Az Irányadó Napi Beviteli Érték (INBÉ) jelölés Éfosz TRUEFOOD szeminárium Budapest, 2009. október 21.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szabványosítás és a szabvány fogalma, feladata
Advertisements

A Gazdasági Versenyhivatal fogyasztóvédelmi tevékenysége dr. Grimm Krisztina október 21.
Gazdálkodás illetve kaszálóhasználat Csíkban és Gyimesben – egy szociológiai kutatás tapasztalatai – Június 9.
TRUEFOOD szeminárium, november 12., Budapest, Magyarország A hagyományos élelmiszerek innovációival kapcsolatos fogyasztói viselkedés Margrethe Hersleth,
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
Alberti Rita Apró Zoltán Bálint Zsolt Baranyi Zsuzsanna Balázs Dorottya Szabó Gergely.
Nobody’s Unpredictable Vélemények a pénzügyi-gazdasági válságról az internethasználó lakosság és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében.
A projekt eredményei, előnyök, változások (3) Dr. Kajdi FerencDr. Martin Polovka Dr. Schmidt RezsőGyőri Tibor Schiller OttíliaTeschner-Kovács Zsófia Dr.
Az egészséget támogató kommunikáció lehetőségei és eszközei
Tanyapedagógia Gazdálkodási gyakorlat a magyar iskolai oktatásban.
Végfelhasználói Promóció Navigator > Navigator Promotion 2004, 2006, 2008 and óta mejelenő promóciók Díj: Euro 2004 jegy Díj: iPod.
Budapest, november 12.1 A magyar fogyasztó és a hagyományos élelmiszerek Dömölki Livia Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Budapest, Logodi u
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
Kommunikációs Főosztály
Kereskedelem Szakmacsoport
A funkcionális élelmiszerek ismertségének vizsgálata
Az internetes gyógyszervásárlás veszélyei
Dr. Kührner Éva a MATARKA 10 éves jubileumi rendezvénye Budapest, október 5.
TÉT Platform Egyesület 1132 Budapest, Borbély u Tel.: Csontos Csaba TÉT Platform Közgyűlés.
Az elismerést segítő információforrások Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
SIXTH FRAMEWORK PROGRAMME Budapest © Campden BRI Mo. Nonprofit Kft. A hagyományos élelmiszer fogalmának fogyasztói és ipari szemléletű meghatározása.
Zárda Olivér igazgatósági tag október 20. Biztosítunk, tehát vagyunk A hitelbiztosítási piac jelene és jövője.
Mennyire (információ)tudatos a magyar vásárló?
A „TRUEFOOD” projektről  Az Integrált projekt teljes címe: Hagyományos európai élelmiszerek fejlesztése innovatív módszerekkel  Tematikus prioritás:
Természettudományok és műszaki tudományok területén végzett diplomások száma a éve korcsoportban 1000 főre számolva 2010-re az EU-ban 15 %-os növekedést.
Közönségkapcsolat (public relations)
Zöld kommunikáció - esetek November 21.. Mit tudunk?
„Hidat építünk” az energetikai tanácsadók szerepe Magyarországon
Árkedvezmény program természet által ihletett....
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
Budapest, február 17. Ritkák, de nem kevesek - avagy sok ritka sokra megy,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’ XIV. Országos.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
„SEGÍTSÉG – A DOHÁNYFÜSTMENTES ÉLETÉRT” – az Európai Bizottság új kezdeményezése Dr. Szilágyi Tibor, MD, MPhilPH május 31.
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
WORKCARE SYNERGIES – findings from EU research – EU 7th Framework Programme -
Az EU élelmiszer- és italipara A versenyképesség biztosítása és tennivalóink Mella FREWEN – CIAA Főigazgató ÉFOSZ Közgyűlés május 12.
Az élelmiszerkutatás fő irányai: Jövőkép 2020-ig
SMEs-NET Európai szintű együttműködés az élelmiszerbiztonság és az élelmiszerek minőségének javításában érdekelt felek között KEREKASZTAL MEGBESZÉLÉS Az.
Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform © Campden & Chorleywood Kht 1 Az MNÉTP megalakulása óta végzett tevékenységek A stratégia kidolgozása.
TRUEFOOD záró-konferencia április munkacsomag A hagyományos élelmiszerekkel és azok innovációjával kapcsolatos fogyasztói vélemények Margrethe.
Fontos élelmiszerjogi szabályok KKV szemszögből. Szabályok a mindennapokra Ami egy KKV-nak nehezebb – Címkézés – Állítások – Fogyasztóvédelem – Nyomonkövethetőség.
TRUEFOOD RENDEZVÉNYEINK Március 12. Budapest: ”Kutatás az innovációért” Április 29. Budapest: INTÉZETLÁTOGATÁS a Campden & Chorleywood Magyarország.
A vásárlási döntési folyamat Alternatívák értékelése
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” Dr. Bencze József r. altábornagy Országos rendőrfőkapitány Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, 2009.
TÁMOP ÉLELMISZER-BIZTONSÁGI ISMERETEK Dömölki Livia Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.
Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
dr. Sebők András Az MNÉTP tudományos koordinátora
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
1 Válság a fejekben is Nem látják át és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok - Gulyás Emese - Tudatos Vásárlók Egyesülete.
Leonardo da Vinci projektek. Leonardo da Vinci program célkit ű zései a szakmai készségek és a szakmai tudás fejlesztése a szakmai alapképzésben résztvevők.
A TÉT Platform: az összefogás sikere Dr. Fazekas Ildikó elnök, Budapest, november 19.
1169/2011/EU jelölési rendelet
Innovatív fényforrások Közép-Európában – a CENILS projekt tapasztalatai Baracsi Mária Projektvezető Central European Network for knowledge based on Innovative.
Az egészségesség, mint fejlesztési irány lehetőségei - Hogyan fejlesztenek a hazai élelmiszeripari KKV-k? Dr. Polereczki Zsolt Kaposvári Egyetem – GTK,
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
Lakosok véleménye a Magyar Honvédségről február 21. Domokos Tamás.
A turizmus és a nemzetközi konferenciák alakulása között SZEKUNDER KUTATÁS DÁNIELNÉ GARAI ÁGNES LEV69128.
Allergének jelölése a nem előre csomagolt élelmiszerek esetében
Társ a tanulásban. Marketingterv készítése 2. szakasz Marketingterv készítése.
A külföldi hallgatók egyetemválasztási szempontjai
„ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN „ TÁMOP BALATONKENESE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
Az élelmiszerek jelölése, címkézése. Mi az élelmiszercímke? Az élelmiszercímke  az élelmiszerjelölés fontos eszköze, amely a fogyasztók egészségét, biztonságát,
Zsigmond Király Főiskola január Szakdolgozat prezentációja Zsigmond Király Főiskola január A szerző neve A SZAKDOLGOZAT CÍME.
Ö kológiai termékek jelölése Juhász Ágnes NÉBIH ÉTbI Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
Pogány András stratégiai igazgató
K&H a családi vállalatok bankja
Health Education in Secondary Schools – Activity Book
Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform
Az EED főbb elemei és hatásai a magyar energiaszektorra
Edelény, 2017 november 27 Kőváriné dr. Bartha Ágnes Kislépték , MAKE
Előadás másolata:

Az Irányadó Napi Beviteli Érték (INBÉ) jelölés Éfosz TRUEFOOD szeminárium Budapest, október 21.

Háttér Az ipar EU-s szinten történő kötelezettségvállalásának eredménye – Az EU valamennyi országában! Az új GDA címkét a CIAA, az Európai Élelmiszer- és Italgyártók Konföderációja fejlesztette ki, a Markos Kyprianou európai biztos irányításával működő ‘EU Platform on Diet, Physical Activity and Health’ európai uniós cselekvési program égisze alatt A fogyasztók körében végzett széleskörű felmérések alapján figyelembe veszi a piaci résztvevők kommentárjait és ajánlásait Javítja a tápértékeknek az élelmiszerek csomagolásán keresztül történő kommunikációját

A csomagolás eleje

A csomagolás hátulja

Egyedi esetek

Az INBÉ külföldön

Ismertség a fogyasztók körében* A fogyasztók 66%-a már ismeri A fogyasztók 60%-a az INBÉ jelölési rendszert jelölte meg a termékek tápértékével kapcsolatos legfontosabb információforrásként A legtöbben képesek levonni az egészségre vonatkozó pontos következtetéseket a címkén található információkból az élelmiszerek kalóriaértéke a vásárlók által leggyakrabban keresett információ * Eufic-Corvinus kutatás (2008)

Letölthető INBÉ arculati kézikönyv: