Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A logisztikai szolgáltató központok fejlesztésnek hatása az ország fejlődésére Dr. Zsirai István Közlekedéstudományi Intézet Kht. főmunkatárs, tanácsadó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A logisztikai szolgáltató központok fejlesztésnek hatása az ország fejlődésére Dr. Zsirai István Közlekedéstudományi Intézet Kht. főmunkatárs, tanácsadó."— Előadás másolata:

1 A logisztikai szolgáltató központok fejlesztésnek hatása az ország fejlődésére Dr. Zsirai István Közlekedéstudományi Intézet Kht. főmunkatárs, tanácsadó II. CEBC Logisztika Konferencia

2 Magyarország logisztikai igényeinek átalakulása az EU csatlakozásunk következményeként.

3 Az európai integrációs folyamatok áruszállítási rendszerekre gyakorolt hatásai a logisztikai szolgáltató központok kialakításának kedvez, mivel nő a beszerzések földrajzi távolága, az áruszállítás fel- és leadóhelyei zömében nagy forgalmú csomópontokra koncentrálódnak, Magyarországon ilyenek a logisztikai szolgáltató központok létesítésére kijelölt helyeknek, a JIT-elv alkalmazásának jelentősége nő, mivel a termelési folyamatok további korszerűsítésével a termelékenység alig javítható, tartalékok szinte csak a szállítás és a raktározás területén találhatók.

4 A magyar logisztikai szolgáltató központok hálózat jelenlegi értékeléséről

5 A magyar logisztikai szolgáltatók hálózati rendszerében elkészült a három szintű koncepció;  legnagyobb mértékben az országos logisztikai szolgáltató központok, teljesítik, amelyek vasútra- közútra, illetőleg kedvezőbb esetben vasútra-közútra és kikötőre épülnek,  alacsonyabb szinten teljesítik a regionális közpon- tok (nem biztos a vasúti kapcsolat, szolgáltatásuk kevésbé kiterjedt, stb.),  és részt vesznek a célok elérésében az egyéb logisztikai szolgáltatók is, mivel segítenek a szolgál- tatási rendszert felépíteni.

6 A logisztikai központok rendszere, működése

7

8

9 A magyar logisztikai szolgáltató központok kombináltszállításra alapozott fejlesztési koncepciójáról

10 Magyarország kombináltszállítási és logisztikai szolgáltató központok fejlesztési stratégiájának alapvető feladatai: A logisztikai szolgáltató központok kombiterminál alapuló országos rendszerének fejlesztését támogatni kell. A logisztikai szolgáltató központok és a kombináltszállítás infrastruktúra fejlesztését kiemelten kell kezelni. A logisztikai szolgáltató központokba indokolt telepíteni mindazon kihelyezett jelleggel működő hivatalokat, amelyek racionális működését nagy áruforgalom teszi lehetővé és a bővülő szolgáltatások egyben vonzóvá teszik magukat a központokat is. Közös fejlesztés során ki kell használni a terminál és a központ között a beruházási költségek gazdaságos megosztásának lehetőségét. Fel kell készülni a logisztikai szolgáltató központok fejlődése által generált kombinált szállítási igény növekedésére, elsősorban vasúti eszközpark fejlesztéssel.

11

12

13

14

15 Közúti export – import forgalom

16

17

18

19

20 A koncepció megvalósulásának hatása a közlekedési munkamegosztásra

21

22

23 A koncepció megvalósulásának hatása a gazdaságra.

24

25

26 A logisztikai központok gazdasági és környezetvédelmi hatásairól

27

28 euró/t


Letölteni ppt "A logisztikai szolgáltató központok fejlesztésnek hatása az ország fejlődésére Dr. Zsirai István Közlekedéstudományi Intézet Kht. főmunkatárs, tanácsadó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések