Mekkora a „biztonságunk árnyéka” globalizált világunkban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
Advertisements

Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Budapest, március 30.
Határmenti együttmûködés az EU-ban Mit jelentenek a Régiók? Klaus Klipp Fõtitkár Európai Régiók Gyûlése, Strasbourg.
EMBERI JOGOK.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Új típusú biztonsági kihívások. A nemzetközi rendszer átalakulása •Hogyan fogtuk fel a világot 1989 előtt? –Államok –ENSZ –Bipoláris világ –NATO – VSZ.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
A béke az élet alapfeltétele
A jelenléten alapuló fejlesztés Az előadás menete A fejlesztés szükségessége, fogalma A probléma lényege A javasolt modell.
Könyvtári és Informatikai Szövetség
ÚJ KIHÍVÁSOK, ALTERNATÍVÁK A FENNTARTHATÓSÁG ÚTJÁN „LEGYEN SZÍVÜGYÜNK A FÖLD!” Nukleáris energiatermelés a fenntarthatóság jegyében Bátor Gergő.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Az állam a nemzetközi jog alanyaként Állam = szervezett politikai közösségnek alávetett terület és népesség Állam: a nemzetközi jog (NJ) egyetlen alanya.
A vállalkozások környezete
A politika intézmény-és rendszerelméleti megközelítései
A BRIC-országok jövője
Nemzetközi politikai gazdaságtan I.
Adódhat-e új lehetőség Magyarország számára az európai együttműködésből? Lóránt Károly Sopron, Közgazdász klub március 1.
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. AZ ÖKOPOLITIKA IDENTITÁSA Vita a fenntartható fejlődés identifikációs szerepéről.
World Issues Hagyj nyomot a világban
A multilaterális diplomácia sajátosságai
HETESY ZSOLT A TERROR ELLENI HARC ÉS AZ ALAPJOGOK MAGYARORSZÁGON
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
kiemelt projekt bemutatkozása
A háború és a modern fegyveres erő
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja Civil stratégia előkészítő kerekasztal január 14. Szolnok.
A béketámogató műveletek alapjai
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
VEDD KI A RÉSZED! minden, amit az EU és a civilek egymásért tehetnek Dandé István Magyar Szegénységellenes Hálózat Strukturális Alapok Munkacsoport.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Neorealizmus és neoidealizmus
Környezetgazdálkodási alternatívák és kooperációs lehetőségek a Vajdaság és a Dél- Alföld határmenti területein Kovács András Donát PhD Geográfus, szociológus.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Halász Levente Tudományos munkatárs Kodolányi János Főiskola
Marginalitás és jól-lét – kibékíthető koncepciók? Inkluzív társadalom – jól-lét – társadalmi részvétel A Kodolányi János Főiskola szakmai konferenciája.
és a társadalmi csoportok jól-lét szintjei közötti összefüggések
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
„Globális biztonsági kihívások – közép-európai szerepvállalások” Nemzetközi társadalomtudományi konferencia Pécs, Európa Ház/International House – 2006.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Civil Európa – civilek Európában
1. BEVEZETÉS. EMBER,ENERGIA, KÖRNYEZET
Az egyéni haszon és a közjó kapcsolata Dr. Joób Márk c. egyetemi tanár.
1 Identitás elemek vizsgálata: a kötődés, bizalom és konfliktus vizsgálatának keretei a magyar társadalom kvantitatív felmérései alapján Dr. Bugovics Zoltán.
1© Dennis Meadows, 2005 Rendszerszemlélet a felsőoktatásban Élő egyetem - konferencia Budapest, 2005 Április 21. Dennis Meadows
ELLENŐRZŐ KÉRDÉSEK 2. sz. oktatási kérdés anyagából Nem Háborús Műveletek 1. Emlékszik még a világháboruk megdöbbető adataira, melyik a helyes a, - 1.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 11. előadás november 23. Témakörök: 5. Az EU jogrendszerének közigazgatási alapjai 5.1. Az EU jogrendszerének.
Lorem Ipsum INKLUZÍV TÁRSADALOM – JÓL-LÉT – TÁRSADALMI RÉSZVÉTEL ÁPRILIS Kodolányi János Főiskola szervezésében Budapest.
Regionális politika. Alapok Kohézió Az uniós politikákkal párhuzamosan Régiós elmaradottságok felszámolása Hosszú távú elképzelések Céljai: –Kiegyensúlyozott.
ELLENŐRZŐ KÉRDÉSEK 1. sz. oktatási kérdés anyagából Nem Háborús Műveletek 1. A katonai műveleteket az alábbiak szerint osztjuk fel: a, -Háborús szint alatti.
Nemzetközi folyamatok a globális vízgazdálkodás terén Baranyai Gábor Igazságügyi Minisztérium.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Dr. Iván Gábor, Külügyminisztérium, szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza – szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza.
Kiselőadás Társadalomföldrajzi szintézis gyakorlatra
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
And what else?... Leszakadó gyerekek.
Vállalati fenntarthatóság
A jólét mérésének elméleti alapjai és problémái
A Magyar Szocialista Párt választási programja:
GLOBÁLIS CÉLOK A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT Global Goals.
Előadás másolata:

Mekkora a „biztonságunk árnyéka” globalizált világunkban Mekkora a „biztonságunk árnyéka” globalizált világunkban? „Társadalmi konfliktusok – Társadalmi jól-lét és biztonság – Versenyképesség és társadalmi fejlődés” TÁMOP-4.2.2.A-11/1KONV-2012-0069 Dr. Remek Éva KJF, 2014. április 16. Intézményi logó

mégsem tud senki semmit.” (Ben Stein) „Információs korban élünk, mégsem tud senki semmit.” (Ben Stein)   A válasz, az előadás címében megfogalmazott kérdésre szól. Hm, ha ez valóban így van, akkor ez nem jó. Egyáltalán tudjuk/tudhatjuk JÓ a választ? Vagy találgatunk, spekulálunk? Mikor adhatunk jó választ? Ha értjük a kérdést. DE értjük-e a kérdést…. Szóval fogalmak tömege zúdul ránk, nap, mint nap…amelyekben el kell igazodni. Tehát értenünk kell őket… hatásuk van az életünkre, csak fel kell ismernünk…ehhez segítség kell. Számos dolog segít bennünket a megismerési folyamatban, de vajon tényleg felismerjük-e, egyáltalán az információk sokaságában megértjük-e, hogy mi az, ami lényeges „sorsunk” alakításában – kérdezem én. Ehhez adok egy kis segítséget.   Intézményi logó

A biztonság … definíciók aspektusok - gazdasági, - társadalmi, - ökológiai, - politikai, - katonai, - …egyéb … pl. közbiztonság, munkahely- biztonság, karrier-biztonság … A nemzetközi kapcsolatokban történt változásokból adódóan a fenyegetések és a kockázati tényezők globális szinten jelennek meg. Így – minden kockázati, illetve fenyegetést jelentő kihívás felsorolása nélkül – a környezeti változások és az ember károsodása, a tömeges migráció, a különböző méretű menekülthullám, az energiafüggőség, a tömegpusztító fegyverek problémája, a nemzetközi terrorizmus, a transznacionális szervezett bűnözés számtalan feszültség forrása. Nem feledkezhetünk meg a szegénységről, az államok közötti és államokon belüli konfliktusokról, a kormányzásra nem képes, összeomló államokról sem. Térségünkben (jelen esetben Kárpát-medencében) pedig az itt található országok belső változásai során történtek – a nacionalizmus, az etnikai és a vallási ellentétek kiéleződése – befolyásolják a biztonság, a biztonságot veszélyeztető tényezők egyébként is eltérő értelmezését”. Köztudott, hogy a globalizáció eredményeképpen a biztonság is globálissá változott. Ezek szerint a globalizációs folyamat hatásai alól egyetlen ország sem képes magát kivonni, még akkor sem, ha nem tud lépést tartani az új helyzet kihívásaival. Intézményi logó

…gazdasági biztonság gazdasági fejlődés, multinacionális súly – állami cselekvőképesség? energiafüggőség, uniós források, fekete- és szürkegazdaság kérdése, társadalmi biztonság: jólét – jól-lét … HA a teljesség igénye nélkül nézzük e jellemzőket, akkor bizony nehéz lesz pontos választ adni e kérdésre. Intézményi logó

Kül-, biztonság- és védelempolitika   A nemzetközi rendszer legfontosabb szereplői, az államok kiemelt fontosságot tulajdonítanak a biztonságnak. Minden állam fontosnak tartja saját biztonságát, politikai függetlenségét, gazdasági jólétét és JÓL-LÉTÉT és nem utolsó sorban nemzetközi jó hírét. A fontossági sorrend országonként eltéréseket mutat, de eltérő az egyes célokra fordított kiadások nagysága is. A biztonság alapvető érték: cél a túlélés, a fennmaradás. Ezt a tevékenységet valósítja meg a külpolitika, a biztonságpolitika no és a védpol. Mint azt az ábra jól mutatja, a biztonságpolitika meghatározza a fegyveres erők megszervezésére, fenntartására, kiképzésére irányuló védelempolitikát. A külpolitika fogalmazza meg az államok céljait, magatartását, feladatait a nemzetközi rendszerben. A külpolitika fogalmához szorosan kapcsolódik két másik „megnevezés”: a „nemzetközi kapcsolatok”, illetve a „nemzetközi politika”. A nemzetközi kapcsolatok az államok közötti sokoldalú együttműködést jelenti. A már említett „nemzetközi politika” szűkebb értelmezést kap, mint a nemzetközi kapcsolatok. Összegezve: a nemzetközi politika az államok közötti „hatalmi harcok területe”. A nemzetközi politika nem tartalmazza a társadalmak interakcióinak teljes terjedelmét, a kormányok és az állami intézmények interakcióinak hálózata, általában. Ez a hálózat mindig kapcsolódik a hatalomgyakorlás és az érdekérvényesítés valamilyen formájához. Intézményi logó

VAN-e globális biztonság, bizonytalanság, kormányzás, civil társadalom, vita-veszély-fenyegetés-konfliktus, s főleg megoldás? „A nemzetek olyan új partneri viszonyát látjuk magunk előtt, amely továbblép a hidegháborún. Konzultáción, együttműködésen és kollektív cselekvésen alapuló partnerséget, amely elsősorban a nemzetközi és a regionális szervezeteken keresztül működik. Olyan elvek és jog által egységbe fogott partneri viszonyt, amely a terheket és a kötelezettségeket egyenlően osztja el. Partneri viszonyt, amelynek a célja a demokrácia, az anyagi jólét, a béke és a fegyverzetcsökkentés.” Henry Kissinger: Diplomácia Intézményi logó

TŰZSZÜNET Békefenntartás Békeépítés BÉKEMŰVELETEK P O L I T K A F Y M Konfliktusmegelőzés V Á L S Á G Békekikényszerítés Béke- teremtés Békefenntartás Békeépítés TŰZSZÜNET

Fenntartható fejlődés Intézményi logó

További gondot jelent a túlnépesedés További gondot jelent a túlnépesedés. A nagyszámú, nyomorban és éhínségben tengődő emberek életének megváltoztatására, nincsenek megoldást kínáló tervek, programok. A Föld népessége a következő ötven évben majdnem duplájára növekszik, ráadásul a növekedés elsősorban a gyengén fejlett országokban robbanásszerű. A fiatal és a megszaporodott nemzetek fiai és leányai Észak-Amerikát és Nyugat-Európát tekintik lehetséges boldogulási célnak. Ezek a néptömegek elsősorban a földközi-tengeri térségből és az ázsiai országokból érkezhetnek. Az elmúlt ötven évbe a Föld lakossága megduplázódott, az előre jelzések szerint a következő fél évszázadban 20-25%-os népesség gyarapodás várható. Ez elsősorban a fejlődő országok nagyobb városaiban várható, amelyeknek a jövőben a gazdasági súlyának növekedése várható, s amelyeknek a globális környezeti viszonyok alakulásában egyre meghatározóbb szerepük lesz. Az OECD szerint, a szervezet országainak fogyasztói szokásai már így is nagy terhet jelentenek a Föld környezetére, s ha a fejlődő országok is ezt követik, akkor nagy harc várható (még nagyobb) a fogyó erőforrásokért, s a jövőben a környezetre még nagyobb teher nehezedik. Intézményi logó

Különböző látásmód, de van közös eleme: Elméletek ... neorealista-neoliberális Különböző látásmód, de van közös eleme: a kooperáció kérdése Az interdependencia felerősíti ezt: érzékenységi és sebezhetőségi faktorok miatt. Intézményi logó

A gazdasági biztonság: akkor van gond, ha összeomlik!!!! A gazdasági biztonság vizsgálata: - globális, - regionális, lokális (makro) DE társadalmi-szociális területen megjelenő problémák hatásainak vizsgálata új szempont szerint, mert … Intézményi logó

Bizonytalanság a jövőben … Egy konfliktust annál nehezebb megoldani, - minél több strukturális változó (gazdasági, szociális, etnikai, vallási, politikai) kumulálódik; - a szuverenitás minél több eleme (terület, határ, etnikai hatalommegosztás) forog kockán; - minél inkább érintettek az alapvető értékek és az identifikációs formák, illetve minél kevésbé intézményesített a vita megoldása.” (Pfetsch, R. Frank) Intézményi logó

Intézményi logó

http://www.oecdbetterlifeindex.org/countries/hungary/

BHUTÁN A mennydörgő sárkány országa. A cél az, hogy az egyes nemzetgazdaságokat ne csak az alapján vizsgálják, mekkora a termelékenység vagy mekkora nemzeti össztermék jut egy főre, hanem az egyes állampolgárok elégedettsége is kifejezésre jusson. Lhatu Wangchuk, az ENSZ bhutáni nagykövete elmondta, a javaslat megalkotásakor abból indultak ki, hogy a GDP-mutatók nem alkalmasak az emberek igényeinek és elégedettségének kifejezésére. Az 1972-ben, az akkor még 16 éves király, Jigme Singye Wangchuck által megalkotott elmélet négy alappilléren nyugszik: fenntartható fejlődés, kulturális lrtékek, a természeti környezet megőrzése és a jó vezetés. Az alapelméletet azután továbbfejlesztették, 9 kategóriát és 72 indikátort létrehozva, amelyek között megtaláljuk például az egészség, a kulturális sokszínűség vagy az oktatási színvonal kategóriákat. Mo. fele, kb. 750 ezer ember lakja, DK Ázsiában Intézményi logó

A Közgyűlés, [...] elismerve azt, hogy a boldogság alapvető emberi cél [...], elismerve azt is, hogy szükség van egy átfogó, igazságos és kiegyensúlyozott hozzáállásra a gazdasági növekedéshez, amely elősegíti a fenntartható fejlődést, a szegénység felszámolását, és megalapozza minden nép boldogságát és a jól-létét, ezért úgy határoz, hogy kihirdeti, hogy március 20. a Nemzetközi Boldogság Napja, és felhívja a tagállamok, az ENSZ és más nemzetközi regionális szervezetek, valamint a civil társadalmak, beleértve a nem kormányzati szervezeteket és magánszemélyeket, hogy tartsa be a Nemzetközi Boldogság Napját a megfelelő módon, többek között az oktatással és a nyilvánosság felé történő figyelemfelkeltő tevékenységek révén… [...]” Intézményi logó

Következtetés: A tegnap jelszava: a növekedés A holnapé: a stabilitás, a BIZTONSÁG „A biztonság a jövőbeni jólét biztosítása.” (Laurence Martin) A különböző szektorok fontossága között nehéz egyértelmű sorrendet felállítani. Közkeletű vélekedés, hogy egy a katonai szektorban elszenvedett veszteség, vagy ott megjelenő fenyegetés elsőbbséget kell, hogy évezzen a többivel szemben, mivel az minden többi szektort is rövidtávon érint. Ez a logika alapján rövidtávon a legfenyegetőbb kihívás a nemzetközi terrorizmussal összefügg minden probléma. Hosszú távon viszont már nem ilyen egyértelmű a helyzet, amit a legjobban Tony Blair George Bushoz intézett híressé vált kérdése jellemez, ami állítólag a G8 2005 nyarán a skóciai Gleneaglesben tartott csúcstalálkozóján hangzott el. A brit miniszterelnök a kérdésében azt feszegeti, hogy mi értelme van egyáltalán a terror elleni háborúnak, ha az Egyesült Államok nem hajlandó együttműködni a Kyoto Egyezmény aláírásában, hiszen a klímaváltozás katasztrofális következményei miatt, a jövőben lehet, hogy nem lesz kit és mit megvédeni a terroristáktól. Intézményi logó

Válaszok a címbeli kérdésre: 1. Ha a közgazdászok kezében a biztonság. A válasz: hosszú lesz a jövő árnyéka. 2. Ha a fegyverek adnak biztonságot. A válasz: rövid lesz a jövő árnyéka. A különböző szektorok fontossága között nehéz egyértelmű sorrendet felállítani. Közkeletű vélekedés, hogy egy a katonai szektorban elszenvedett veszteség, vagy ott megjelenő fenyegetés elsőbbséget kell, hogy évezzen a többivel szemben, mivel az minden többi szektort is rövidtávon érint. Ez a logika alapján rövidtávon a legfenyegetőbb kihívás a nemzetközi terrorizmussal összefügg minden probléma. Hosszú távon viszont már nem ilyen egyértelmű a helyzet, amit a legjobban Tony Blair George Bushoz intézett híressé vált kérdése jellemez, ami állítólag a G8 2005 nyarán a skóciai Gleneaglesben tartott csúcstalálkozóján hangzott el. A brit miniszterelnök a kérdésében azt feszegeti, hogy mi értelme van egyáltalán a terror elleni háborúnak, ha az Egyesült Államok nem hajlandó együttműködni a Kyoto Egyezmény aláírásában, hiszen a klímaváltozás katasztrofális következményei miatt, a jövőben lehet, hogy nem lesz kit és mit megvédeni a terroristáktól. A kooperáció elméleti és gyakorlati problémáinak kutatása rávilágított a gazdaság és a biztonság területén folytatott együttműködésben fellelhető különbségekre. A szakirodalomban általános a vélemény, hogy a gazdaság területén jobb kilátások vannak a kooperatív magatartásformák kialakulására. A gazdaságban a célok és az elvárások hosszabb távú jövőre vonatkoznak, mint a biztonságban. Robert Axelrod és Robert Keohane (1993) megfogalmazása szerint „a bankárok számára hosszabb a jövő árnyéka, mint a katonák számára.” Véleményük szerint az anarchia körülményei között a kooperációra az alábbi három tényező hat a legközvetlenebb módon: 1.) az érdekek közössége; 2.) a jövő árnyéka; 3.) a résztvevő szereplők száma. A gazdaság területén könnyebben kialakul az érdekek közössége, a célok pedig a hosszú távú jövőre vonatkoznak, ezért a gazdasági kooperatív megoldások száma nagyobb és jobban kidolgozottak, mint a biztonsági rezsimeké, ahol több az érdekkonfliktus és a gondolkodás időben rövidebb távokra koncentrál. Charles Lipson (1993) szerint a különbségre adható válasz a gazdasági és biztonsági interakciók lényegesen eltérő sajátosságaiban keresendő. Míg a gazdasági interakciók átláthatóak és következményeik kalkulálhatóak, addig a biztonsági ügyek területén a nem viszonzott kooperációs lépések és a másik fél szándékainak elégtelen ismerete jelentős kockázattal jár. Intézményi logó

Források: Matus János. A jövő árnyéka, Pesti Csoport, Kiadó, 2005 Pfetsch, R. Frank: Conditions for Non-Violent Resoéution of Conflicts. In: Ernst-Otto Czempiel – Liparit Kinzadjan – Zdenek Mazopoust (szerk.): Non-Violence in International Crises. Vienna, ISSC, 104-04.o. http://mediacio.forum.ofi.hu/e-learning/lecke3_lap5.html (A letöltés ideje: 2014.04.01.) 4. H. Kissinger: Diplomácia 5. OECD, HVG, ENSZ honlapja Intézményi logó

Köszönöm a figyelmet! Intézményi logó