Dolceta - Pénzügyi ismeretek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lengvárszky Attila oktatási igazgató ETR konferencia Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóság „Csupán egyetlen siker létezik, hogy képesek vagyunk.
Advertisements

Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Lebovits Ágnes, Morvai Edit, Rádai Péter 2006 ProjektekésProjektfolyamatok TKA PBT-Projekt: Projektek és projektfolyamatok PROJEKTALAPÚ OKTATÁS Tempus.
The My Life - Az élet iskolája Önfejlesztő klub. Önfejlesztő klub képzései.
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
Mennyire projekt érett a mai magyar társadalom? 1022 Budapest, Bimbó út 3. Telefon/fax:
Varga István
Álmok… Caso não utilize a parte “voltando a sonhar” do modulo, favor deletar.
A nulla-bázisú költségtervezés
BEVEZETÉS A VÁLLALATGAZDASÁGTANBA 9.
A tervezés mint menedzsment funkció
Kecskemét, április 2O.Készítette: Ramháb Mária A kistelepülési könyvtári ellátás korszerűsítésének lehetőségei Informatikai és Könyvtári Szövetség.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Műszaki ellenőrképzés
Environmental Compliance Inspection Course Az ellenőrzés megtervezése.
Projektmenedzsment Erőforrás tervezés.
Sikeres, egészséges vagy örömteli szervezet? Készítette: Frank Ádám.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
A projekttervezés alapjai A „jó projekt” ismérvei
Komplex vezetési információs rendszer létrehozása.
Orvos szakmai programok illeszkedése az ágazati célkitűzésekhez „Építészet a Gyógyulásért 2010-Európai Uniós támogatással” konferencia.
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Az ellenőrzés, mint menedzsment funkció
Robert S. Kaplan – David P. Norton Csanádi Gábor Tamás C8ITGY 2007.
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
A szervezeteken belüli funkcionális területek kontrollingja
Kontrolling a kutatás-fejlesztésben
2009. december 8. Pomázi Gyula SZTE felsőoktatási stratégiai szakértő
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
II. Logisztikai tervezés
Termelésmenedzsment Production Management
Major Ildikó Osztályvezető-helyettes SAP/CO modulvezető
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Kerekasztalok tervezésének munkafolyamata Mikor lehet rá szükség? Mikor lehet rá szükség? 1. Ha egy adott település vagy klienscsoport szolgáltatásai forráshiányosak.
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
VÁLTOZÁSOK MENEDZSELÉSE A FELSŐOKTATÁSBAN DINYA LÁSZLÓ: VÁLTOZÁSOK MENEDSZELÉSE A FELSŐOKTATÁSBAN TANULMÁNYA ALAPJÁN A BEMUTATÓT KÉSZÍTETTE SARIC DÁNIEL.
Stratégiai döntéshozatal könyvtári környezetben (Könyvtármenedzsment) (4, 5)
Controlling feladata A controlling időbeli dimenziói: 1. Stratégiai
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
A költségvetés készítésének és elfogadásának folyamata
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
Személyes akcióterv.
A testépítés lépései a kitaró munkán át a végeredményig.
Gazdaság, politika, egészségügy- a furcsa háromszög Dr. Pusztai Erzsébet Egészségpolitikus, MDF.
Készíts költségvetést! Gazdálkodj okosan!
1 Költségvetés tervezés 6. előadás. 2 Tartalom A tervezési renaissance Az éves operatív terv Mitől függ az éves operatív terv hatékonysága?
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadásról.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
AZ ÖTLET Mit termeljek, mit gyártsak?. Hogyan hozzunk létre, hogyan működtessünk fenntartható szociális vállalkozást ?
Maximális teljesítmény
A családi költségvetés
12–13. Pénzügyi céljaink – tervezés A. Miért van szükség pénzügyi tervre? B. Hogy érhetjük el kitűzött céljainkat? C. Milyen erőforrásai vannak egy háztartásnak?
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
PÁLYÁZZATOK!. Miért pályázzunk? Elsődleges forrásteremtési lehetőség (fejlesztésre). Nagy mértékű támogatási forrás hívható le. ( %) Kimerülő egyéb.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás A projekt generáló szerepe, a továbblépés lehetőségei, komplex fejlesztési elképzelések.
Pénzügyi tervezés, megtakarítások
5–6. A családi költségvetés
Az Újbuda 60+ Program rendszerének legfontosabb elemei
Pénzügyi tervezés, megtakarítások
Vállalati terv bemutató
Vezetői Információs Rendszer
Üzleti terv bemutatása
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Ötletek mára és holnapra
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Cégnév Üzleti terv.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

Dolceta - Pénzügyi ismeretek Pénzügyi tervezés Dolceta - Pénzügyi ismeretek

Dolceta - Pénzügyi ismeretek Mi a pénzügyi tervezés? Pénzügyi tervezés: az a folyamat, amelynek során pénzügyi eszközökkel elérhető célokat jelölünk ki, elemezzük a kapcsolódó információkat, kialakítunk egy elképzelést a cél eléréséhez vezető útról és működésbe hozzuk a folyamatot. Minden a pénzgazdálkodáshoz kötődő lépést (bevétel, kiadás, hitelfelvétel, befektetés stb.) magában foglal. Dolceta - Pénzügyi ismeretek

Dolceta - Pénzügyi ismeretek Tehát … A pénzügyeid megtervezéséhez szükséged van: célkitűzésre ___________ elemzésre ___________ elképzelésre ___________ megvalósításra ___________ Ellenőrzésre, tervmódosításra Dolceta - Pénzügyi ismeretek

Lét és egyéb szükségletek A pénzügyi tervhez azonosítani kell a különböző szükségleteidet. Létszükséglet = ___________________ ________________________________ Egyéb szükséglet = _______________ Gondold végig, hogy mi tekinthető létszükségletnek és mi egyéb szükségletnek!  Dolceta - Pénzügyi ismeretek

Dolceta - Pénzügyi ismeretek Célok A célok olyan dolog, amit valaki el szeretne érni, meg szeretne valósítani. A céloknak pontosan meghatározottnak, mérhetőnek, elérhetőnek, reálisnak és időben kötöttnek kell lenniük. Honnan szerezhetsz megbízható információt? A célok kitűzése előtt mindig elemezd az információkat! Dolceta - Pénzügyi ismeretek

Milyeneknek kell lenniük a céloknak? R ______________ I ______________ Dolceta - Pénzügyi ismeretek

Milyeneknek kell lenniük a céloknak? Meghatározottnak Mérhetőnek Elérhetőnek Reálisnak Időben kötöttnek kell lenniük. Legyenek mindig rövid és hosszú távú céljaid is! Olyan céljaid legyenek, amelyek eléréséhez vannak erőforrásaid! Dolceta - Pénzügyi ismeretek

Készíts tervet Készíts egy folyamatosan vezess költségvetést! Legyen terved a pénzed felhasználására! Ezzel megkönnyítheted a céljaid elérését. Dolceta - Pénzügyi ismeretek

Dolceta - Pénzügyi ismeretek Ne feledd… A pénzügyi terv: Ellenőrizhetőbbé teszi a pénzügyeidet és az életedet Segít eldönteni, hogy mit és mit nem engedhetsz meg magadnak Láthatóvá teszi a pénzfelhasználásodat Segít a megtakarításaid megtervezésében Megkönnyíti a rövid és hosszú távú pénzügyi céljaid elérését Dolceta - Pénzügyi ismeretek

Néhány hasznos tanács… Igyekezz tudatos fogyasztóvá válni! Tanuld meg, hogyan kaphatod a pénzedért a legtöbb értéket! Erősítsd az akaraterőd és az önuralmad! Kerüld az ötletszerű vásárlást! Tartsd nyilván a kiadásaidat! Tanulj meg működő költségvetést készíteni! Értékeld rendszeresen a költségvetésedet! Házi feladat: készítsd el a költségvetésed! Dolceta - Pénzügyi ismeretek