Űrlapok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Microsoft Excel 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Advertisements

Gazdasági informatika
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról november
Elektronikus levelezés [webmail]
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
MICROSOFT - WINDOWS operációs rendszer
COMMERCEGATE Az új fizetési mód rövid bemutatója.
Felhasználó barátság eszközei
Készítette: Szobonya Ferenc
HTML űrlapok kezelése és feldolgozása PHP segítségével
Bekezdésformázás.
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
A Tudásközpont levelezőrendszerének rövid bemutatása
WEB Technológiák Dr. Pance Miklós – Kolcza Gábor Miskolci Egyetem.
WEB Technológiák Coldfusion ME Általános Informatikai Tsz. dr. Kovács László.
Access-Űrlapkészítés
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
Szövegszerkesztés.
Táblázatkezelés Az Excel.
Vizuális Programozás 2. Előadás Készítette: Sipeky Attila egy. adj. PTE PMMK MIT.
Webszerkesztés Stíluslapok (CSS).
Webszerkesztés Űrlapok a HTML-ben. Űrlap létrehozása Űrlapunk tartalma a … elemek között fog helyetfoglalni Egy lapon több űrlap is elhelyezhető Több.
WEB Technológiák ISAPI ME Általános Informatikai Tsz. dr. Kovács László.
Függvények III Logikai függvények. Hamis A HAMIS logikai értéket adja eredményül. HAMIS( ) A függvény alkalmazása helyett egyszerűen beírhatjuk a HAMIS.
Bevezetés az informatikába 9. előadás
Formanyomtatványok létrehozása Dreamweaverrel E-business 6. előadás.
Űrlapok és keretek.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
HTML nyelv.
Internet Sales 2010 Budapest. 2 Új ISA elérhetősége 2. lépés: Bejelentkezés a rendszerbe a MOL Nyrt-től kapott „Név” és „Jelszó”-val:
Delphi Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Visual Basic 2008 Express Edition
SDI Selective Dissemination of Information Az Aleph integrált rendszer szolgáltatása az SDI, amely egy elektronikus témafigyelés a könyvtári rendszeren.
HTML 2. Űrlapok
Illés Zoltán ELTE Informatikai Kar
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Internet, Elektronikus levelezés
Webprogramozó tanfolyam
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Kördokumentumok 1..
Webprogramozó tanfolyam Űrlapok (form-ok). Űrlapok a HTML-ben Biztosan mindenki találkozott már vele – Űrlap példapélda Felhasználási lehetőségei – Regisztráció,
Illés Zoltán ELTE Informatikai Kar
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Bevezetés az informatikába 8. előadás Dokumentumkészítés számítógéppel II.
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
Java web programozás 2..
8. osztály Beszúrás. Töréspont  Kurzor elhelyezése.  Beszúrás menü, töréspont parancs.  Vagy CTRL + ENTER.  Oldaltörés.
Java web programozás 6..
Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.
Bekezdések formázása 2..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
FIR fejlesztések, változások március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.
Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek.
Kép készítése számítógép segítségével
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Informatikai rendszerek
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Módosító lekérdezések
Alkalmazott Informatikai Tanszék
ListBox CheckedListBox TextBox
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata október Skultéti Attila
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Adatbevivő forma tervezése Epicollect Androidos alkalmazáshoz okostelefonra Ambrus András.
Internet, Elektronikus levelezés
Alkalmazott Informatikai Tanszék
Táblázatkezelés Az Excel.
Előadás másolata:

Űrlapok

Beszúrás-Űrlap-Űrlapkészítés Az űrlapok összes eleme a <FORM name=az űrlap neve action=url method=küldés típusa enctype=kódolás típusa> Űrlapmezők definiálása </FORM> Tag-eken belül helyezkedik el. Beszúrás-Űrlap-Űrlapkészítés

ACTION= az űrlap elküldésekor végrehajtandó feladat, melyet az ACTION= az űrlap elküldésekor végrehajtandó feladat, melyet az URL segítségével adhatunk meg. 1.eset: az űrlap kitöltése után az eredményt egy e-mail címre továbbítjuk, ekkor az URL: mailto: valaki@valahol.hu 2.eset: az űrlapot egy a szerveren futó CGI program dolgozza fel, ekkor az URL: http://www.eszi.hu/cgi-bin/feldolgoz.cgi METHOD= (elhagyható), azonban ha az ACTION paraméterrel egy CGI programra hivatkozunk, akkor itt megadhatjuk hogy a megjelenítő milyen módon küldje át az adatokat a szerveren (GET vagy POST). Ha emailben küldünk adatokat, akkor METHOD= „POST” paramétert használjuk. ENCYTPE= az elküldött adatok kódolási típusát állíthatjuk be. Ha az adott űrlap tartalmát emailen keresztül küldjük el, akkor célszerű text/plain kódolást beállítani és így olvasható marad a szöveg.

Egyszerű szövegbekérés Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Szöveg <INPUT type=TEXT name=név (mező azonosítására szolgál) value=”alapérték” (ami a szövegablakban lesz) size=szövegmező mérete (karakterben) maxlength=max. beírható szöveg hossza (karakterben)>

Jelszó bekérése Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Jelszó <INPUT type=PASSWORD name=mező azonosítója size=bekérési mező hossza maxlength=maximálisan bekérhető karaktermennyiség value=”alapérték”>

Hosszabb szöveg bekérése Beszúrás-Űrlap-Szövegterület <TEXTAREA name=mezőazonosító rows=sorok száma cols=oszlopok száma> Szövegmezőben alapértelmezettként megjelenő szöveg </TEXTAREA>

Checkbox Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Jelölőnégyzet Kétféle értéket vehet fel: igaz vagy hamis. Csak az igaz értékeket küldi el. Egyszerre több válasz lehetséges. <INPUT type=CHECKBOX name=mezőazonosító value=érték CHECKED> A VALUE értéke mindig ugyanaz. Alapértelmezettként kijelöl

Rádió gomb Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Rádiógomb Kétféle értéket vehet fel: igaz vagy hamis. Csak az igaz értékeket küldi el. Egyszerre csak 1 válasz lehetséges. <INPUT type=RADIO name=mezőazonosító value=érték CHECKED> A NAME paraméter állandó. Alapértelmezettként kijelöl

Menü készítése Beszúrás-Űrlap-Választólista <SELECT name=mezőazonosító size=megjelenítendő sorok szám MULTIPLE> <OPTION value=érték SELECTED> </SELECT> Ha a SIZE értéke 1, akkor legördülő menüt kapunk. Több választási lehetőség CTRL billentyűvel Alapértelmezettként kijelöl

Fájl feltöltése (tallózás) Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Fájl <INPUT type=FILE name=mezőazonosító>

Űrlap elküldése nyomógomb: Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Elküldés gomb Az űrlapon kitöltött adatokat elküldi az ACTION-ba megadott helyre. <INPUT type=SUMBMIT value=”gomb felirata”> Törlés gomb: Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Visszaállítás gomb Az összes mező értékét az alapértékre állítja vissza. <INPUT type=RESET value=”gomb felirata”>

Mezőcsoportok Beszúrás-Űrlap-Mezőcsoport beszúrása Az űrlapmezőket (az űrlapon belül) úgynevezett logikai csoportokba foglalhatjuk. <FIELDSET> <LEGEND align=a felirat vízszintes igazítása> csoportfelirat szövege </LEGEND> Űrlapmezők </FIELDSET>