Tantárgyi Feladatbank

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tanári munka értékelése
Advertisements

Az iskolai dokumentumok
„Ezt egy életen át kell játszani”
Professzionális iskolai kutatások
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
VII. NEVELÉSÜGYI KONGRESSZUS augusztus A pedagógus kollektíva az iskolában, az iskolafejlesztés személyi feltételei dr. Várnai Andrásné.
Az országos mérések megújult rendszere
A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskolában HEFOP / /1.0.
Értékelés a pedagógiában
Fontosabb fogalmak Képesség :
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
IDEGEN NYELVI KOMPETENCIA: mit és mikor mérjünk?
Mérés, értékelés és minőségbiztosítás a közoktatásban
A PEDAGÓGIAI KUTATÁS FOLYAMATA
Összeállította: Horváth Csabáné NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola Instrukció – kompetencia Megelőzés – Alkalmazkodás - Gondoskodás.
A tanári szerep A kezdő pedagógus (10).
Kompetencia alapú oktatás bevezetése az alsó tagozaton
A technológia szerepe a pedagógiai értékelés fejlesztésében
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
KOMPETENCIA- KOMPETENCIA- ALAPÚ OKTATÁS.
Az ikonikus/képi fordulat
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
A közoktatás „dobbantási” esélye Dobbantó Programindító Konferencia Setényi János 2008 Budapest.
Bevezető információk Terv volt egy könyv, de … Így kissé rövidített változatban az interneten: geo.u-szeged.hu/~rjanos/ Jegy: írásban – rövid kifejtős.
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
Rendszerfüggetlenség, de mindenb ő l a leginkább megfelel ő t Flexibilitás, nyitottság, tovább fejleszthet ő ség Egyéni haladási ütem Er ő s gyakorlati.
Székely István fejlesztési tanácsadó
Teljesítménymérés és értékelés
Oktatási reformok tapasztalatai Pest megyei Tanévnyitó Tanácskozás Augusztus 31. Halász Gábor Országos Közoktatási Intézet.
Az ember futhat, de nem menekülhet a megmérettetés elől. Az egyetlen gyerek se maradjon ki a mérésből jelszavát hangoztató korban az oktatásban dolgozóknak.
Kompetencia alapú oktatás elterjesztése Hajdú-Bihar megyében Herpai Imre igazgató, HBMPI.

Megfigyelés fogalma A tudományos megfigyelés Céltudatos Tervszerű
Szeretettelköszöntöma PROJEKT NYITÓNAP résztvevőit!
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Megközelítésmódok a tanári kompetenciák leírására
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Algoritmikus gondolkodás és fejlesztésének lehetőségei
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Szabályozás és megvalósítások Beiskolázással és továbbhaladással összefüggő szabályozás megvalósítási útjai a gyakorlatban Imre Anna Országos Neveléstudományi.
Új modulok a szakképzésben Projektmenedzsment – MS Project 2007 Szentirmai Róbert.
2009/2010. tanév Pestszentimre Ady Endre Utcai Általános Iskola.
Integráció, inkluzió PPK,
Bevezetés a méréskiértékelésbe (BMETE80ME19)
A felmérés időpontja: május 28.. MÉRT TERÜLETEK:  matematikai eszköztudás  szövegértési képességek  háttérkérdőív kitöltése (szülők, tanulók)
Bevezetés a méréskiértékelésbe (BMETE80ME19) 2014/
K OMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS. Háttér 2000 Lisszabon EU határozata 2004 Európai Bizottság dokumentuma Hazánkban: Nat Oktatási Minisztérium stratégiája Nemzeti.
TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával,
ÁRPÁD SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM, SZÉKESFEHÉRVÁR Tóth Ágnes MÉCS vezető.
Pedagógiai hozzáadott érték „Őrült beszéd, de van benne rendszer” Nahalka István
Projektorientált matematikaoktatás
SZFP II. Mérés-értékelés Fejlesztési Szakterület
Megbízhatóság alapú menedzsment Jónás Tamás szeptember 3.
Osztatlan tanárképzés kompetenciái
Szent László Középiskola Szekszárd
A curriculumelmélet műfaji fejlődése
Tantestületi elemzés, szülői kérdőív
Regionális konferencia
Szociális kompetencia
Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola Budapest
Kompetencia alapú szakoktatás
Králik Tibor igazgató, minőségfejlesztési szakértő
Horváth Cz. János Személyes adatok kezelése az intézményben
Báthory Zoltán: Pedagógiai értékelés (A mérés, értékelés szerepe a pedagógiai folyamatban és az intézmény-rendszerben). MÉCS konferencia, Kecskemét,
Bolyai Farkas Szakképző Iskola
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Tantárgyi Feladatbank Pedagógiai Értékelés

MIP: minőségbiztosítási projekt Elemei pedagógiai program szervezeti-működési szabályzat belső értékelési rendszer (NAT FB, BGR FB, fejlesztő verziók) visszacsatolási-értékelési körök (PÉ) kommunikáció (önkormányzat, szülők, tanulók) (PÉ) trend-analízis (PÉ)

Belső értékelési rendszer kritériumai 2/1 időintervallumok műveltségterületek (NAT FB, BGR FB, fejlesztő verziók) követelményszintek (NAT FB, BGR FB, fejlesztő verziók) mérések jellege és célja (NAT FB, BGR FB, fejlesztő verziók) mérés eszközrendszere (NAT FB, BGR FB, fejlesztő verziók)

Belső értékelési rendszer kritériumai 2/2 értékelési kritériumok matematikai statisztikai paraméterek (PÉ) szervezési feltételrendszer adminisztráció háttérvizsgálatok (PÉ)

Feladatbank fogalma és kritériumrendszere: (NAT FB, BGR FB, fejlesztő verziók) önálló itemek (feladategységek) halmaza, megbízhatóság érvényesség összehasonlító paramétere nyomdakész kivitel adaptivitás és flexibilitás

Feladatbank fejlesztő

Feladatbank szerkesztő

Pedagógiai értékelés program legfőbb elemei: (PÉ) tanári szint (jelszavas rendszer) iskolai szint (mindkét irányú adatösszesítés) klasszikus matematikai statisztikai mutatók szubjektív és objektív értékskála folyamatos nyomon követés legfontosabb mutatók nyomtathatók

Pedagógiai értékelés Eredmények

Pedagógiai értékelés Item-kritérium korreláció

Pedagógiai értékelés Z-értékek

Pedagógiai értékelés Szubjektív értékskála

Várható trendek az értékelésben: kompetencia alapú tudások felértékelődése kognitív pszichológia térhódítása (sémák, modellek, mátrixok) tanuláselméleti, információelméleti változások holisztikus elemzési és értékelési módszerek terjedése érvényességi kritériumok fontossága trendanalízis és hatékonyságelemzés

Mit tehet, merre haladhat az iskola? egyedi, önálló „design” kimunkálása és eredményes publikálása az adaptivitás felerősödése legitimitás erősítése az integráció és a koncentráció létfontosságúvá válása a trendanalízis „kikerülhetetlenné” válása a hatékonyságelemzés, mint a működés alapegysége a zárt rendszer lényegesen nyitottabbá válása a mobilitás alapkövetelménnyé válása

Carl Duncker problémája Egy reggel, pontosan napkeletkor egy buddhista szerzetes elindul, hogy megmásszon egy magas hegyet. Keskeny, egy-két lábnyi szélességű ösvény vezet csigavonalban a csúcson álló, tündöklő templom felé. A szerzetes változó sebességgel baktat, gyakran megáll, hogy pihenjen vagy a magával hozott szárított gyümölcsökből falatozzon. Röviddel napnyugta előtt éri el a templomot. Néhány napos böjtölés után ismét útnak ered. Napkeltekor indul el és ugyanazon az ösvényen, bandukol lefelé, ismét változó sebességgel és többször megpihenve az út során. Átlagsebessége természetesen nagyobb, mint amikor felfelé haladt. Bizonyítsuk be, hogy van az úton egy olyan pont, amelyet a szerzetes felfelé és lefelé menet is a nap ugyanazon időpontjában érintett.