A-VITAMIN Készítette: Malinovszki Dárius.  A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy él ő lény számára.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Étrend-kiegészítő.
Advertisements

Formula 2: Multivitamin-komplex
B6 vitamin Horváth Ronald Horváth Ronald. Miben található   Szerepe van a vörösvértestek képződésében, az egészséges bőr, az idegrendszer egészséges.
Egészséges táplálkozás
Zöldségfélék.
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Táplálékok, tápanyagok
Testünk építőkövei: A vitaminok
Zsírsavak Növényi/állati eredetű zsírok/olajok fő alkotórészét képező karbonsavak Szénlánca: hosszabb nyílt láncú el nem ágazó telített.
Sporttáplálkozás.
Táplálékok,tápanyagok
A rák megelőzhető!.
készítette: Ruska Izabella Mercédesz Bajnóczi Krisztián Sándor
A vitaminok és ásványi sók
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
E G É S Z S É G N A P Dévaványa.
C-vitamin (Aszkorbinsav)
Mese a tejről.
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
A kutya táplálóanyag szükséglete
Természetes Színezékek
Vérszegénység Olyan állapot, amikor a vérben található vörösvértestek száma jelentősen a normál érték alá csökken. Ez gyengeség, energiahiány, rövidült,
A szem betegségei.
Táplálkozási szervrendszeri betegségek,tünetek,kezelések
Ca forgalom szabályozása
Osteoporosis (csontritkulás)
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
A táplálkozási szervrendszer felépítése és működése
Horváth Krisztián A Vitamin.
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
D – vitamin ! (: Készítette: Pafit Zoli Tomi Patrik.
C vitamin By: Aknai Ramóna.
KészÍtette: Járóka Viktória Szigetvári Cintia Imelyi Brigitta
Készítette: Farkas Dzsenifer Klaudia és Sarkadi Réka
A-Vitamin Készítette: Pánczél Emiliána, Joó Dóra.
A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
ANATÓMIA-ÉLETTAN.
VITAMINOK 1912: vitamin = vita amines (Casimir Funk)
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
Táplálékok , tápanyagok
Tápanyagok.
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
B vitamin! A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, kiegyensúlyoz ott, változatos táplálkozással könnyen bevihetők így hiányállapot nem alakul ki. Legnagyobb.
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
VITAMINOK.
Vas-kobalt-nikkel A periódusos rendszer VIII/B csoportja
Légzőszervrendszer betegségei
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
B12 vitamin Kozma Vivien. B12 hiánya A B12-vitamin hiánya a vészes vérszegénység (anaemia perniciosa)
Testünk építőkövei – a vitaminok
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
A VITAMINOK SZEREPE A PONTY LÁRVÁK NEVELÉSÉBEN B. Papp Zsuzsanna, Révész Norbert, Shivendra Kumar, Adorján Ágnes, Bogárné Csávás Katalin és J. Sándor Zsuzsanna.
Tápanyagaink.
Lipidek.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Dr. Borsos Terézia Mi a góc? Klikk a folytatáshoz!!!
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
rendellenességei, betegségei
Pulyka az egészséges táplálkozásban
rendellenességei, betegségei
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

A-VITAMIN Készítette: Malinovszki Dárius

 A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy él ő lény számára.  A vitaminokat két nagy csoportra oszthatjuk: - Zsírban oldódó vitaminok (A-vitamin) - Vízben oldódó vitaminok FOGALMA

 Egyik legfontosabb funkciója a szürkületben való látás.  Felfrissíti, feszessé teszi a b ő rt.  Növekedést és a csontok, fogak egészséges fejl ő dését is biztosítja. HATÁSA

 Farkasvakság vagy szürkületi vakság.  A b ő r megvastagszik és érdessé, szárazzá, pikkelyesen hámlóvá válik.  Vakság  Daganatok kialakulásá HIÁNYA

 Felhalmozódáshoz, esetleg mérgezéshez vezethet.  Tünetei: fejfájás, hányás, gyomorpanaszok, rossz közérzet, étvágycsökkenés, fáradékonyság, ingerlékenység, ízületi fájdalmak, vesebántalmak, csont elváltozások és hajhullás.  A karotin túladagolásakor a b ő r sárgára színez ő dhet. TÚLADAGOLÁSA

 Máj, vese, szív, tej és tejtermékek, tengeri halak, tojássárgája. A-VITAMIN FORRÁSOK

 A sárgarépa, sárgabarack, paraj, süt ő tök, sárgadinnye, paprika. A-VITAMIN FORRÁSOK

 A fejl ő d ő világban a vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány.  Az A-vitamin a májban raktározódik.  Kismamáknak különösen ügyelniük kell az A- vitamin fogyasztására, mivel mind hiánya, mind túl nagy mennyisége magzatkárosító hatású lehet! ÉRDEKESSÉGEK