Budapest nevezetességei!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Híres épületek a Reformkorban
Advertisements

Képeslapok a Dunáról.
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Összeállította: a szakkörvezető és a fotószakkör gyorssegély szolgálata Országjárás másképpen Bemutató a kollégium országjárás-vezető szakkörének szakmai.
Világörökségünk A budai vár.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Ahol élünk.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
PARLAMENT ( ).
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
A magyar huszárokról A huszár
Budapest mint világváros
Középületek.
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
Szendrő nevezetességei
Világ város születik: BUDAPEST
Készítette: Kleri Dzsenifer
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Greges Dániel
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Pécs turizmusa.
Budapest.
Készítette:Szőke Gréta
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
Klauzál Gábor Élete és munkássága!
Andrássy út Hősök tere Vajdahunyad vára
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
BUDAPESTI SÉTA 5. ÉVFOLYAM.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
DEBRECEN I. RÉSZ.
Készítette: Tóth Ildikó Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.
Anglia- Portsmouth.
Mátyás templom Készítette: Veszi Viktória.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Magyarországi művészet
Eger Télanyók csapata.
Susann Nordströms Orkester - True Love
London történelme kvíz
A világ 7. legszebb villamosvonalán
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
Szerbia – Szerb Köztársaság
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
SZÉKESFEHÉRVÁR.
Veresegyház.
Budapest Programajánló
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Szalay Petra, Almási Lilla
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
MAGYARORSZÁG SZÉP VAGY, GYÖNYÖRŰ VAGY EGER
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Kolozsvár.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Budapest nevezetességei! Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes gyógyfürdőváros. Az Európai Unió nyolcadik legnépesebb városa. A Duna két partján, az Alföld és a dombvidékek találkozásánál fekszik. Természetföldrajzi adottságainak köszönhetően a világ egyik legszebb fekvésű fővárosának tartják.

Szent István Bazilika A Szent István Bazilika Budapest legnagyobb temploma (Magyarországon a második legnagyobb). Szent Istvánról, az államalapítóról nevezték el. 1848-tól 1905-ig ápült Ybl Miklós, Hild József és Kauser József tervei alapján. Az V. kerületben található, a Szent István téren. 1 percre az Arany János u.-i metrómegállótól, vagy 5 percre a Deák térről. Itt található a Szent Jobb kápolna (Szent István király mumifikálódott jobbkezét őrzi, mely vallásos ereklye). Gyűjteménye számtalan egyházi művészeti alkotást tartalmaz, kupolája pedig gyönyörű panorámát kínál.

Parlament Magyarország legaprólékosabban díszített épülete, és Európa egyik legnagyobb parlamentje, az ország demokratikus politikai vitáinak központja. Kivételes látvány, kihagyhatatlan! Az V. kerületben található, a Kossuth téri metrómegállónál.

Halászbástya A neo-romantikus stílusú bástyakomplexus romantikus környezetet és nagyszerű kilátást kínál. A milleniumi ünnepségekre készült 1895-től1902-ig, Frigyes Schulek tervei alapján. Az I. kerületben található. Megközelíthető 21-es busszal a Moszkva térről, vagy 16-os busszal a Deák térről.

Hősök tere 1896-ban jött létre a Magyar állam ezeréves évfordulójára. A szoboregyüttes magyar királyok mellett a 7 alapító vezért és Árpád fejedelmet is felvonultatja. Itt található az Ismeretlen Katona Sírja. A VII. kerületben található, megközelíthető kisföldalattival.

Mátyás templom 1255 és 1269 közt épült, később 1471-ben nevezték el Mátyás Templomnak. A középkorban Buda főtemploma, („Mi Asszonyunk Szűz Mária” néven is ismert), Mátyás király óta pedig a magyar királyok koronázási temploma. A 20. század elején neo-gót stílusban építették újjá. Múzeuma felbecsülhetetlen értékű történelmi, vallási tárgyakat tartalmaz. Magyar királyok felravatalozási helye. Az I. kerületben található a Halászbástya mellett. Megközelíthető 21-es busszal a Moszkva térről, vagy 16-os busszal a Deák térről.

Vajdahunyad vára Életnagyságú másolat, melyet Alpár Ignác alkotott meg a milleneumi ünnepségekre 1896-ban. Tartalmaz épületeket, melyek különféle időszakokat és stílusokat jelenítenek meg. Otthont ad a Mezőgazdasági Múzeumnak. Mesterséges tó veszi körül, melyen nyáron csónakázásra alkalmas, télen pedig műjégpályává alakítható. A VII. kerületben található, megközelíthető a Hősök teréről.

Városliget Helyszín: VII. kerület, Sárga metróval (a legrégebbi metró a kontinensen) a Hősök teréig vagy a Széchenyi Fürdőig. Budapest második legjelentősebb parkja a Margitsziget után. Lenyűgöző múzeumok és kultúrális, történelmi, szórakozási pontok színhelye. Kiválóan alkalmas romantikus sétákra, vagy evezős csónak bérlésre.

Vidámpark Bár 1950-ben alapították, története régebbre nyúlik vissza. Elődje, a városligeti Angol Park több, mint 100 éves. A vidámpark ezért számos műemlékkel is büszkélkedhet, mint pl.az 1906-ban épült körhintával, vagy a hullámvasúttal. Egyéb játékokat is kínál: Elektromos autó, Barlangvasút, Gyermekpark, Álomhajó, Family Express, Szellemvasút, Go-cart, Elvarázsolt Kastély, Dodgem, stb. A VII. kerületben található, megközelíthető a Széchenyi Fürdőtől.