JÓ KÉRDÉSEK FELTÉTELE.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Advertisements

Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Íme, az én anyám és az én testvéreim
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
A prezentáció művészete
Az én világom Somogyi J (verse).
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.)
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
A Biblia Isten szava.
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
4 négyzetes kérdés Készen vagy? B A
Szeretlek (Előadja: Benkő Péter)
It Italo Santelli Gerevics Aladár It Ha van egy leírt célod, ne azon aggódj, hogy hogyan éred el. Dolgozz rajta és a tudatalattid szállítja a megoldást.
Az Élet Igéje február.
Készítette: Cselényi Szandra Nóra
Tibeti személyiségteszt
A BIBLIA KÖZEPE.
Mikor gyóntam utoljára?. Milyen gyakran szoktam áldozni?
Egy 92 éves kicsi, idős ember, ahogy felkelt, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
Copyright © 2007 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Kapcsold be a hangszórot ♫ Kapcsold be a hangszórot Kattintással folytasd.
Engedd / Engedj közelebb
Isten küldte Szent Fiát, Jézust Szeretni, gyógyítani jött
Várnai Péter: Hit – hivatás - hűség április
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Itt vagytok ? Jó reggelt ! Álmos vagyok….
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
MEDLINE.
„Mi dolgunk a világban?”
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
Az én világom Somogyí J (verse).
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
4 Négyzet probléma Készen vagy? B A
Készítette: Jon A. Palmer
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
A TÉKOZLÓ FIÚ (Negyedik lecke) Felismerés III..
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Az élet igéje április „Testvérek, ne panaszkodjatok egymásra…” (Jak 5,9)
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
Az Újszövetség könyvei
Mi a gyülekezet? Mi a célom? Bibliai gyülekezetplántálás
Nehéz kérdések sorozat, Kaposvár, 2011., Jóföldi Endre.
A gyermeki tisztaság és szeretet, minden aljasságtól mentes
Ez egy üzleti reklámlevél. Konkrét ajánlatot nem tartalmaz, ezért nem minősülhet spam-nek. Dönthetsz úgy, hogy nem nyitod meg, vagy bezárhatod bármikor…
Nem más csak egyszerü logika!
Cliccate per sfogliare. Egy 92 éves kicsi, idős ember, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
mint ami mások szerint szükséges!
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
Az Élet Igéje szeptember.
Egy fiatal nő várakozott egy nagy repülőtéren, hogy fel- szálhasson a repülőgépre...
Copyright © 2007 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Kapcsold be a hangszórot ♫ Kapcsold be a hangszórot Kattintással folytasd.
Árvácskák és Móricz Zsigmond
Létezik-e biztos recept sikeres csapat építésére?
Tantra Indiából
Demens gondozás (Kommunikáció) Készítette: Jónyer Lajosné
Zsoltárok 40:1-9 Bízni az Úrban és emberekben Isten jelenlétében felismerni, hogy Ő mindig lát és hall minket Megismerni Krisztust, megérteni és cselekedni.
Hozzátartozók és szociális intézmények 2.rész
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Személyes életvitel. Tanácsok a személyes lelki szolgálathoz 1.Alapvető szempontok Hatékonyság titka a személyes kapcsolat Segítségedre, nevelésedre bízott.
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
Előadás másolata:

JÓ KÉRDÉSEK FELTÉTELE

A KÉRDÉSEK FAJTÁI Ki, mit, hol, mikor – a szövegből megválaszolva Információ Megértés Alkalmazás Ki, mit, hol, mikor – a szövegből megválaszolva Miért kérdések—kifejtve a szöveg Híd építése a szöveg és az élet között—lehet általános vagy specifikus

TIPPEK KÉRDÉSEKHEZ Egy kérdést tegyél fel egy időben. Kerüld el az igen/nem kérdéseket. Legyenek a kérdések rövidek és egyszerűek. Érthető szavakat használj. Légy kész várni néhány másodpercet a válaszra.

KÉRDÉSEK KIÉRTÉKELÉSE Mi az a terület, ahol úgy érzed vétettél? Mi az az ima amivel kapcsolatban örülsz, hogy Isten nem hallgatta meg és miért? Oszd meg legfontosabb tanulságát az életednek. Hogyan vélekedsz a rock zenéről? Hogy érzed magad a ködös napokon?

KÉRDÉSEK KIÉRTÉKELÉSE Mi az az egy dolog, ami tetszik a gyülekezetünkben és egy dolog, amit szeretnél megváltoztatni? MI volt az az egy dolog amiért a legjobban aggódtál ezen a héten?

KÉRDÉSEK KIÉRTÉKELÉSE Milyen módjai vannak az „öröm megtartásának”, amikor találkozunk embertársainkkal és hogyan fejleszthető a türelem? Melyik az a hét kulcs szó, amelyeket a három vers tartalmaz? Jakab könyve nagyszerű példát szolgáltat portrét nyújtva bűnösségünkről arra, hogy amikor megérint a bánat a viszontagság összevethető a különféle felfogásokkal, melyek a próbák felvázolásakor keletkeznek bennünk?

KÉRDÉSEK KIÉRTÉKELÉSE Milyen módokon lehetetlen elkerülni a számodra azt a tapasztalatot, hogy nem szívesen kiáltasz fel, amikor próbákkal szembe kell nézned? Ahogyan ma indultunk, érdekel, hogy hiányzik-e valami az életedből, és az emberek miért esnek bűnbe, ahelyett, hogy a nehézségekkel megküzdenének vagy felszámolnák azokat, plusz miért tekinthetjük örömnek amikor ezekkel a nehézségekkel kell szembenéznünk..