ECOPOLIS 2008 Nemzetközi Nyári Egyetem és Workshop Százhalombatta, 2008. augusztus 11-14. Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens Szent István Egyetem, Biomassza.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szabványosítás és a szabvány fogalma, feladata
Advertisements

Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
A régiók kialakításának finanszírozási kérdései Vigvári András
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
Projektciklus- menedzsment (PCM)
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
KNOLL 1 Prof.Dr.,Dr.hc. Knoll Imre c.egyetemi tanár, MTA doktor Új törekvések a logisztikai közreműködésben BKF-HFF Kar Logisztika Szakirány II. Budapest,
Pelech Dávid Budapest Duna Kontakt Pont
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
A környezeti hatástanulmányok készítése vállalkozói szemmel
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
Fenntartható termelési és fogyasztási szokások ösztönzése akcióterv Szántó Szilvia Környezetfejlesztési Főosztály Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
AZ UNIÓS FEJLESZTÉSEK EX-POST ÉS IDŐKÖZI ÉRTÉKELÉSEI AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÉS A VISEGRÁDI ORSZÁGOK MEGKÖZELÍTÉSÉBEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSEK EX-POST ÉS IDŐKÖZI.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
A fenntarthatóság felé való átmenet helyi kérdései (Eger példája)
1. Bevezetés 1.1. Alapfogalmak
1 Gazdaság és környezet Előadó: Nagy Tamás. 2 Általános környezetvédelmi kérdések a vállalatoknál A gazdasági, piaci és környezeti körülmények miatt egyre.
9. szekció: Társadalmi válaszok, civil szektor Kalincsák István, Városfejlesztési és Fenntartási osztályvezető.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
IPARÁGAK VÁLTOZÁSA : HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS EVOLUCIONISTA SZEMSZÖGBŐL Bajmócy Zoltán egyetemi adjunktus Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar.
Vidékfejlesztés és a területfejlesztés kapcsolatrendszere
AZ ÁTALAKULÓ ÉLELMISZER-GAZDASÁG FŐBB TERÜLETI, TÁRSADALMI, KÖRNYEZETI ÖSSZEFÜGGÉSEI Prof. Dr. Villányi László Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi.
A Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió helye a Kárpát-medencében és gazdasági jellemzői Dr. (habil) Pál Ágnes főiskolai tanár HUNGARY, SZTE JGYTFK Sopron,
A GYÓGYTURIZMUS HELYZETE MAGYARORSZÁGON, FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI (THE POSITION OF MEDICAL TOURISM IN HUNGARY AND ITS DEVELOPMENT OPPORTUNITIES) Készítette:
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
Intézményi CO 2 menedzsment – Magyarország lehetőségei az emisszió kereskedelemben avagy a Karbon-hitelezés megvalósításának lehetősége a CO 2 csökkentést.
A logisztikai szolgáltató központok fejlesztésnek hatása az ország fejlődésére Dr. Zsirai István Közlekedéstudományi Intézet Kht. főmunkatárs, tanácsadó.
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
1 “Oly távol vagy tőlem és mégis közel...” Az Európai Unióval kapcsolatos attitűdök a hazai választók körében Göncz Borbála – Hegedűs István „Részvétel.
A vidéki tér sikertényezői
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV DR. NÉMETH IMRE AUGUSZTUS 7.
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
SKV MÓDSZERTAN ÉS FENNTARTHATÓSÁGI ÉRTÉKREND az Új Magyarország Vidékfejlesztési Tervre és Programra SKV Fórum Budapest, október 18. Env-in-Cent.
A Közös Agrárpolitika reformja és a magyar vidékfejlesztés Podmaniczky László Szent István Egyetem, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat “A magyar vidékfejlesztés.
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
A fenntartható minőségi turizmus, mint a Centurio program egyik kulcsterülete Hargita megyében Centurio Disszeminációs Szeminárium Szolnok, szeptember.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
2011 május 4.Budapest Települési stratégiai energiatervezés a Coach BioEnergy projekt keretében Budapest, május 4.
Környezetgazdálkodási alternatívák és kooperációs lehetőségek a Vajdaság és a Dél- Alföld határmenti területein Kovács András Donát PhD Geográfus, szociológus.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Ember és környezetének viszonya
Szabályozási módszerek Bándi Gyula. A módszertanok rendje Szektorális vagy integrált  az aktuális jogszabály  A jog és állam A környezethasználat beavatkozásaelfogadható.
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
TÁMOP /1-2F Méréstechnika gyakorlat II/14. évfolyam A környezetterhelés következményei.
1 A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben? Összegek, prioritások, programok,
Dr. Göndöcs István Pécs Mj. V. Hosszú és Középtávú Stratégia végrehajtása Javaslat a Pólus program fejlesztési irányainak kiegészítésére.
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
Tágabb, mint a kereskedelmi szerződések köre
A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben?
Előadás másolata:

ECOPOLIS 2008 Nemzetközi Nyári Egyetem és Workshop Százhalombatta, augusztus Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens Szent István Egyetem, Biomassza Gazdaságtani Kutatócsoport, Gödöllő STRATÉGIAI KÖRNYEZETI VIZSGÁLATOK (SKV) szerepe és jelentősége a gazdaságfejlesztésben

Bevezetés A fejlett gazdaságú országokban, az 1960-as években döbbentek rá arra, hogy a korlátlan ipari fejlődésért az emberiségnek súlyos árat kell fizetnie. A fejletlen gazdaságú országokban a fejlődés most érte el a kritikus szintet (India, Kína, Brazília stb.)

Irányított fejlődés Hazánkban (EU) megengedhetetlen az, hogy a környezetvédelem ne integrálódjon, követelményei, szempontjai ne épüljenek be, ezen fejlesztési programokba. Jellemző fejlődési, fejlesztési hibákat figyelhetünk meg az új EU tagországok esetében (hulladékgazdálkodás, útfejlesztés). Az ázsiai országokban, az erőltetett fejlesztések okozta környezeti katasztrófák nagyon demonstratívak, és jól tükrözik a bekövetkezett gazdasági kudarcokat is.

A STRATÉGIAI KÖRNYEZETI VIZSGÁLATOK (SKV) SZEREPE A stratégiai környezeti vizsgálat nem egy- egy konkrét beruházásra vonatkozik, ahol a terv elfogadása, vagy el nem fogadása a tét, hanem átfogó fejlesztési koncepció vizsgálata során, nagyobb volumenű fejlesztési programoknál, területi és más, a beruházási szint felett elhelyezkedő tervezéseknél. Térségi, megyei, regionális, interregionális vagy magasabb tervezési szinten hangolhatja össze gazdasági szempontokat a társadalom fenntartható fejlesztésének értékrendszerével.

Az SKV hatása Az SKV hatást képes kifejteni arra, hogy  A környezeti szempontok áthassák a döntéseket.  Intézményi harmónia és integráció jöhessen létre különböző ágazatok között.  A környezeti ártalmak megelőzhetők legyenek, a méltányosság és nyilvánosság részvételi szempontjai megfelelően érvényesüljenek.

SKV köteles szektorok Az alábbi területekre készülő tervek és programok esetében határozták meg kötelező jelleggel stratégiai környezeti hatásvizsgálat elvégzését: a mezőgazdaság, az erdészet, a halászat, az energia, az ipar, a közlekedés és szállítás, a hulladékgazdálkodás, a vízgazdálkodás, a telekommunikáció, a turizmus, a település- és vidékfejlesztés, a területrendezés

Az SKV kapcsolati rendszere STRATÉGIA Előzetes vizsgálat Részletes elemzés Erőforrás elemzés Gazdasági elemzés Környezet i elemzés Hatásvizs- gálat Regionális fejlesztési program projektjeinek meghatározása STRATÉGIAI KÖRNYEZETI VIZSGÁLAT PROGRAM MEGVALÓSÍTÁS MONITORINGOZÁS - VISSZACSATOLÁS

Elérhető eredmény A SKV tulajdonképpen azokat a projekthatásokat próbálja meg összegezni, főként a regionális tervezések, fejlesztések során, amelyeket az alapvető gazdasági kalkulációk elkészítésekor nem, vagy csak alig vesznek figyelembe. Az SKV-vel feltárt, a legtöbb esetben, költségben vagy elmaradó haszonban ki nem fejezett változásokat tehát az SKV módszertanon belül is célszerű monetárisan kifejezni, mert a döntéshozatali mechanizmusokba így egyértelműen és mértékadóan figyelembe vehetők lesznek. Ezekkel a kiegészítésekkel tehát az SKV a jövőben megfelelő alapot adhat a fenntarthatósági szempontoknak is megfelelő gazdasági döntések meghozatalához, melyek össztársadalmi szinten is jóléti maximumok elérését célozhatják meg.

Következtetés A Stratégiai Környezet Vizsgálat legnagyobb érdeme lehet, hogy a regionális szintű tervek, programok esetében - a tényleges környezeti hatások olyan nagyszámú hatásviselőt és olyan nagy területet érintenek - az előzetes elemzések célja nem csak a változások mértékének egy-egy helyre, vagy hatásviselőre vonatkozó becslése, hanem sokkal inkább a változások irányának egy-egy régióra vagy országrészre való kivetítése és elemzése. Ezen tényezők ismeretében végrehajtott fejlesztések ugyanakkor sokkal jobban beágyazódnak a szűkebb és tágabb értelemben vett lokális gazdasági környezetbe, valamint a piacba!

Összefoglalás Ezen vizsgálati módszer alkalmazásával jól bizonyítható, hogy a társadalmilag és gazdaságilag optimális szennyezési szintek kialakulása, kialakítása nem lehetetlen feladat a regionális tervezési folyamatok vonatkozásában. A tervezési aspektussal elérhető továbbá, hogy környezetvédelmi kérdések a tervezés folyamatában ne legyenek sem alulbecsülve, sem túldimenzionálva, azaz ne keletkezhessen olyan társadalmi károk, illetve gazdasági előnyök, amelyek a környezeti elemek túlhasználatából, vagy egyszerűen alulértékeléséből származnak.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!