Bizonyosság Hitünk megpróbáltatásához szükségünk van néha a beborult égre, hogy önbizalmunktól megfosztva üdvünk bizonyosságát inkább alapozzuk Krisztusra,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Advertisements

Adakozás Az a hadisarc, melyet lelkünk ellensége bűneink miatt ránk ró, sokkal nyomasztóbb, mint az Isten országa által kivetett adó. Isten nem aszerint.
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
A keresztség A befogadás szentsége.
Mikor gyóntam utoljára?. Milyen gyakran szoktam áldozni?
Gitáros énekek.
Gitáros énekek.
Úton böjtben.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ballagók búcsúztató áhítata.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Jézus a mi oltalmunk, erősségünk Ha ránk szakad minden baj, mégse félünk Ő a mi páncélunk, erős pajzsunk Ha ránk tör az ellenség, Benne bízunk Ez a föld.
JÓ REGGELT !.
BÖJT 2014.
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Örvendjetek, vigadjatok,
Örvendjetek, vigadjatok,
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
BB Biblia-kör.
A szolgáló identitás. A szolgáló identitás I. Kor. 3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok I.Kor.3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje,
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Isten mondta.
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Örvendjetek. 1. Örvendjetek, vígadjatok, Mert ím az Úr feltámadott, Szent hitünknek ez ad új erőt, Íme igazat mondott!
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Jöjj, ha éhes vagy.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
Megváltóm szerelminek! E rohanó, gazdag árba Elmerülök és hiszek.
Lajoskomárom, november 27.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
18. óra Világvallások.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Igeolvasás „Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. 8Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének.
Urunk megkeresztelkedése
Értékeld az elmúlt évet:
Törvény alatti állapot:
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
A teremtő és gondviselő Atya
B) A Megváltó Isten, Jézus Krisztus váltságműve
VIII. A Szentlélek Isten
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
Előadás másolata:

Bizonyosság Hitünk megpróbáltatásához szükségünk van néha a beborult égre, hogy önbizalmunktól megfosztva üdvünk bizonyosságát inkább alapozzuk Krisztusra, mint a tapasztalatra, az érvelésre, a kedélyhangulatra és az érzelmekre. Aki Isten szeretetének bizonyosságában él, közömbös lehet a testi gondolkodású emberek véleményével szemben.

Boldogság A boldogság közel lakik az Isten akaratában való megnyugváshoz. A részvétteljes szív legnagyobb öröme a mások boldogítása. A legnagyobb meleg a nap közelében van, a legnagyobb boldogság Jézus közelségében van.

Bölcsesség Az igazi bölcsesség gyakorlatias; az önhitt műveltség elméleteket szül és kínlódást okoz. Az igazán bölcs ember szívesen tanul mások tapasztalatából. A cédrustól az izsópig, a száguldó sastól a ciripelő tücsökig, az azúrkék égbolttól a hajnali harmatcseppig minden, de minden az isteni bölcsesség nagy voltát dicséri.

Bűn A bűn magához szorítja a bukott ember természetét, ahogy az óriáskígyó átfonja áldozatát. Ha a bűnt kituszkoljuk a főkapun, betolakodik a hátsó ajtón, vagy bemászik az ablakon, vagy leereszkedik a kéményen. A bűnt el kell törölni a Megváltó vérével, nem pedig betakarni a vallásosság köpenyével. Jézus önfeláldozásának hatalmas és mély szakadéka elnyeli a bűneink összes hegyét.

Bűnbánat A bűn elkövetése után az első teendő nem az ima, hanem az őszinte, töredelmes bűnbánat. Isten nem fenyíti az ítélet vesszőjével azt, aki a bűnbánat ostorától vérzik. A bűnbánat nem ideig-óráig tartó vezeklés, vagy huzamosabb lelkigyakorlat, hanem egy életre szóló kegyelem, mint maga a hit. Hívőnek lenni annyit jelent, mint bűnbánatra hajlandónak lenni.

Bűnös Csak az a bűnös, aki nem takargatja vétkeit, számíthat arra, hogy Isten kegyelme azokat betakarja. Amit a bűnös ezeréves vezeklésével nem tudna elérni, azt Isten irgalma és kegyelme véghezviszi egy nap alatt. A bűnös életmód és a jámborság hasonlít a kétvedrű kúthoz: amikor az egyik ceder felemelkedik, a másik veder lesüllyed.

Csoda A csodákat nem lehet fürkészve elemezni, mert természetüknél fogva Isten hatalmának kibontakozásai. A teremtésben, a gondviselésben és a megváltás művében annyi a csoda, mint az óceánban az élőlény. A Szentlélek képes hitet fakasztani bennünk, bármilyen csoda nélkül. A csoda egymagában nem támaszt hitet. Aki nem hisz Istenben csodák nélkül, az a hitét csodákra, és nem Istenre alapozza. Istentől arra nézve csodajelt kívánni, amiről ígérete szavával kezeskedik, balgatag kíváncsiság és botor hitetlenség.

Egyház Mihelyt az egyház nem foglalkozik a pusztaság termősítésével, maga válik pusztává. – Szentjeinek mártírhalála volt az egyház életcsírája. Istenünk kesztyűjét bátran oda vethetjük a pokolnak; vegye fel, akinek bátorsága van hozzá! Krisztus diadalra viszi szent egyházát a legádázabb ellenséggel és a legnyomasztóbb túlerővel szemben is. Krisztus egyháza nem luxus-hotel, melyben keresztyén urak kényelmes különszobákban laknak. Az egyház inkább hasonlít egy katonai barakkhoz, melyben az evangélium harcosai együtt laknak és közös kiképzésben részesülnek.

Ellenség Az ellenség támadását elviseljük valahogyan, de ha egy jó barátunk fordul ellenünk, ez igen fáj. Ha maga az Úr vonul fel ellenünk, ez olyan háború, amelytől rettegnünk kell. Isten ellenségeinek tekint mindaddig, míg nem leszünk szent ügyének pártolói és országának harcosai.

Engedelmesség Ha az emberek csak félannyira engedelmeskednének Istennek, mint az állatok az embernek, alig vétkeznének. Aki gyermekek kenyerét eszi, kell hogy a fiak engedelmességét gyakorolja. – Az engedelmesség útján járó tanítványok gyakran találkoznak Mesterükkel, az Úr Jézus Krisztussal. A hit nélküli engedelmesség – h ilyen lehetséges - aranymázzal bevont engedetlenség.