Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Komplex vezetési információs rendszer létrehozása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Komplex vezetési információs rendszer létrehozása."— Előadás másolata:

1 Komplex vezetési információs rendszer létrehozása

2 Vezetői információs rendszer A komplex vezetési információs rendszer alatt azoknak a beszámolóknak az összességét értjük, amelyek a vállalat döntéshozóinak gyors, megfelelően aggregált döntés előkészítő információkat szállítanak.

3 Feladatok a beszámolási rendszer kialakításakor információ szükséglet meghatározása, információ beszerzés és előkészítés, a beszámolási rendszer - az abban foglalt információk és az információ átadás - teljes körű meghatározása, a beszámolás gyakoriságának megh., a beszámoló megfelelő vizuális formája, készítőjének és címzettjének kijelölése, elemzési eljárások meghatározása, beszámoló rendszer dokumentálása

4 Mitől függ a vezetés információ szükséglete? a vállalat gazdasági, társadalmi környezetétől, a vállalat nagyságától, a szervezeti- és jogi formától, magától az információ fajtájától, annak eseti vagy rendszeres jellegétől, a költségek és a jövedelmezőség meghatározásától.

5 1.Információ szükséglet meghatározás - Döntenünk kell hogy mely eljárást alkalmazzuk Leggyakrabban kikérdezéses módszerrel -Szempont az információ tömeg előállításának költsége A lényeges információk elveszhetnek az információk sokaságában. Csak a releváns információk kellenek. Csak a megengedhető tűréshatáron kívül eső eltérések. (Kritikus, beavatkozást igénylő területekre tudnak koncentrálni.)

6 2. Információ beszerzés és előkészítés Forrásokat egyértelműen ki kell jelölni. El kell dönteni, hogy mit kívánunk -a költségelszámolástól -a teljesítmény elszámolástól -a pénzügyi számításoktól -a mutatószámrendszertől, stb. Az információ beszerzéséért, előkészítéséért a megfelelő koordinációért felelős személyeket ki kell jelölni.

7 A beszámolási rendszer teljes körű meghatározása A beszámolási struktúra leírása: Jól elhatárolni az egységeket, melyekre külön tervezhetők és mérhetők az eredmények. Beszámolási rendszer második szintje: Üzemgazdasági egységek: Profitcenterek: Bevételek-Költségek Cost-centerek: Költségek Investment centerek: befektetések, beruházások

8


Letölteni ppt "Komplex vezetési információs rendszer létrehozása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések