Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ListBox CheckedListBox TextBox

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ListBox CheckedListBox TextBox"— Előadás másolata:

1 ListBox CheckedListBox TextBox
C# Komponensek ListBox CheckedListBox TextBox

2 ListBox A ListBox listablak lehetővé teszi a felhasználó számára adatok kiválasztását a listából.

3 ListBox Properties

4 ListBox Events

5 ListBox SelectionMode: a ListBox adatait jelölheti ki a felhasználó, akár egyszerre több adatot is, a megfelelő beállításokkal. Négy lehetséges beállítás létezik: None: Nem lehet kijelölni egy elemet sem. One: egyszerre egy adatot választhatok ki a ListBoxból, ha az egérrel a ListBoxra kattintok vagy kijelölhetek a fel-, le-, balra- és jobbra-nyíl billentyűkkel. A One beállítás az alapértelmezett. MultiSimple: itt több adatot is kiválaszthatunk egyszerre, ha az egérrel a ListBox elemeire kattintok illetve ha a Space billentyűt nyomva tartjuk. MultiExtended: több adatot is kiválaszthatok ha a Shift billentyűt nyomva tartom illetve az egér gomját lenyomva tartom, és a fentebb említett billentyűkkel le-föl mozgunk.

6 TextBox HorizontalScrollBar: a görgetőket adhatjuk meg, ha a HorizontalScrollBar értéke true akkor látszanak a görgetők, ha false akkor nem látszanak, a false az alapértelmezett beállítás. Ha a ListBox magassága nagyobb vagy egyenlő mint a ListBox adatainak magassága, akkor nem látszik a görgető, hiába true a HorizontalScrollBar értéke.

7 CheckBox Akkor használjuk, amikor egy igaz/hamis, igen/nem választási lehetőséget szeretnénk adni a felhasználó számára.

8 CheckBox A CheckBoxnak és a RadioButtonnak a funkciója ugyanaz. Mindkettő lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy listából válasszon. De amíg a CheckBoxnál a lista elemeinek kombinációját választhatjuk ki, addig a RadioButtonnál már csak a lista egy elemét. Az Appearance (megjelenés) tulajdonságnál azt állíthatjuk be, hogy a CheckBox egy általános kiválasztó négyzet legyen vagy egy nyomógomb.

9 CheckBox A ThreeState tulajdonság azt határozza meg, hogy a CheckBoxnak két vagy három állapota legyen. Ha kettő akkor a CheckBox aktuális értékét lekérdezni és beállítani a Checked tulajdonságnál tudjuk. Ha három akkor mindezt a CheckState tulajdonságnál tudjuk megtenni. Megjegyzés: A Checked tulajdonság 3 állapotú CheckBox esetén mindig igaz értéket ad vissza

10 CheckBox A FlatStyle a CheckBox stílusát és Megjelenését határozza meg. Ha ez FlatStyle.Systemre van állítva, akkor a felhasználó operációs rendszerének beállításai határozza meg ezt.

11 CheckBox Példa kód: // CheckBox létrehozása és inicializálása
CheckBox checkBox1 = new CheckBox(); //CheckBox megjelenítése nyomógombként checkBox1.Appearance = Appearance.Button; // A megjelenés autómatikus frissítésének kikapcsolás checkBox1.AutoCheck = false; // A CheckBox hozzáadása a formhoz. Controls.Add(checkBox1);

12 CheckedListBox

13 CheckedListBox

14 CheckedListBox

15 TextBox A textbox egy olyan területet jelöl ki, ahol a felhasználó általában egysoros szöveget adhat meg, vagy módosíthat.

16 TextBox Tulajdonságai: AutoSize: Automatikus méret
Borderstyle: A textbox keretének a stílusa  CharacterCasing: A betű métete Lower – kisbetűs Upper – nagybetűs Normal – vegyes Lines: Texboxban található sorok sorszámozva  MaxLength: A texboxba írható szöveg maximális hossza  MultilineTöbbsoros megjelenítés  PasswordChar: Az textboxban megjelenő karakter (jelszavaknál) 

17 TextBox Események: Keypress, KeyDown: Billentyű lenyomása amíg a gomb fókuszban van  KeyUp: Billentyű elengedése amíg a gomb fókuszban van  Leave: Fókuszból kikerülés MouseEnter: Mutató a gomb fölött helyezkedik el MouseLeave: Mutató elhagyja a gombot


Letölteni ppt "ListBox CheckedListBox TextBox"

Hasonló előadás


Google Hirdetések