Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Adakozás Az a hadisarc, melyet lelkünk ellensége bűneink miatt ránk ró, sokkal nyomasztóbb, mint az Isten országa által kivetett adó. Isten nem aszerint.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Adakozás Az a hadisarc, melyet lelkünk ellensége bűneink miatt ránk ró, sokkal nyomasztóbb, mint az Isten országa által kivetett adó. Isten nem aszerint."— Előadás másolata:

1 Adakozás Az a hadisarc, melyet lelkünk ellensége bűneink miatt ránk ró, sokkal nyomasztóbb, mint az Isten országa által kivetett adó. Isten nem aszerint értékeli adományunkat, amit adunk, hanem aszerint, amit visszatartunk. – Isten a neki adományozott ezüstöt arannyal viszonozza.

2 Ha Isten akarata a mi akaratunk, akkor meghagyja akaratunkat.
A szabadjára engedett akarat romlásba dönti az embert. A kegyelem által irányított szabad akarat más. Legyen a szabad akarat a megszabadító kegyelem foglya, és szabadabb lesz, mint valaha, jóllehet az Úr akaratának veti magát alá. Ha Isten akarata a mi akaratunk, akkor meghagyja akaratunkat. Az ember akarata többnyire olyan, mint egy kamra, melynek ajtaját fel kell törni. Krisztusnak azonban kulcsa van hozzá, ezért ki tudja nyitni feszítőrúd nélkül is.

3 Alázat Aki megalázkodik, bölcsen jár el, mert ezzel elejét veszi annak, hogy mások megalázzák. A mímelt alázat visszataszító, az őszinte alázat vonzó. Az alázatos Jézus nem tűr felfuvalkodott társakat. Az alázat erős támasztéka a lábnak az imádkozásban.

4 Áhítat Erőnket a szakadatlan munkában megfeszíteni, e világ zajos történéseiben megemésztődni és emiatt az áhítat csendes perceit elhanyagolni annyit jelent, mint magunkat a leggazdagabb lelki élményektől megfosztani. A veszélyes helyzet dermesztő félelme között megőrzött lelki nyugalom áhítatszámba megy.

5 Áldás Ami nem szolgálja Isten dicsőítését, nem lehet áldására az embereknek. – Aki Isten országa ügyét felületesen kezeli, nem számíthat Isten áldására. A legnagyobb áldás, melyben Isten az embert részesíti az, hogy elválasztja a bűnétől. – Világosság nap nélkül van, áldás Isten nélkül nincs.

6 Bánat Áldott az a bánat, mely arra késztet, hogy bűneink felett bánkódjunk. – Csak az Isten által megszentelt bánatnak van tisztító hatása a szívre. A bánat sötét felhő, melyből Isten kegyelmi zápora hull alá. – A bánat teleszkópján keresztül közelebbnek látjuk a betlehemi csillagot.

7 A gyáva pislogás és félszeg habozás nem illik a kereszt harcosához.
Bátorság A gyáva pislogás és félszeg habozás nem illik a kereszt harcosához. A gyáva katona reszket az ütközet előtt, a bátor harcos remeg a győzelemért. – Bátorság nélkül megszűnik az élet kívánatos lenni.

8 Beszéd Akinek reménysége a Krisztus beszéde, az sziklaszilárd alapon áll, míg körülötte minden laza futóhomok. Isten beszéde az egyetlen alap, melyre a hivő lélek reménysége házát építheti. A száj beszéde elárulja a szív indulatát. – A mézes-mázos beszéd nem azonos az őszinte szeretet szavával. A világ legjobb szónoklatai közé tartoznak azok a beszédek, melyeket az ember önmagához intéz.

9 Békesség Szívünk békességét nem a lelkigyakorlatok által nyerjük, hanem Attól, akiből – ha hitünk a ruhája szegélyét érinti – csodálatos erő ömlik belénk. Még az angyalok kara sem hangzik oly fenségesen, mint a hívőnek szíve mélyéből fakadó dicséneke, amikor békességet nyert. Akinek szívében isteni békesség honol és aki megszabadult kedélyállapota szeszélyes hullámverésétől, az élhet boldogan és vidáman, és egy ilyen élet felér egy gyémántheggyel.

10 A Biblia a lét országútján felállított útjelzőtábla az örök élet felé-
A Bibliában való hitnek legfőbb akadálya nem az elme kételye, hanem a bűnös életmód. – A Biblia a gyermek ábécé-könyve és a bölcsész legbecsesebb tárháza. Aki a Bibliát azért olvassa, hogy abban hibát találjon, hamar rájön, hogy a Biblia benne talál hibát. A Biblia a lét országútján felállított útjelzőtábla az örök élet felé-


Letölteni ppt "Adakozás Az a hadisarc, melyet lelkünk ellensége bűneink miatt ránk ró, sokkal nyomasztóbb, mint az Isten országa által kivetett adó. Isten nem aszerint."

Hasonló előadás


Google Hirdetések