és igenis nagyon fontos .pl. mi lenne velünk növények nélkül? Vagy álatok nélkül ?Hát egyszerűen nem lennénk.
Víz világnapja 2014.
Felelősségteljes idegenforgalmi fejlődés Bükön
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Aquila Medical Center Alsóörs. Aquila Medical Center Alsóörs.
Eger-belváros környezeti problémáinak megismerése
A területfejlesztés dinamikája Magyarországon Egy f ő re jutó jövedelmek rendszere Európában és Magyarországon Készítette: Hollanda Timea.
A évi EMH kampány csatlakozási feltételei Hogyan szervezzünk sikeres és mégis költséghatékony városi kampányt? Szerencsi Éva Nemzeti Fejlesztési.
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Készítette: László Gergő.
6. osztály Mgr. Gyurász Szilvia Balassi Bálint MTNYAI Ipolynyék
A víz felhasználása.
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
Dél-Pesti szennyvíztisztító
A Szmog Hatásai Ózonlyuk kialakulása.
Géczi Glória III.évf.geográfus ELTE TTK
Talpon maradni.
Településhálózatunk. A Falvak és tanyák
5. NAP.
Készítette: Nagy Zsanett
A Biogáz (házilag) Felhívjuk a kedves nézők figyelmét, hogy ha a következő szövegek hallatán,illetve képek láttán valakinek bármilyen baja lesz, azért.
Cseh nyelvre fordította:
A Balaton földrajza.
Készítette: Horváth Mónika
Balaton.
„E-hulladék” Készítette: „El nem veszünk, csak átalakulunk” csapat Veszprém, 2012.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Természetismereti túra.
MINDENKI NYERTES Készült a az IRM (OBmB) támogatásával.
Ismerjük meg a szmogot kicsit közelebbről.
A JELI ARBORÉTUM A természettel bármikor és szinte bárhol találkozhatunk. De az arborétumban tett séták teljesen mások.
Atomerőmű Tervezet Herkulesfalva október 1. Gamma Atomerőmű-építő Zrt.
A könyvtár, mint közösségi tér. Tények a VPG könyvtáráról A könyvtár állománya: dokumentum Tartós tankönyvek:4 000 Periodikák :
A könyvtár, mint közösségi tér. Tények a VPG könyvtáráról A könyvtár állománya: dokumentum Tartós tankönyvek:4 000 Periodikák :
ELŐZETES FELADAT KOCKA POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
Szelektív hulladékgyűjtés az iskolában „Polgár az Európai Demokráciában” OTV 2007/2008 Készítette: Mókus örs.
Mocsáros dűlő Pestiest csapat Békés Márton Illés Dániel Kaszás Dóra Szabó Nóra CIVITAS.
Környezetszennyezés Kisújszálláson. Több, mint 300 lakossági bejelentés 128 illegális szemétlerakat Szemét az utcákon Leginkább iskolák és élelmiszerboltok.
Felszín alatti vizek védelme Felszín alatti vizek védelme A HASZNOSÍTÁS ALAPELVEI A HASZNOSÍTÁS ALAPELVEI Felszín alatti vizek védelme Felszín alatti vizek.
Orfűi desztináció (Sikonda, Magyarhertelend, Zöld völgy) Előadó: Horváth Viktória TDM menedzser, OrfűPécs,
A Balaton Régió környezeti állapotának értékelése
Vízszennyezés.
Szennyvíztelepi döbbenet
 Környezetünkre legalább annyi figyelmet kell fordítanunk, mint bármi másra az életben. A mai emberek nagyon keveset törődnek környezetükkel és egészségükkel.
Szent József Katolikus Általános Iskola
A Sió környezete és élővilága
Itt vagyunk mi.
AZ ÉV ÉLŐLÉNYEI
Szennyvíz-tisztítás.
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
Hortobágyi Nemzeti Park
Környezettechnika Bevezető Musa Ildikó BME VKKT. Természeti erőforrások használata.
VÍZSZENNYEZÉS Előadók: - Kató Dávid - Zagyi Patrik
Környezetszennyezés globális következményei:
A TISZA RÉSZVÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA AZ ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG ÉS A KÖZÉP – TISZA - VIDÉKI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG KÖZÖS SZAKMAI.
Mórahalom és Zákányszék települések szennyvízelvezetése és tisztítása KEOP
Duna-Ipoly Nemzeti Park. Elhelyezkedése Két nagy hegyvidéke: – Börzsöny – Dunazug-hegység A két hegységet a Dunakanyar választja el. – Területe:
Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINP)
ELMONDOM HÁT MINDENKINEK!
A Békás-szoros egy tektonikus eredetű szurdokvölgy, amelyet 1971-ben védetté nyilvánítottak, jelenleg a Békás-szoros a Nagyhagymás Nemzeti Park része.
A(z) xy szervezet (a társadalmi vállalkozást bemutató ppt)
Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület
LEADER pályázati lehetőségek az Innovatív Dél-Zala Helyi Akciócsoport területén önkormányzati szféra számára Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési.
Magyarország vízrajza
Előadás másolata:

Fejl ő d ő ökováros

Magyarország zöld szíve Zala megye, melybe szervesen beleillik a megyeszékhely, Zalaegerszeg dombos vidékével, sokszínű erdőtársulásaival és a Zala tiszta vizével.

Egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak, 2008-ban elnyerte a Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának legmagasabb díját, az Arany Rózsa-díjat. Azáleás-völgy

-Jeli arborétum mintájára hozták létre - A fokozottan védett növények kivágása, letépése szigorúan tilos!

A Parkerdő eredeti jellegét elvesztette, sétálóútjai korábban erdészcsillag alakját formálták Hatalmas parkjaival méltán nevezhetjük zöld városnak. Csácsi arborétum

- Egy tő értéke Ft! - Veszélyeztetett növény - Több mint töves állomány

Zala folyó: -126 km hosszú -Átlagos vízhozamú Gébárti-tó: -Gazdag halállomány -Patkó alakú -Félszigetén strand található

A környezetszennyezés az emberi társadalom környezetének kedvezőtlen irányú megváltoztatása Legáltalánosabb típusai: káros szennyezőanyagok kibocsátása, légszennyezés, vízszennyezés és talajszennyezés. Környezetszennyezés Zalaegerszegi Kőolaj Finomító

A talajszennyezés leggyakoribb forrásai a szemét- és hulladéklerakók. De sajnos a mi városunk sem makulátlan A következő képeket mi készítettük

A volt laktanya területét már csak illegális szemétlerakásra használják. Petőfi laktanya a városvezetés tervezi a beépítését (irodaépületek, sportlétesítmények)

A kommunális szemét probléma a Zala menti területek is érinti.

Mivel a szemetelés part menti területeket is érint, joggal merül fel bennünk milyen a Zala vízének minősége? A Zalavíz Zrt.-től kapott statisztikai adatok hosszas kiértékelése után megállapíthatjuk, hogy a Zala vize a szennyvíz bevezetők után is TŰRHETŐ. Zala folyó Szennyvíztisztító-telep

Javaslataink - Felszámolás helyi szinten, középiskolások bevonásával -T-További szemetelés megakadályozása (hulladékgyűjtők kihelyezése) - Horgászokat tegyük érdekeltté a vízpart tisztántartásában! - Illegális szemétlerakók feltérképezésé - Munkaterv kidolgozása a felszámolásukra (közmunka, önkéntes munka bevonásával) - Figyelemfelhívás

Készítette: Tráj Patrik Szappanos Miklós Kondor Bence Házi Bence Köszönjük a figyelmet!